ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

«Διπλά» με λογική αλλά και με τόλμη

Ωραίο σαββατοκύριακο άρχισε. Και η σημερινή μέρα αλλά και η αυριανή είναι γεμάτες από αγώνες με πολύ ενδιαφέρον στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και με πολλές ευκαιρίες για μικρά και μεγάλα κέρδη, ανάλογα την... επένδυση, την έμπνευση και την τόλμη του καθενός.

Υπάρχουν, βέβαια, και αγώνες, στους οποίους η τόλμη δεν είναι καλός σύμβουλος. Να τολμήσεις δηλαδή να κοντράρεις την Μπαρτσελόνα στον αγώνα του σημερινού απογεύματος (5.15 ώρα Ελλάδας) στο Μεστάγια με τη Βαλένθια, μοιάζει με τρέλα. Τα οκτώ γκολ που έβαλαν συνολικά οι Καταλανοί σε Λα Κορούνια και Μάντσεστερ Σίτι δείχνουν ότι οι πρωταθλητές Ισπανίας είναι σε αγωνιστικό οίστρο, αυτόν που όταν τους πιάνει, καλό είναι να μην τους βρίσκεις μπροστά σου.

Βέβαια, ακόμα και αυτή η Μπάρτσα δεν μπορεί να βάζει τέσσερα γκολ κάθε τρεις μέρες, ακόμα και αν αντίπαλος είναι η πολύ προβληματική φέτος Βαλένθια. Περιμένω να νικήσει, αλλά όχι να φτάσει σε τέτοια επίπεδα σκοραρίσματος, ενώ θεωρώ ότι και οι «νυχτερίδες» θα εκμεταλλευθούν τις απουσίες των Ζόρντι Άλμπα και Ζεράρ Πικέ από την άμυνα των αντιπάλων τους και, αν μη τι άλλο, θα σκοράρουν.

Η νίκη της Βαλένθια στην έδρα της Χιχόν, στον πρώτο αγώνα του Τσέζαρε Πραντέλι στον πάγκο, μπορεί και να... κρύβει μυστικά. Ίσως και να ήταν η αρχή μιας σειράς καλών εμφανίσεων και καλών αποτελεσμάτων από αυτά που κάνουν όλες οι ομάδες όταν αλλάζουν προπονητή, γι’ αυτό περιμένω να τη δω σήμερα να το παλεύει και να μη γίνεται έρμαιο της φοβερής και τρομερής αντιπάλου της. Δεδομένου δε ότι οι Νάνι, Μανγκαλά και Γκαράι είναι διαθέσιμοι, υπάρχει λόγος για αισιοδοξία.

Από το να είσαι, όμως απλώς αισιόδοξος μέχρι το να είσαι ικανός να στερήσεις κάτι από την Μπάρτσα, έχει μεγάλη διαφορά. Θεωρώ ότι θα πάρει «διπλό» από ημίχρονο (2,00 στην Sportingbet και 1,85 το διπλό ως αποτέλεσμα στο ημίχρονο) αλλά και ότι θα δεχθεί γκολ (1,571 το goal-goal). Επομένως πάμε για όβερ (1,40) που μπορεί να πάει ακόμα και στα 4-5 γκολ (2,875). Φυσικά μιλάμε για γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,40) και έχω και μια έμπνευση με σκορ 1-3 (9,50).

Κυριακή απόγευμα στο δυτικό Λονδίνο, η στιγμή θα είναι ιστορική. Ο Ζοζέ Μουρίνιο επιστρέφει στο Στάμφορντ Μπριτζ ως αντίπαλος, στον αγώνα της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι οπαδοί της παλιάς του ομάδας τον περιμένουν με... ανάμικτες διαθέσεις, αφού υπάρχουν και αυτοί που θα τον αποθεώσουν, αλλά και αυτοί που θα τον πουν προδότη, καθώς ποτέ ως τώρα δεν τον είχαν δει σε άλλη αγγλική ομάδα.

Στην έδρα όπου εδώ και 14 χρόνια έχει πάρει μόνο μία νίκη για το πρωτάθλημα (το 2-3 πριν από τέσσερα χρόνια, με τον Τσιτσαρίτο να κλείνει το σκορ με το πιο... οφσάιντ γκολ που έχουμε δει ποτέ) η Γιουνάιτεντ θα πάει και πάλι για να κάνει ό,τι και πριν από λίγες μέρες στο Ανφιλντ. Ο Μουρίνιο δε θα ρισκάρει, θα παρκάρει και πάλι το... περιβόητο πούλμαν μπροστά στην εστία του Ντε Χέα, αλλά εκτιμώ ότι αυτή τη φορά θα τολμήσει και θα καταφέρει να κερδίσει περισσότερο χρόνο κατοχής και να απειλήσει πιο πολύ την αντίπαλη εστία.

Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να τον εξηγήσω, μάλλον ως ένστικτο, περιμένω νίκη της Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο! Ο Μουρίνιο δεν έχει ακόμα κανένα μεγάλο αποτέλεσμα (δεν έχει νίκη σε «ντέρμπι», ενώ δεν θεωρώ μεγάλο αποτέλεσμα καμία από τις ως τώρα νίκες του στην Πρέμιερ Λιγκ και βέβαια ούτε στο Γιουρόπα) και κάπου εδώ πρέπει να το δούμε.

Η ομαδα του έχει καταφέρει ως τώρα να δείξει πολύ καλά στοιχεία, αλλά όχι με τη δέουσα συνέπεια και διάρκεια. Μετά, όμως, από το στείρο επιθετικά ενενηντάλεπτο του Ανφιλντ, θεωρώ ότι μπορεί να δούμε έστω ένα πολύ καλό ημίχρονο, στο οποίο μπορεί να «χτιστεί» αποτέλεσμα. Ακόμα και νίκη! Κι αν έρθει, θα είναι η πρώτη εναντίον της Τσέλσι μετά από δέκα επίσημα μεταξύ τους ματς με ισοπαλίες και «μπλε» επικρατήσεις. Άλλωστε η  Γιουνάιτεντ είναι χωρίς νίκη στο Λονδίνο για σχεδόν ενάμιση χρόνο (2-1 την Κρίσταλ Πάλας το Μάη του ’15). Μεγάλο διάστημα γι’ αυτήν, ακόμα και στην παρακμή της...

Βλέπω κλειστό ματς που ακόμα κι ό,τι κι αν έρθει, δεν θα έχει πολλά γκολ. Κάτι μεταξύ under 2,5 (1,727 στη Sportingbet) και 2-3 γκολ (2,00) το πολύ! Βλέπω ισοπαλία στο ημίχρονο (2,10) και βλέπω anytime scorer τον Ιμπραήμοβιτς μετά από καιρό με απόδοση 2,70.

Καλό ΣΚ!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ