ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ, ΛΙΓΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Αρχίζω τη σημερινή έκτακτη επικοινωνία μας με απολογίες. Επαγγελματικές υποχρεώσεις με ανάγκασαν να ανεβοκατεβαίνω Βόλο-Πορταριά όλο το παρακευοσαββατοκύριακο, επομένως δεν είχα χρόνο και μυαλό για προβλέψεις. Επειδή, όμως, θα πήγαινε πολύ να μέναμε χωρίς επικοινωνία για δύο εβδομάδες, επιστρέφω σήμερα με ανάλυση των επαναληπτικών ημιτελικών Τρίτης και Τετάρτης για το Τσάμπιονς Λιγκ που όσο «αδιάφοροι» κι αν φαίνονται, τόσο ενδιαφέρον μπορούν να κρύβουν στοιχηματικά.

Γιουβέντους-Μονακό απόψε σε μια ρεβάνς που θα αποτελέσει απλά το τελευταίο βήμα της Γιούβε για τον Τελικό. Το 0-2 του Μόντε Κάρλο απλοποίησε τα πράγματα, ενώ ο Μαξ Αλέγκρι είχε την πολυτέλεια, λόγω της διαφοράς που έχει στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, να αφήσει έξω πολλούς βασικούς στο 1-1 με την Τορίνο.

Η μαθηματική στέψη αναβλήθηκε, αλλά οι πρωτοκλασάτοι επιστρέφουν ολόφρεσκοι και υπόσχονται στο κοινό του Juventus Stadium ένα θριαμβευτικό σφράγισμα του εισιτηρίου. Αλλά και η Μονακό που στο πρώτο ματς παρουσιάστηκε απρόσμενα «χλωμή», με βάση τα έως τώρα δεδομένα της, θέλει να δείξει, ακόμα αν αποκλεστεί, ότι είναι μια ομάδα που δεν έκανε τυχαία όλα όσα έκανε ως τώρα.

Η Γιούβε είναι αήττητη στα τελευταία της 13 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλλον θα παραμείνει. Αλλά αυτό το σερί των 6 αγώνων χωρίς παθητικό γκολ, μπορεί να σπάσει. Η Μονακό παραείναι καλή επιθετικά για να μείνει χωρίς γκολ και θα σκοράρει απόψε στο Τορίνο. Περιμένω, όμως, γκολ αφού θα έχει προηγηθεί η Γιούβε, σε μια στιγμή δηλαδή που δεν θα μπορεί να δώσει ελπίδα αυτό το γκολ στους Μονεγάσκους. Κι αν έρθει ένα γκολ τους σε στιγμή που τίποτα δε θα κρίνεται, μπορεί να υπάρξει και δεύτερο.

Ως εκ τούτου, πάμε για over 2,5 (1,727 στη Sportingbet) ή και για over 3,5 (2,85) για γκολ-γκολ (1,75) για γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,666) για 1-0 anytime score (1,50) αλλά και για 2-1 anytime score (3,60).

Όπως βλέπετε, όμως, δεν δίνω πουθενά σημείο. Πληροφοριακά, σας λέω ότι η ισοπαλία πληρώνει 4,00 και ότι αν η Γιούβε σκοράρει πρώτη και «σκοτώσει» και τα τελευταία όνειρα της Μονακό, τότε θα δούμε ένα ελεύθερο παιχνίδι που μπορεί να κάτσει σε κανένα σκορ τύπου 2-2 (13,00).

Πάμε τώρα και στο μαδριλένικο ζευγάρι, όπου η Ατλέτικο πάει να δώσει τα ρέστα της για να ανατρέψει το 3-0 του Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Δεν έχει άλλη επιλογή από το να μπει επιθετικά και να ψάξει ένα γκολ νωρίς και να πρεσάρει την άμυνα της Ρεάλ που χωρίς Πέπε και Καρβαχάλ δεν αποκλείεται να βγάλει αδυναμίες σε συνθήκες υψηλής πίεσης.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν τα ξέρει όλα αυτά και, με «μαξιλάρι» το 3-0 του πρώτου αγώνα, έχει την άνεση να πάει το ματς συντηρητικά και να ελέγξει το ρυθμό, για να μην προκύψουν... εκπλήξεις. Όχι, ρε παιδιά, δε θα... ταμπουρωθεί, αλλά ξέρει ότι έχει μπροστά τόση ποιότητα, ώστε να μπορεί να «κτυπήσει» ακόμα και στην αντεπίθεση.

Για κάποιο λόγο, βλέπω, λίγα γκολ. Περιμένω under 2,5 (1,95 στην Sportingbet) και δεν θα εκπλαγώ αν δω τη Ρεάλ να χάνει (2,65 ο άσος) με ένα σκορ τύπου 1-0 (9,00). Ακόμα πιο safe είναι το 1-0 ως anytime score (2,00) χωρίς να αποκλείω την ισοπαλία μέχρι 1-1. Δε βλέπω διπλό, δε βλέπω όβερ και γενικά περιμένω να δω τη «Βασίλισσα» να ελέγχει το ρυθμό και  να προκρίνεται άνετα, χωρίς απαραίτητα να μένει αήττητη.

Αυτά για σήμερα. Τα ξαναλέμε κανονικά, Σάββατο πρωί.


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ