ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΤΑ ΣΕΡΙ ΣΠΑΝΕ

Νά ‘μαστε πάλι. Σάββατο ξημέρωσε και μπροστά μας έχουμε ένα γεμάτο σου-κου, ειδικά τώρα που επέστρεψε και η Μπουντεσλίγκα. Αλλά με τις ομάδες να έρχονται από μακρά αγωνιστική αποχή, λέω να μην την αγγίξω ακόμα.

Πάμε λοιπόν στα (λίγο πιο γνώριμα για μένα) μονοπάτια της Αγγλίας και περιμένουμε με αγωνία και λαχτάρα το Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ στις εφτάμιση. Αγώνας που μπορεί να βάλει φωτιά στη μάχη της δεύτερης (κατ’ αρχήν) θέσης και αυτό θα γίνει αν οι γηπεδούχοι νικήσουν και πιάσουν την καλπάζουσα Τότεναμ στους 45 βαθμούς.

Δύσκολο ματς στην πρόβλεψή του. Τα περασμένα χρόνια ήταν συνήθως άσος... γκανιάν, με τη Σίτι να επιβάλλεται δύσκολα ή εύκολα, όπως σε εκείνο το προ τριετίας 6-0.

Αλλά τώρα οι συσχετισμοί είναι αλλιώς: η Τότεναμ είναι απολαυστική, καταιγιστική, επιβλητική, κυριαρχική. Έξι στα έξι με γκολ 19-3 και με βλέψεις πλέον ακόμα και για τίτλο. Δεν σταματάει πουθενά, δεν φοβάται κανέναν, δε χορταίνεις να τη βλέπεις.

Από την άλλη, η απόλυτη... χλωμάδα: τέσσερις ήττες σε οκτώ ματς για τη Σίτι, με πιο παταγώδη αυτό το 4-0 στην Εβερτον. Σοβαρό το πρόβλημά της και εντελώς ακατάλληλη η εποχή για να πέσει πάνω στο... τρένο των ημερών.

Κι όμως, κάτι μου λέει πως η ομάδα του Πεπ θα βγάλει αντίδραση. Σίγουρα ότι δε θα χάσει. Συγνώμη, αλλά αν ο Ποκετίνο περάσει κι από το Etihad, που θα σταματήσει; Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι την τελευταία ήττα της τη γνώρισε σε αυτή την πόλη από τη Γιουνάιτεντ.

Χωρίς τον τιμωρημένο Φερναντίνιο η Σίτι, αλλά με το νέο απόκτημα των 31 εκατομμυρίων από την Παλμέιρας, τον 20χρονο επιθετικό Γκαμπριέλ Ζεσούς. Και η Τότεναμ με απόντα για ενάμιση μήνα τον τραυματία Βερτόνγκεν και με τον Λαμέλα μόνιμα εκτός.

Για να καταλάβετε τι κυνηγάνε σήμερα τα... κοκόρια, σας λέμε ότι ποτέ ως τώρα ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε οκτώμιση σεζόν ως πρώτος προπονητής σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Σίτι δεν έχει χάσει από αντίπαλο μέσα-έξω. Θυμίζουμε ότι η Τότεναμ είχε κόψει στο ματς του πρώτο γύρου στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» το σερί των έξι νικών των «πολιτών» και θέλει να ντουμπλάρει σήμερα.

Η Σίτι, όμως, έχει κερδίσει τα έξι από τα τελευταία επτά εντός έδρας ματς και αυτό είναι που την κρατάει ακόμα... όρθια. Σε αυτή την δύσκολη έδρα, η Τότεναμ πάει να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ της σχεδόν μισού αιώνα, με επτά σερί νίκες (Μάιος 1967 τελευταία φορά) αλλά δε βλέπω να το πετυχαίνει.

Γκολ εκατέρωθεν θα έχουμε (1,65 στη Sportingbet) όβερ θα έχουμε (1,825) νικήτρια βλέπω τη Σίτι (2,10) αλλά με ισοπαλία στο ημίχρονο (5,25) και μου αρέσει το συνδυαστικό άσος/όβερ στο 3.10. Και γκολ από τον Αγουέρο κάπου μέσα στα 90’ (1,90).

Πάμε και στην Ισπανία: Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης την Κυριακή στις 5.15 ώρα Ελλάδας, με τους Βάσκους να ελπίζουν ότι με νίκη θα κλείσουν τη διαφορά από τους ροχιμπλάνκος –και από την 4η θέση που δίνει εισιτήριο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ- στους τρεις βαθμούς (αν και παρεμβάλλονται ήδη οι Σοσιεδάδ και Βιγιαρεάλ με 32 και 31 αντίστοιχα).

Μεγάλο ματς από κάθε άποψη. Μεγάλα όμως και τα προβλήματα εκατέρωθεν, με τον τερματοφύλακα Κέπα, τον επιθετικό Σαμπίν Μερίνο, τον γνωστό και μη εξαιρετέο αρχισκόρερ Αντούριθ και τον μέσο Μπενιάτ να λείπουν (λόγω τραυματισμών οι δύο πρώτοι, λόγω τιμωρίας οι δύο τελευταίοι) από την Μπιλμπάο και με τους Ομπλακ (ο βασικός τερματοφύλακας) Παρτέι (βασικός Γκανέζος μέσος) να είναι τραυματίες στην Ατλέτικο. Αμφίβολοι επίσης οι Τιάγκο και Λούκας Ερνάντες, αλλά επιστρέφει ο Ντιέγκο Γκοδίν στο κέντρο της άμυνας.

Η Αθλέτικ είναι χωρίς νίκη σε τρία επίσημα ματς μετά από εκείνο το 2-1 επί της Μπαρτσελόνα που εν τέλει δεν έφερε πρόκριση. Ακολούθησε η ήττα με 3-1 στη ρεβάνς και δύο λευκές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Εχει όμως μόνο μία ήττα στα τελευταία 11 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος στο νέο Σαν Μαμές -κι αυτή από την Μπαρτσελόνα.

Είναι λοιπόν υψηλό εμπόδιο η ομάδα του Βαλβέρδε, ακόμα και για τους Μαδριλένους. Κι ας φεύγουν νικητές από εκεί μέσα εδώ και τρία χρόνια. Δεν το βλέπω να καταφέρουν και αυτή τη φορά, κι ας έρχονται από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και μάλιστα με μηδέν παθητικά γκολ.

Βλέπω πολύ την ισοπαλία (3,25 στη Sportingbet) τη βλέπω με 0-0 (7,00) ή 1-1 (6,00) και θα πάρω το ρίσκο να δώσω προβάδισμα ημιχρόνου στους γηπεδούχους (4,70). Ο Κέβιν Γκαμεϊρό σκόραρε μετά από 53 μέρες στο 3-0 του Κυπέλλου με την Εϊμπάρ. Δίνει 2,75 να σκοράρει μέσα στο 90λεπτο.

Καλημέρα, καλό ΣΚ, καλά κέρδη!



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ