ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

Αλλο ένα σαββατοκύριακο υψηλής αδρεναλίνης έφτασε στην όμορφη γηραιά ήπειρό μας και οι ευρωπαϊκοί μονομάχοι του μεσοβδόμαδου πρέπει να συνέλθουν άμεσα από τις μεγάλες συγκινήσεις που αυτό άφησε, για να επανέλθουν στις εσωτερικές τους υποχρεώσεις.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, επί παραδείγματι, πάει απόψε (7.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στην έδρα της άλλης Μπορούσια, στο Μενχενγκλάντμπαχ, με την «υποχρέωση» να ξαναμπεί σε τροχιά επιτυχιών. Μετά το σοκ της τρομοκρατικής επίθεσης στο πούλμαν πριν τον πρώτο αγώνα με τη Μονακό και την απογοήτευση των δύο ηττών που ακολούθησαν, η ομάδα του Τόμας Τούχελ καλείται να αντιδράσει άμεσα, ώστε να μη χάσει τους στόχους που απέμειναν: να νικήσει (ή έστω να μην ηττηθεί) σήμερα, ώστε να ξεπεράσει (ή έστω να «πιάσει» στην 3η θέση) τη Χοφενχάιμ, και να επιστρέψει την ερχόμενη Τετάρτη στο Μόναχο (δεκαεπτά μέρες μετά την ήττα της εκεί στο πρωτάθλημα με 4-1) για να επιδιώξει, στον ημιτελικό του Κυπέλλου, την παραμονή στη διεκδίκηση έστω του δεύτερου τη τάξει τίτλου.

Πολλά έπεσαν μαζεμένα στην ομάδα της Βεστφαλίας και η... συνονόματη του Μενχενγκλάντμπαχ δεν θα της χαριστεί. Τα «πουλάρια» κυνηγούν ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω Γιουρόπα Λιγκ και δε θα χάσουν την ευκαιρία να δώσουν άλλο ένα κτύπημα στο ταλαιπωρημένο εσχάτως κορμί της Ντόρτμουντ.

Οι Κράμερ και Τζόνσον θα είναι σοβαρές απουσίες για τους γηπεδούχους που ενδέχεται να μην έχουν και κάποιους από τους Ραφαέλ, Γιάντσκε και Τοργκάν Αζάρ που προέρχονται από τραυματισμούς. Αλλά και από την άλλη Μπορούσια θα λείπουν οι Γκέτσε (μόνιμα πια) ο Σίρλε και ο εγχειρισμένος στο χέρι (μετά από την έκρηξη της Μ. Τρίτης) Μπαρτρά.

Νομίζω ότι η Ντόρτμουντ δεν έχει συνέλθει από όλα όσα πέρασε και ότι η Γκλάντμπαχ θα νικήσει. Ο άσος δίνει 3,50 στην Sportingbet και η διπλή ευκαιρία στο 1Χ δίνει 1,75. Περιμένω γκολ εκατέρωθεν (1,48) επομένως προτείνω ποντάρισμα στο Over 2,5 (1,533) ή και στο Over 3,5 (2,25) με γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,50). Κι αν δεν πιστεύετε τον άσο, αντιπροτείνω το 1-0 για σκορ σε οποιαδήποτε στιγμή (2,25).

Πάμε τώρα και στο... γκαλά της Κυριακής. Ρεάλ-Μπαρτσελόνα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, σε μια από τις πολύ λίγες φορές την τελευταία δεκαετία που οι Μαδριλένοι πάνε στην απόλυτη κόντρα με αίσθημα υπεροχής. Είναι τρεις πόντους μπροστά με ένα ματς λιγότερο, έρχονται από μεγάλη πρόκριση με δύο νίκες επί της Μπάγερν και θέλουν τη νίκη που ουσιαστικά θα τους στέψει πρωταθλητές, πέντε (γι’ αυτούς, έξι) αγωνιστικές πριν το τέλος.

Η Μπαρτσελόνα δείχνει να «άδειασε» μετά από εκείνη την παραμυθένια νύχτα του 6-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Στον ενάμιση μήνα που μεσολάβησε, υπέστη δύο οδυνηρές ήττες στο πρωτάθλημα και έναν μάλλον εύκολο αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν «πατάει» καλά και έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι αντίδραση μπορεί να βγάλει στο αυριανό ντέρμπι που είναι η τελευταία της ζαριά για την κατάκτηση του 7ου τίτλου τα τελευταία εννέα χρόνια.

Η Ρεάλ (χωρίς Βαράν και Πέπε στην άμυνα) είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά θα το φοβάται... ο Γιάννης το θεριό. Μετά από όσα έχει... τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια από την Μπάρτσα, ακόμα και στη Μαδρίτη, θα κοιτάξει πρώτα να μη χάσει και μετά ο,τιδήποτε άλλο. Και η ισοπαλία άλλωστε την εξυπηρετεί. Η δε Μπαρτσελόνα (χωρίς Νεϊμάρ και Ραφίνια) με πιο άμεση την ανάγκη των βαθμών αλλά με φόρμα που δεν εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη, θέλει τη νίκη αλλά δεν ξέρω αν την μπορεί.

Βλέπω πολλή ισοπαλία που στην Sportingbet πληρώνει 3,75. Από εκεί και πέρα, αυτό το 1,363 που αποτελεί απόδοση και στο over 2,5, και στο goal-goal, αλλά και στα δύο ημίχρονα (!) καθιστά αυτά τα ειδικά μη ελκυστικά. Ωστόσο, θα μου άρεσε το 1-1 ως σκορ ανά πάσα στιγμή (2,00), το Χ/Χ με απόδοση 6,00 και το 2-3 γκολ σύνολο, κυρίως επειδή σπάνια θα το βρούμε στο 2,375. Αυτά. Καλό ΣΚ και να ντύνεστε. Θα μας κάνει, λέει, μίνι χειμώνα αυτό το ΣΚ.



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφή >
Παίξε Νόμιμα >
Εγγραφή >
Προηγούμενα Άρθρα
Περισσότερα άρθρα
Τελευταία Σχόλια
Γιώργος Φουντουλάκης Γιώργος Φουντουλάκης
Πριν 11 μέρες
Ποιος κέρδισε την καρτούλα?
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 14 μέρες
11
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 14 μέρες
1-1
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Kostas Foskolos Kostas Foskolos
Πριν 14 μέρες
Γκολ γκολ
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Sotiris Pathekas Sotiris Pathekas
Πριν 15 μέρες
ΠΑΟΚ -Ντιναμο 1-1 1ημιχρονο Χ τελικό
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.