ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Τσόλο, θα το πάρεις!

Aυτός ο τελικός δε θέλει και πολλή ανάλυση. Οι δύο ομάδες είναι πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο και βέβαια είναι ακόμα πιο γνωστές η μία στην άλλη μετά από τόσα και τόσα μεταξύ τους ματς στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ισπανίας, στα Σούπερ Καπ, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικός πρόπερσι, προημιτελικός πέρσι, ξανά τελικός φέτος. Συνολικά 25 αγώνες (με τον αυριανό) μέσα σε μια εξαετία!

Ουδέν κρυπτόν λοιπόν ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης. Κανένα πρόβλημα απουσιών επίσης, εκτός και αν πιστεύετε ότι η απουσία του Βαράν μπορεί να διαταράξει τις ισορροπίες, οπότε πάω πάσο. Αφού προπονήθηκε κανονικά και ο Κριστιάνο, είναι άπαντες, ένθεν κακείθεν, παρόντες.

Για φόρμα δε ούτε λόγος. Αν το γράδο είναι οι εδώ και δύο εβδομάδες τετελεσμένες υποχρεώσεις των δύο μαδριλένικων ομάδων στο πρωτάθλημά τους, είναι επίσης δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποια. Ακόμα και εκεί –και όταν πια  η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι είχε τον τρόπο να το πάρει, εύκολα ή δύσκολα- είχαν από καιρό πάψει να πολυνιάζονται.

Μιλάμε για δύο ομάδες αγωνιστικά ισοδύναμες, με τη Ρεάλ να είναι ελαφρώς φαβορί (2,50 ο άσος στην Sportingbet) μόνο και μόνο επειδή είναι... η Ρεάλ. Αλλά να με συγχωρείτε, δε θα αγοράσω...

Τολμώ και το λέω ευθαρσώς, εντίμως και με επίγνωση του ρίσκου που παίρνω: η Ατλέτικο θα πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ! Θα το πάρει επειδή έχει αποδείξει ότι δε φοβάται πια τα ύψη. Θα το πάρει επειδή δεν είναι η πρωτάρα της Λισαβόνας (που κι εκεί έχασε στις καθυστερήσεις το τρόπαιο) αλλά μια ομάδα που έχει... πάρει την κρυάδα και που, στο κάτω κάτω, όσους τελικούς έχει παίξει ΑΥΤΗ η Ρεάλ του Κριστιάνο και των άλλων, άλλους τόσους έχει παίξει κι αυτή: έναν δηλαδή.

Θα το πάρει επειδή είναι μια ομάδα πολεμιστών που, όμως, ξέρουν τι να κάνουν τη μπάλα όταν θα την πάρουν. Δεν είναι η τυχερή Τσέλσι του 2012 που μίλησε με τον Θεό και πήρε το κύπελλο στα πέναλτι, μετά από 120’ αγώνα με τελικές προσπάθειες 35-9 για την Μπάγερν! Είναι μια κορυφαία ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, γεμάτη από αρετές σε όλα τα επίπεδα, που δεν έχει λόγο να νιώθει σε τίποτα κατώτερη.

Θα το πάρει, επειδή πρέπει να το παίρνεις το Κύπελλο όταν έχεις αποκλείσει Μπάρτσα και Μπάγερν. Και την πιστεύω πολύ, ακριβώς επειδή περιμένω να μπει γιγαντωμένη στο τερέν του Σαν Σίρο μετά από αυτά τα ανδραγαθήματα. Αλλά και με τη Ρεάλ, μια ήττα έχει όλη κι όλη στα τελευταία δέκα ματς μαζί της. Γιατί να τη φοβηθεί;

Θα το πάρει, τέλος, η Ατλέτι, επειδή έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές της γης. Ενώ η Ρεάλ δεν έχει προπονητή. Έχει έναν... ανιματέρ που ανέλαβε την ειδική αποστολή να καλύψει με τη λάμψη του ονόματος και της προσωπικότητάς το έλλειμμα ηγεσίας στον πάγκο της «Βασίλισσας». Αλλά ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν είναι προπονητής. Είναι ένας μεγάλος αρτίστας της μπάλας, λατρεμένος στο Μπερναμπέου και όχι μόνο, που όμως ακόμα δεν ξέρει αν θα συνεχίσει σε αυτόν τον πάγκο και στους πάγκους γενικώς.

Πάμε και στις αποδόσεις μας: 2,10 να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ η Ατλέτικο, ανεξαρτήτως... σεναρίου. Αλλά την πιστεύω για το 90λεπτο, άρα 3.10 στο διπλό (πάντα στην Sportingbet). Ίσως και από ημίχρονο (5,00). Τα γκολ θα είναι 2-3 (2,00) ο Τόρες θα σκοράρει κάπου μέσα στο 90λεπτο (3,40) θα υπάρξει κόκκινη κάρτα (3,00). Αυτά. Καλή ποδοσφαιρική βραδιά!



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΣΟΥ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ