ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Γαλλία, έστω και δύσκολα!


Γαλλία, έστω και δύσκολα!


Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος του δρόμου, με τη Γαλλία να καλείται να συνεχίσει μια μοναδική παράδοση που μόνο αυτή διατηρεί μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις: να κατακτήσει για 3η φορά (μετά το EURO του 1984 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998) κούπα μέσα στο σπίτι της.

Το είπα και την Πέμπτη, πριν τον ημιτελικό: η Γαλλία θα περάσει τη Γερμανία στα 90’ και θα πάρει και το Κύπελλο. Το πρώτο βήμα έγινε με το 2-0 του ημιτελικού και απόψε βλέπω πάλι Γαλλία, αν και όχι τόσο εύκολα. Δεν αποκλείω παράταση ή πέναλτι (άρα ισοπαλία στα 90’ που πληρώνει 3.10 στη Sportingbet) και μετά βλέπω... μεγάλη νύχτα, αλλά με γαλλική επικράτηση στο τέλος. Σημειωτέον ότι η Γαλλία έχει μόνο νίκες με τους Πορτογάλους στα δέκα ματς που έχουν παίξει, φιλικά και επίσημα, εδώ και σαράντα χρόνια!

Μυστικά και κόλπα δεν υπάρχουν πια. Οι μεν ξέρουν τους δε και όλοι εμείς τους ξέρουμε καλά πια. Η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης πρέπει να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην ομάδα του ενός (άντε... δύο) γκολ και της ισοπαλίας. Αλλά επειδή μιλάμε για τελικό, ούτε η Γαλλία θα τολμήσει να πάρει την μπάλα και να... ξεχυθεί ανέμελη στο γήπεδο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, βλέπω λίγα γκολ. Από κανένα έως ένα στα 90’. Άντε δύο. Δηλαδή under 2,5 που πληρώνει 1,444. Βλέπω πολύ την ισοπαλία στο ημίχρονο με 1,909. Αλλά και αυτά τα 13 αήττητα ματς του Σάντος με μεγαλύτερη σε έκταση νίκη αυτό το... 2-0 επί της Ουαλίας, νομίζω ότι κινδυνεύουν πια πολύ, καθώς έχουμε φτάσει στο θεωρητικά δυσκολότερο ματς αυτού του σερί. Αν δεν έρθει ισοπαλία στο 90’, μόνο διπλό μπορεί να έρθει (προσοχή, τυπικά φιλοξενούμενη είναι η Γαλλία!) που με 2,05 δεν είναι και τόσο άσχημο...

Ο τραυματισμός του Πέπε είναι σοβαρό πρόβλημα για τους Πορτογάλους και έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ανταποκριθεί ο Μπρούνο Αλβες, αν χρειαστεί να τον αντικαταστήσει ξανά, αλλά σε ένα ματς με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τον ημιτελικό με τους Ουαλούς. Η Γαλλία δεν έχει προβλήματα και ο Ντιντιέ Ντεσάν ετοιμάζει την ίδια ενδεκάδα για δεύτερο συνεχόμενο ματς, μετά τον ημιτελικό, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Δεν ξέρω γιατί, αλλά βλέπω πολύ πιθανό ένα γκολ από στημένη μπάλα και με σκόρερ έναν από τους παίκτες που συνήθως έρχονται από τα μετόπισθεν. Τον Κοσιελνί, ας πούμε (29,00 πρώτος και 13,00 anytime) ή ακόμα και τον Εβρά που είναι «μανούλα» στο να... χώνεται ανάμεσα στους αντιπάλους αμυνομένους (41,00 πρώτος και 19,00 anytime). Δε βλέπω γκολ Πορτογαλίας στα 90’ (1,615 το no goal στη Sportingbet) και, επειδή περιμένω ματς με πολλή τακτική, πολύ ιδρώτα, πολλές μάχες και πολύ βάρος στη μεσαία γραμμή, θα μου άρεσε το 17,00 του Ματουιντί για mvp.

Αυτά... Καλά κέρδη και καλό καλοκαίρι.



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ