ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΕΝ ΜΕΣΩ... ΕΥΡΩ-ΜΠΕΛΑΔΩΝ

Πάσχα Ελλήνων Πάσχα, αλλά και Καθολικών και Προτεσταντών και ... λοιπών χριστιανικών δυνάμεων. Ευθυγραμμισμένο το Πάσχα σε όλα τα δόγματα, αλλά μόνο στην Ελλάδα κατεβάζει ρολά μια ολόκληρη χώρα για ένα τετραήμερο. Ολοι οι άλλοι παίζουν μπάλα κανονικά.

Μεταξύ αυτών, και οι Γερμανοί. Μεγάλα ματς έχει η σημερινή Μπουντεσλίγκα, αλλά εγώ προτιμώ να ασχοληθώ με αυτό που ενδεχομένως έχει λιγότερο ενδιαφέρον βαθμολογικά, αφού η σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου ταξιδεύει (σέντρα στις 7.30 μμ ώρα Ελλάδας) στην έδρα της σχετικά αδιάφορης Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Γιατί ασχολούμαι με αυτό το ζευγάρι; Μα επειδή βλέπω ότι έχει... ψωμί. Ανάμεσα στους δύο αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης που παραέγιναν δύσκολες μετά την ήττα στο πρώτο ματς στο Μόναχο, η Μπάγερν πρέπει να πάει να βγάλει την... υποχρέωση στο βορρά και θα το κάνει με μια πολύ αλλαγμένη ενδεκάδα, από την οποία θα λείψει, μεταξύ πολλών άλλων, και ο τιμωρημένος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Όχι ότι οι παίκτες που θα πάρουν απόψε φανέλα βασικού είναι «λίγοι» (Ραφίνια, Μπερνάτ, Κίμιχ, Κομάν, Ντάγκλας Κόστα κ.α.) αλλά κάτι τέτοιου είδους... ανακατέματα συνήθως βγάζουν τις ομάδες από τα νερά τους.

Το κακό, βέβαια, για τη Λεβερκούζεν είναι ότι θα έχει κι αυτή πολλές απουσίες. Θα λείψουν σίγουρα οι Μπέντερ και Τσαλχάνογλου, ενώ αμφίβολοι είναι προς το παρόν οι Μπελαραμπί και Τσιτσαρίτο. Έχει μόνο μια νίκη στα τελευταία επτά ματς πρωταθλήματος και σίγουρα δεν είναι στο καλύτερο «φεγγάρι» για να βρει μπροστά της την καλύτερη ομάδα της χώρας.

Είναι περιττό να προβλέψω νίκη της Μπάγερν και παράτολμο να προβλέψω νίκη της Λεβερκούζεν. Αλλά θα μου άρεσε ως επιλογή το 1Χ της διπλής ευκαιρίας της Sportingbet (2,10) αν ήθελα να αναζητήσω κάποια έκπληξη. Δε θα τομήσω να προβλέψω ισοπαλία στα 90’, αλλά θα μου άρεσε το 2,45 του ημιχρόνου. Δε βλέπω πολλά γκολ (καλή επιλογή τo under 2,5 με απόδοση 2,20) και θα τολμούσα το 4,60 του 0-1 σύνολο γκολ.

Πάμε και στην Αγγλία και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό θα «πιάσω» την ομάδα μου, τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ. Η Τσέλσι επισκέπτεται το Ολντ Τράφορντ στις 6 ώρα Ελλάδας την Κυριακή του Πάσχα και βρίσκει τη Γιουνάιτεντ σε κατάσταση... νευρικής κρίσης: σταθερά εκτός τετράδας, με τα αποτελέσματα να μην της βγαίνουν (ειδικά εντός έδρας όπου έχει χάσει 21 βαθμούς!) με αρκετές απουσίες (Σμόλινγκ, Τζόουνς, Μάτα και ίσως Ρούνεϊ, Γιανγκ) με μια ομάδα κουρασμένη από τις πολυμέτωπες μάχες και επιπλέον ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις με την Αντερλεχτ για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακόμα και σε αυτό το μέτωπο, η Γιουνάιτεντ έχει... θέμα. Αντί να φύγει με 0-2 ή 0-3 από τις Βρυξέλλες, έφυγε με 1-1. Η αδυναμία να «κλειδώνει» τις νίκες και επιβάλλει τον νόμο της σε «δικά της» ματς, την κυνηγάει εντός και εκτός Αγγλίας. Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα ήθελε να πάει στο αυριανό ματς απαλλαγμένος από το άγχος της πρόκρισης, αλλά θα πρέπει να έχει στην άκρη του μυαλού και τη ρεβάνς της Πέμπτης.

Ολα αυτά, τα βλέπει ο Κόντε και γελάει. Αυτός έχει μια ομάδα που πάει... τρένο και που παίζει πια απαλλαγμένη από το άγχος του αποτελέσματος, αφού οι διώκτες της μένουν όλο και πιο πίσω και που επιπλέον δεν έχει μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά. Η Τσέλσι είναι αήττητη από τη Γιουνάιτεντ στα τελευταία 12 επίσημα μεταξύ τους ματς, είναι η τελευταία ομάδα που τη νίκησε στο πρωτάθλημα με εκείνο το 4-0 πριν από έξι μήνες και πάει στην έδρα με τις πιο πολλές ισοπαλίες (9) με τον αέρα των τελευταίων έξι σερί ματς με over 2,5 γκολ.

Γιατί στάθηκα σε αυτά τα δύο τελευταία στοιχεία; Μα επειδή πολλή ισοπαλία (3,10 στη Sportingbet)  αλλά και goal-goal (1,909). Και γκολ σε αμφότερα τα ημίχρονα (1,95). Και όβερ 2,5 (2,25). Και σκορ 2-2 (15,00) για... fun bet.

Ναι, το ξέρω ότι ο Κόντε θα πάει για να παίξει προσεκτικά και επίσης ξέρω ότι η Γιουνάιτεντ φτύνει αίμα για να βάλει γκολ στο γήπεδό της. Η Τσέλσι, όμως, δεν είναι ούτε Χαλ ούτε Γουέστ Μπρομ για να πάει να ταμπουρωθεί. Περιμένω αρκετά ανοιχτό ματς και κανονικό ντέρμπι και θα ήθελα να «βλέπω» και άσο, αλλά δεν τον βλέπω. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μια «σοφτ» ομάδα που αδυνατεί να κερδίζει τα must win ματς και δεν βλέπω πώς θα καταφέρει την κυνική, αποτελεσματική, ξεκούραστη και υπέρτερη σε ατομική και συνολική αξία Τσέλσι.

Καλό Πάσχα να έχουμε και προσοχή με φαγητό, πιώμα και οδήγηση!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΣΟΥ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ