ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΑΣΟΙ

Και φτάσαμε στα σαββατοκύριακα της αδρεναλίνης, της ενδορφίνης και της... σκοτοδίνης. Στις τελευταίες αγωνιστικές των πρωταθλήματων, εκεί που η μαγιάτικη ζέστη (ακόμα και αν μιλάμε για την Αγγλία ή τη Γερμανία) ανακατεύεται με την αγωνία για την κατάκτηση του τίτλου, τη σωτηρία ή την έξοδο στην Ευρώπη. Αλλά επειδή μιλάμε για τα μεγάλα πρωταθλήματα που ήδη έχουν εστεμμένες (ή... σχεδόν εστεμμένες, όπως η Ρεάλ στην Ισπανία) πρωταθλήτριες, η αγωνία μεταφέρεται στα κατώτερα στρώματα των βαθμολογιών, εκεί όπου δίνονται οι μάχες για την παραμονή ή την Ευρώπη.

Μια τέτοια μάχη δίνει ξανά το Αμβούργο.  Η ομάδα που δεν έχει λείψει ποτέ από την Μπουντεσλίγκα από την ίδρυσή της το 1963, κινδυνεύει με το τρίτο της μπαράζ παραμονής (με την 3η της Bundesliga 2, όπως ορίζει το φορμάτ των διοργανώσεων) μέσα σε τέσσερα χρόνια. Πέρσι και το 2014 τη γλίτωσε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στο μεγάλο λιμάνι του γερμανικού βορρά θα ήθελαν να το ξαναζήσουν. Θέλουν μόνο νίκη σήμερα στις 4.30 ώρα Ελλάδας με τη Βόλφσμπουργκ, ώστε να την αφήσουν πίσω τους στους 37 βαθμούς και να εξασφαλίσουν άμεσα τη σωτηρία.

Ματς ζωής ή θανάτου λοιπόν στο γήπεδο που εμείς ο λίγο πιο παλιοί μάθαμε ως «Φολκς Παρκ Στάντιον». Οι γηπεδούχοι θα έχουν σοβαρές απουσίες (ο τερματοφύλακας Αντλερ και Λασόγκα, Ντικμάιερ, Τζουρού) και εξαιρετικά αμφίβολους τους βασικούς μέσους Εκνταλ, Χαντ και Μίλερ. Οι «λύκοι» πάνε στο Αμβούργο χωρίς τους Μπαζούρ (θα τον αντικαταστήσει μάλλον ο Βιεϊρίνια) και Μπρούμα, ενώ είναι αμφίβολος και ο Ελβετός αμυντικός Ρικάρντο Ροντρίγκες.

Η Βόλφσμπουργκ πάει για δύο αποτελέσματα και η εικόνα των δύο ομάδων δείχνει ότι η πρωταθλήτρια του 2010 μπορεί, αν μη τι άλλο, να μη χάσει στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 1983. Η ισοπαλία εξασφαλίζει τους «πράσινους», αλλά δε θα εκπλαγώ ακόμα κι αν νικήσουν. Ειδικά αν σκοράρουν πρώτοι.

Το Χ δίνει 3,40 στη Sportingbet, αλλά υπάρχει και η κάπως πιο σίγουρη λύση της διπλής ευκαιρίας στο Χ2 με 1,444. Βλέπω goal-goal (1,70) αλλά δε νομίζω ότι το Αμβούργο θα σκοράρει πάνω από μία φορά. Επομένως το 2-3 γκολ σύνολο (2,00) είναι μια καλή πρόταση για ένα ματς που, λόγω της κρισιμότητάς του, δύσκολα να «ανοίξει» περισσότερο.  Πολύ καλή πρόταση και το συνδυαστικό goal-goal/under 3,5 στο 2,95.

Όπως καταλαβαίνετε, βλέπω κι άλλο μπαράζ για το Αμβούργο με αντίπαλο πιθανότατα την Αϊντραχτ Μπραουνσβάιγκ.

Πάμε και στα κυριακάτικα της Ισπανίας. Δε θα ασχοληθώ με τη Ρεάλ που πληρώνει με το ανάξιο λόγου 1,25 για τη νίκη-τίτλο στη Μάλαγα, αλλά θα πάω σε ένα ματς με πολύ ενδιαφέρον σενάριο, αυτό ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η Ατλέτικο θέλει να αποχαιρετίσει με νίκη την έδρα της, το υπό κατεδάφιση Βιθέντε Καλντερόν, όπου έχει 32 νίκες στα τελευταία 35 ματς πρωταθλήματος. Αλλά και οι Βάσκοι θέλουν να σιγουρέψουν τη συμμετοχή τους στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ, εξασφαλίζοντας την 6η θέση με καλύτερο ή έστω ίδιο αποτέλεσμα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (την «έχουν» σε ισοβαθμία) που την ίδια ώρα θα φιλοξενείται από την αδιάφορη Θέλτα.

Στο Γιουρόπα βγαίνουν η 5η, η 6η και η Κυπελλούχος, όμως το λογικό είναι να νικήσει η Μπαρτσελόνα την Αλαβές στον τελικό του Κυπέλλου κι έτσι το τρίτο εισιτήριο του Γιουρόπα να πάει στην 7η της βαθμολογίας. Εν κατακλείδι, η τριάδα Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο-Σοσιεδάδ για το Γιουρόπα δε... χαλάει, αλλά η μπάλα έχει κάνει μουγγό να μιλήσει και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στον τελικό Κυπέλλου του άλλου Σαββάτου στο Βιθέντε Καλντερόν.

Η Αθλέτικ εξασφαλίζεται με νίκη, όμως αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση στην έδρα της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε, έστω και αν αυτός δεν θα έχει αύριο στη διάθεσή του για διάφορους λόγους τους Χουανφράν, Αουγκούστο Φερνάντες, Βρσάλικο, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς και Χοσέ Χιμέμεθ. Μπορεί η απόδοση του άσου να φτάνει σε επίπεδα που ποτέ δε θα βλέπαμε υπό άλλες συνθήκες στο συγκεκριμένο ζευγάρι και με τη συγκεκριμένη γηπεδούχο (2,10 μέχρι χθες βράδυ στην Sportingbet) αλλά είναι και πάλι το επικρατέστερο σημείο.

Θα αποφύγω να δώσω σημείο και θα πάω σε άλλες στοιχηματικές κατηγορίες, όπως το goal-goal (1,70) το over 2,5 (1,85) το γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,727) και το 4+ γκολ (3,15). Περιμένω ανοιχτό και... διασκεδαστικό παιχνίδι, αφού επί της ουσίας δε διακυβεύεται τίποτα. Η Μπάρτσα θα πάρει το Κύπελλο και αυτό το ξέρουμε όλοι. Η αυλαία της Ατλέτικο στο Βιθέντε Καλντερόν μετά από μισό και βάλε αιώνα θα είναι, αν μη τι άλλο, πλούσια και θεαματική.


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;
Εγγραφή >
Παίξε Νόμιμα >
Εγγραφή >
Προηγούμενα Άρθρα
Περισσότερα άρθρα
Τελευταία Σχόλια
Γιώργος Φουντουλάκης Γιώργος Φουντουλάκης
Πριν 39 μέρες
Ποιος κέρδισε την καρτούλα?
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 42 μέρες
11
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 42 μέρες
1-1
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Kostas Foskolos Kostas Foskolos
Πριν 42 μέρες
Γκολ γκολ
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Sotiris Pathekas Sotiris Pathekas
Πριν 42 μέρες
ΠΑΟΚ -Ντιναμο 1-1 1ημιχρονο Χ τελικό
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.