ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Και φτάσαμε στους τελικούς. Για την ακρίβεια, στον μεγαλύτερο όλων. Μεγαλύτερο σε ιστορία, μια ιστορία που άρχισε εδώ και 145 χρόνια.

Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας απόψε στο Γουέμπλεϊ (7.30 ώρα Ελλάδας) και η Αρσεναλ θέλει να γίνει εκ νέου η πολυνίκης του θεσμού (την ισοφάρισε πέρσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 12 κατακτήσεις) τη στιγμή που η Τσέλσι θέλει το δεύτερο νταμπλ της μετά από εκείνο του 2010. Λονδρέζικη τιτανομαχία στο Γουέμπλεϊ, με τυπικά γηπεδούχο την Αρσεναλ, αλλά με την Τσέλσι να παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί, κάτι που προκύπτει και από τις αποδόσεις της Sportingbet με το διπλό της Τσέλσι στο 1,80, το Χ στο 3,80 και τον άσο της Αρσεναλ στο 4,50.

Έχουν τη λογική τους οι αποδόσεις. Η Αρσεναλ, εκτός από ελλιπής, είναι και μια ομάδα που τερμάτισε τέσσερις θέσεις και 18 βαθμούς κάτω από τους Μπλε. Δεν θα έχει τους Σάντι Καθόρλα, Γκαμπριέλ και Κοσιελνί, ενώ ήταν αμφίβολοι ως χθες οι Μουστάφι, Γκιμπς και Οξλέιντ Τσάμπερλεν, τη στιγμή που από την Τσέλσι θα λείπει ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ. Για να καταλάβετε, μπορεί να ξαναδούμε βασικό στην άμυνα της Αρσεναλ τον... ξεχασμένο Μερτεζάκερ!

Αλλά κι αυτή η διαφορά στο πόσο πληρώνει η νίκη του καθενός, είναι ίσως λίγο υπερβολική. Ακόμα και το 3,10-1,363 για κατάκτηση του τροπαίου (ανεξάρτητα αν αυτό θα γίνει στα 90’, στα 120’ ή στα πέναλτι) είναι... προκλητικό.

Συμφωνώ κι εγώ ότι η Τσέλσι είναι καλύτερη ομάδα και ότι οι πιθανότητες είναι μαζί της. Αλλά μιλάμε για ένα ματς σε ουδέτερο γήπεδο, για μια Αρσεναλ που απέτυχε σε όλα και που θέλει έναν τίτλο στο φινάλε για να σώσει τις τελευταίες εντυπώσεις και για ένα τρόπαιο που το κατέκτησε το 2014 και το 2015. Το Γουέμπλεϊ (ακόμα και αυτό το καινούργιο που δεν κουβαλάει την αύρα του παλιού «ναού) σε μεταμορφώνει και δεν πρέπει να ξεχνάμε εκεί μέσα η Αρσεναλ έκανε πριν από λίγες εβδομάδες την ανατροπή και απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι στον ημιτελικό.

Είναι η πρώτη φορά ίσως που θα γνωμοδοτήσω ότι αξίζει να «παίξουμε» με τις αποδόσεις. Ακόμα και η ισοπαλία στο 90λεπτο πληρώνει καλά, ενώ το 1,80 είναι ξεκάθαρα λίγο, από τη στιγμή που απέναντι στο φαβορί δεν στέκεται η Χαλ ή η Στόουκ, ή έστω η Εβερτον, αλλά η Αρσεναλ.

Περιμένω γκολ εκατέρωθεν (1,65) γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,615) ισοπαλία στο πρώτο μέρος (2,35) σύνολο 3-4 γκολ (2,40) ενώ έξυπνη επιλογή θα ήταν το 1Χ στο 1,95. Το 2-2 θα μου άρεσε ως σκορ στο 90λεπτο (12,00). Αν θέλετε ντε και καλά σημείο, μου αρέσει η ισοπαλία.

Πάμε και στα κυριακάτικα ματς της Ιταλίας και συγκεκριμένα στη ζώνη του υποβιβασμού, όπου η λογική λέει ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Η Κροτόνε πρέπει να νικήσει εντός έδρας τη Λάτσιο, αλλά και παράλληλα να μη νικήσει η Έμπολι την έδρα της πεσμένης Παλέρμο, ώστε να σωθεί η Κροτόνε με 34 βαθμούς και να πέσει η Εμπολι με 32 ή 33.

Το πιο πιθανό είναι να νικήσουν και οι δύο, αλλά επέλεξα για πρόταση το ματς της Κροτόνε. Ο άσος πληρώνει το δελεαστικό 2,10, αν και... με γυμνό μάτι δείχνει πολύ πιθανός, από τη στιγμή που η Λάτσιο θα πάει στο Νότο αδιάφορη και με απουσίες (Μαρκέτι, Λουκάκου, Χεντ, Λούλιτς, Κεϊτά, Παρόλο). Με τη νίκη της Έμπολι, όμως, να αναμένεται εύκολη στο Παλέρμο, ο αγώνας στο Κροτόνε μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του σχετικά γρήγορα (κοινή ώρα έναρξης 21.45 ώρα Ελλάδας) και να δούμε τελικά ένα... φιλικό που μπορεί α λήξει όπως νά ‘ναι...

Θα προτείνω άσο ωστόσο. Καλή απόδοση το 2,10 και αξίζει να την αγοράσεις στη Sportingbet. Βλέπω ένα φτωχό σκορ της τάξης του 1-0 ή 2-0 (11,00 και 12,00 αντίστοιχα) όσο και αν είναι βάσει αποδόσεων αναμενόμενα το όβερ και το goal-goal. Θα επιμείνω στο under 2,5 με 2,625 και no goal με 2,70, θα προτείνω άσο στο ημίχρονο με 2,55 και θα δώσω το 1-0 για anytime score με 1,727.

Καλό ΣΚ να έχουμε και καλά κέρδη


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;
Εγγραφή >
Παίξε Νόμιμα >
Εγγραφή >
Προηγούμενα Άρθρα
Περισσότερα άρθρα
Τελευταία Σχόλια
Γιώργος Φουντουλάκης Γιώργος Φουντουλάκης
Πριν 40 μέρες
Ποιος κέρδισε την καρτούλα?
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 43 μέρες
11
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 43 μέρες
1-1
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Kostas Foskolos Kostas Foskolos
Πριν 43 μέρες
Γκολ γκολ
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Sotiris Pathekas Sotiris Pathekas
Πριν 44 μέρες
ΠΑΟΚ -Ντιναμο 1-1 1ημιχρονο Χ τελικό
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.