ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΦΑΒΟΡΙ

Ένα ακόμα από αυτά ζεστά απριλιάτικα, γεμάτη αγωνία και γλυκιά αδρεναλίνη ποδοσφαιρικά σαββατοκύριακα γλυκοχάραξε στην Ευρώπη. Είναι η εποχή που κρίνονται όλα και που κάθε ενενηντάλεπτο θέτει υποψηφιότητα στο να μνημονεύεται στο τέλος της σεζόν, ανάλογα με την έκβασή του, ως καθοριστικό και κομβικό.

Τέτοιο είναι και το ματς της Βόλφσμπουργκ με την Μπάγερν σήμερα στις επτάμιση ώρα Ελλάδας. Αν οι Βαυαροί νικήσουν και η Λειψία δεν έχει νικήσει νωρίτερα την Ντάρμσταντ εντός έδρας, θα είναι η ώρα για αυτά τα γνωστά ντουζ με βαυαρική μπίρα. Αλλά κάτι μου λέει ότι η στέψη θα πάει για την άλλη βδομάδα. Όχι μόνο επειδή η Λειψία θα νικήσει την ήδη πεσμένη Ντάρμσταντ, αλλά και επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι η Μπάγερν θα περάσει νικήτρια από την έδρα μιας ομάδας που ξέρει ότι, αν χάσει, μπορεί να μπλέξει.

Η ομάδα του Αντσελότι δεν έχει πια να σκεφτεί Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο Γερμανίας. Αποκλείστηκε μεγαλοπρεπώς και από τα δύο, με συνολικά τρεις ήττες από Ρεάλ Μαδρίτης (δύο) και Μπορούσια Ντόρτμουντ (μία). Το ροτέισον και ο αποπροσανατολισμός είχαν αποτέλεσμα και δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και κάπως έτσι η... μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας συμπλήρωσε πέντε αγώνες χωρίς νίκη σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις μέσα σε 18 μέρες!

Η λογική λέει ότι η Μπάγερν θα βάλει τα καλά της και θα πάει να πάρει το διπλό που στη Sportingbet πληρώνει 1,40. Αλλά με δεδομένα την αγωνιστική «κοιλιά» της, την απουσία του Μάνουελ Νόιερ και την ανάγκη της της Βόλφσμπουργκ για τους βαθμούς ή έστω τον βαθμό που θα την κρατήσει σε απόσταση από τις επικίνδυνες θέσεις, η (νέα) γκέλα δε μου φαίνεται απίθανη.

Όταν μιλάω, βέβαια, για γκέλα, εννοώ μέχρι ισοπαλία (5,00). Αλλά επειδή είναι λογικό να διστάζει κάποιος να κοντράρει την Μπάγερν, αντιπροτείνω την ισοπαλία στο ημίχρονο (2,625) το 1-0 ως anytime score (3,40) και το goal-goal (1,75). Και για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει και η εναλλακτική της διπλής ευκαιρίας 1Χ στο 2,85. Αν πάλι επιμένετε στην ολική επαναφορά της Μπάγερν στις νίκες (και ενδεχομένως και στη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου) ποντάρετε στο 2,70 του συνδυαστικού στοιχήματος διπλό/over 2,5.

Πάμε τώρα και στην Αγγλία, Κυριακή απόγευμα, ώρα έξι και μισή Ελλάδας. Το βόρειο Λονδίνο ζει νέα δεδομένα, με σίγουρο πια τον τερματισμό της Τότεναμ πάνω από την Αρσεναλ μετά από 22 χρόνια! Τα σπιρούνια θα κυνηγήσουν μέχρις εσχάτων την Τσέλσι για τον τίτλο, ενώ έχουν ήδη κλειδωμένη μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ 2017-18, τη στιγμή που η Αρσεναλ ασθμαίνει ακόμα και για να χωρέσει στην πρώτη πεντάδα!

Με την Τότεναμ γηπεδούχο και... τρένο (8 νίκες σερί) και με την Αρσεναλ φιλοξενούμενη και... αραμπά (έχει χάσει τα μισά ματς από τα δέκα τελευταία στο πρωτάθλημα) ο άσος... φωνάζει και είναι το προφανές σημείο. Αλλά...

Αλλά μιλάμε για ντέρμπι τοπικό. Για κόντρα αιώνια. Για δύο αντιπάλους που λατρεύουν να μισιούνται και να χαλάνε ο ένας τα πάρτι του άλλου σε κάθε ευκαιρία -ακόμα και αν νικητής του απογεύματος βγαίνει αυτός που είναι... μίλια πίσω στη βαθμολογία.

Προσωπικά άλλωστε η Τότεναμ δε με έχει πείσει ότι έχει διαμορφώσει πια το «μέταλλο» για να την εμπιστεύεσαι σε τέτοια ιστορικά ραντεβού και ειδικά εκεί που είναι φαβορί. Η Αρσεναλ δεν παύει να είναι αφεντικό του βόρειου Λονδίνου εδώ και δυο δεκαετίες. Ακόμα και πέρσι που η Τότεναμ διεκδίκησε ως το τέλος τον τίτλο από τη Λέστερ, στο τέλος τερμάτισε τρίτη πίσω και από την Αρσεναλ! Η σκιά των «κανονιών» είναι ακόμα πολύ βαριά πάνω από τα βόρεια προάστια της βρετανικής μητρόπολης.

Ως εκ τούτου, ο άσος που η Sportingbet τον πληρώνει 1,85, είναι στοιχηματικά πολύ λογικός, αλλά ποδοσφαιρικά πολύ λίγος! Εκτιμώ ότι η Αρσεναλ θα σπάσει το νικηφόρο σερί της Τότεναμ, έστω και με ισοπαλία που δίνει 4,00! Ανεξάρτητα πάντως, από το αποτέλεσμα, περιμένω εξέλιξη κλασικού ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ, με τα γκολ να έρχονται εκατέρωθεν (1,50) να μοιράζονται και στα δύο ημίχρονα (1,50) και να φτάνουν το over 3,5 (2,30). Μπορείτε και να συνδυάσετε goal-goal/over 3,5 με απόδοση 2,45.

Αυτά. Καλό ΣΚ. Ή μάλλον, καλό τριήμερο. Να πιάσετε το στοίχημα, να πιάσετε το Μάη, να πιάσετε τέλος πάντων, ό,τι θέλετε να πιάσετε.


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφή >
Παίξε Νόμιμα >
Εγγραφή >
Προηγούμενα Άρθρα
Περισσότερα άρθρα
Τελευταία Σχόλια
Γιώργος Φουντουλάκης Γιώργος Φουντουλάκης
Πριν 38 μέρες
Ποιος κέρδισε την καρτούλα?
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 41 μέρες
11
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 41 μέρες
1-1
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Kostas Foskolos Kostas Foskolos
Πριν 41 μέρες
Γκολ γκολ
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Sotiris Pathekas Sotiris Pathekas
Πριν 42 μέρες
ΠΑΟΚ -Ντιναμο 1-1 1ημιχρονο Χ τελικό
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.