ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ

Εθνικές τέλος και έχουμε μπροστά μας έναν συναρπαστικό... απριλομάη που θα κρίνει τα πάντα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η δράση επιστρέφει στα μεγάλα πρωταθλήματα και οι επιλογές για θέαμα και για ποντάρισμα, πάμπολλες.

Εμείς ξεκινάμε σήμερα στις επτάμιση ώρα Ελλάδας με Αϊντραχτ-Γκλάντμπαχ. Βάσει αποδόσεων είναι το πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής, με την Αϊντραχτ να παλεύει με τον κακό της εαυτό για να πλησιάσει ξανά τις ευρωπαϊκές θέσεις και με την Γκλάντμπαχ να προσβλέπει σε μια ύστατη... ευρωπαϊκή αντεπίθεση, αν και γι’ αυτήν είναι πιο ρεαλιστικός ο στόχος να αναζητήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω Κυπέλλου: ως κάτοχος ή ως φιναλίστ με Μπάγερν ή Ντόρτμουντ, αν βέβαια νικήσει στον εντός έδρας ημιτελικό της 25ης Απριλίου την... Άϊντραχτ.

Η Αϊντραχτ έχει το κίνητρο. Όχι μόνο είναι πιο ρεαλιστικός γι’ αυτήν, σε σχέση με την Γκλάντμπαχ, ο στόχος μιας θέσης στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος, αλλά θέλει επειγόντως να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα, αφού την πορεία... Τσάμπιονς Λιγκ των πρώτων 19 αγωνιστικών διαδέχθηκαν οι πέντε σερί ήττες και η μία ισοπαλία του τελευταίου διμήνου.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Νίκο Κόβατς δε θα έχει ως το τέλος της σεζόν τον Ιάπωνα Μακότο Χασέμπε ενώ θα του λείψει απόψε και ο Αλεξ Μάιερ. Αλλά επιστρέφει ο Χεσούς Βαγιέχο στο κέντρο της άμυνας. Τα πουλάρια κατεβαίνουν στη Φρανκφούρτη χωρίς τους Κράμερ και Τζόνσον, ενώ είναι αμφίβολος ο τραυματίας Νταούντ και ο... υποψήφιος μπαμπάς Ραφαέλ. Η γυναίκα του είναι έτοιμη να γεννήσει και ίσως να μην ακολουθήσει την αποστολή στο Βαλντστάντιον.

Βλέπω άσο (2,55 στη Sportingbet) και μάλιστα από ημίχρονο (4,00). Εκτιμώ ότι θα σκοράρει και η Γκλάντμπαχ (1,85 το goal-goal) άρα πάμε για over 2,5 (2,10) ή ακόμα και over 3,5 (3,75) με γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,909). Μου αρέσει το 3-1 για ακριβές σκορ (21,00) με πρώτο γκολ μέσα στο πρώτο τέταρτο (3,20) από τη Φρανκφούρτη (2,00).

Και την Κυριακή το απόγευμα, στις έξι, όλα τα μάτια στρέφονται στο Βόρειο Λονδίνο. Αρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι. Αγώνας δίχως αύριο για τους γηπεδούχους, αφού με ήττα (και ειδικά αν η Γιουνάιτεντ έχει νικήσει σήμερα τη Γουέστ Μπρομ) χλωμιάζει επικίνδυνα ο στόχος της τετράδας. Αλλά και η Σίτι πάει την Τετάρτη στην έδρα της Τσέλσι και κινδυνεύει, σε περίπτωση ήττας σήμερα, να φύγει από την πρωτεύουσα με βαθμολογική συγκομιδή που ενδεχομένως θα θέσει σε αμφισβήτηση τη θέση της στο top 4 της Πρέμιερ Λιγκ.

Είναι αγώνας με πολύ ιδιαίτερες ισορροπίες. Η Αρσεναλ, με 4 ήττες στα τελευταία 5 ματς, δε σε εμπνέει να την εμπιστευθείς. Αλλά και η Μάντσεστερ Σίτι έρχεται από δύο εντός έδρας ισοπαλίες με Στόουκ και Λίβερπουλ και θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη αν νικήσει στο Emirates.

Βλέπω πολύ την ισοπαλία (3,60 στην Sportingbet) που θα σημαίνει 4η σερί σεζόν χωρίς «διπλό» στο συγκεκριμένο ζευγάρι με έδρα την Αρσεναλ. Από τους γηπεδούχους θα λείψουν οι Τσεχ, Πέρες και ίσως ο Γκιμπς, ενώ στη Σίτι ο Πεπ Γκουαρδιόλα (με μόνιμα απόντα τον Γκιντογκάν και με τραυματία τον Γκαμπριέλ Ζεσούς) περιμένει να δει πόσο έτοιμοι θα είναι οι Ζαμπαλέτα, Σανιά, Ντε Μπρούινε και Στέρλινγκ. Τα... απόνερα (σε ό,τι αφορά τους δύο τελευταίους) των εθνικών ομάδων...

Γκολ θα έχουμε εκατέρωθεν (1,48) αλλά δεν το βλέπω να ξεφεύγουμε από το 2-3 γκολ (2,15). Οι δύο ομάδες δεν έχουν φρεσκάδα και δεν περιμένω πολλά γκολ. Βλέπω πολύ το 1-1 για ακριβές σκορ (5,70) και μου αρέσει το Σίτι ημίχρονο/ισοπαλία τελικό με απόδοση 13,00.

Αυτά... Καλημέρα, καλό ΣΚ και καλό μήνα. Ποδοσφαιρικά, θα είναι πολύ συναρπαστικός!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΣΟΥ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ