ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΛΙΓΑ ΓΚΟΛ ΣΕ ΛΙΣΑΒΟΝΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Τελευταία διακοπή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων εξ αιτίας των εθνικών ομάδων και πολύ χαίρομαι γι’ αυτό, διότι, αν δεν σας το έχω ξαναπεί, πλήττω θανάσιμα όταν παίζουν οι εθνικές ομάδες. Ειδικά σε μια εποχή που οι εθνικές και διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις είναι στο φόρτε τους, το βρίσκω πολύ εκνευριστικό να πρέπει να διακόπτονται τα πρωταθλήματα.

Αλλά τι να κάνουμε, θα ζήσουμε αυτό το τριήμερο με τις εθνικές και θα βρούμε ενδιαφέρον μέσα από τα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης. Από το αποψινό πρόγραμμα έχω επιλέξει την αναμέτρηση Πορτογαλίας-Ουγγαρίας, όχι βέβαια για να σας πω το προφανές ότι θα νικήσουν οι γηπεδούχοι, αλλά για να καταθέσω την γνώμη ότι η νίκη τους δεν είναι δεδομένη και να προβλέψω ότι, αν έρθει, θα έρθει δύσκολα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι δεύτεροι στον 2ο όμιλο, τρεις βαθμούς πίσω από την Ελβετία που τους νίκησε 2-0 στην πρεμιέρα και που έχει μόνο νίκες. Από τότε έχουν νικήσει μόνο την Ανδόρα, τα Νησιά Φερόε και τη Λετονία και σήμερα επί της ουσίας αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά, μετά από εκείνη την ήττα από τους Ελβετούς, μια αντίπαλο που μπορείς να την πεις δύσκολη.

Οι Ούγγροι έχουν χάσει μόνο τα δύο από τα τελευταία εννέα εκτός έδρας ματς τους σε προκριματικά (μεταξύ αυτών και το 4-3 από την Ελλάδα στο Καραϊσκάκη πριν ενάμιση χρόνο) αλλά τα περισσότερα από αυτά τα αήττητα ματς ήταν σε έδρες μικρών ομάδων. Η Λισαβόνα είναι αλλιώς και θα είναι πραγματικά μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Γερμανού Μπερντ Στορκ, αν φύγει από την Πορτογαλία με ένα αποτέλεσμα ανάλογο με εκείνο το 3-3 που έφεραν οι δύο ομάδες στη Λιόν για το EURO 2016.

Μοναδική σοβαρή απουσία για τους Πορτογάλους θα είναι ο Νάνι, αλλά μπορούν και χωρίς αυτόν. Εύκολα ή δύσκολα, θα νικήσουν, αλλά... γέρνω προς το «δύσκολα». Βλέπω νίκη (1,27 στην Sportingbet) με 1-0 (5,50) ή 2-0 (5,00) άρα no goal (1,50) και Under 2,5 (1,95). Κι αν φοβάστε ότι μπορεί να... ξεφύγει το σκορ (με ή χωρίς γκολ από πλευράς Ούγγρων) ας πάμε μέχρι το 2-3 γκολ (2,05).

Πάμε τώρα και στο Κλουζ. Την Κυριακή το βράδυ, Ρουμάνοι και Δανοί παίζουν τα ρέστα τους. Η Πολωνία και το Μαυροβούνιο κρατούν τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και οποιαδήποτε απώλεια για τη Ρουμανία ή τη Δανία θα είναι σχεδόν καταδικαστική.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν τα θέματά τους, καθώς θα τους λείψει το νέο τους αστέρι Κάσπερ Ντόλμπεργκ και έχουν αμφίβολο τον σέντερ φορ της Φέγενορντ και πρώτο σκόρερ του Ολλανδικού πρωταθλήματος Νικολάι Γιόργκενσεν. Ο βασικός κορμός, όμως, της ομάδας είναι μάχιμος και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αγκε Χαρέιντε περιμένει πολλά από τον Κρίστιαν Ερικσεν της Τότεναμ.

Πολύ ισορροπημένο ζευγάρι. Ξεκινάει από την ισοπαλία (3,15 στην Sportingbet) αν και μιλάμε για ένα αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί κανέναν από τους δύο. Δεν βλέπω, όμως, να ξεφεύγει από αυτήν και δε νομίζω ότι μπορεί να πάει πάνω από 0-0 (6,50) ή από 1-1 (5,60). Βλέπω πολύ το under 2,5 (1,571).

Καλημέρα, Χρόνια Πολλά, καλό ΣΚ και καλή επιτυχία στη γαλανόλευκη απόψε. Έχει δύσκολο σταυρόλεξο να λύσει...



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ