ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Ή τώρα ή ποτέ!

Τελικός Κόπα Αμέρικα στο Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγκο απόψε το βράδυ (11 μμ ώρα Ελλάδας) ανάμεσα σε Χιλή και Αργεντινή και είναι από τις περιπτώσεις που λες «ή τώρα ή ποτέ». Ισχύει, όμως, και για τις δύο πλευρές, γι’ αυτό τα πράγματα μπερδεύονται…


Η Αργεντινή είναι φαβορί και έχει 22 χρόνια να κατακτήσει το τρόπαιο. Θέλει να πάρει το Κόπα Αμέρικα για 14η φορά και να «πιάσει» στην κορυφή της λίστας των νικητών την Ουρουγουάη, όμως δεν είναι μόνο… στατιστικοί οι λόγοι που καθιστούν την κατάκτηση αναγκαία και επιβεβλημένη.


Είναι και προσωπικοί οι λόγοι. Όχι μόνο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή των καιρών μας Λιονέλ Μέσι που εδώ και μια δεκαετία αναζητά κάποια μεγάλη διάκριση με την Εθνική του, αλλά και για μια ολόκληρη φουρνιά παικτών (Τέβες, Αγουέρο, Ντι Μαρία, Ιγκουαϊν, Ματσεράνο κ.α.) που θέλει και αξίζει κάτι σημαντικό με τα χρώματα της «αλμπιτσελέστε».


Ειδικά δε σε ό,τι αφορά τον Μέσι, τα αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ με την Εθνική του έφτασαν αισίως τα 900! Αν το είχε κάνει με τη Μπαρτσελόνα, θα είχε… πέσει η κυβέρνηση της Καταλωνίας. Με την Εθνική δεν σκοράρει με την ίδια συχνότητα, αλλά και πάλι είναι πολλά αυτά τα 900’. Είναι, πάντως, σε καλή κατάσταση, έκανε… όργια στον ημιτελικό με την Παραγουάη (τρεις ασίστ) και νομίζω ότι ήρθε η ώρα και να σκοράρει. Πληρώνει 3,75 να σκοράρει πρώτος.


Η Αργεντινή έδειξε έτοιμη για την υπέρβαση, γι’ αυτό και το «διπλό» που έτσι κι αλλιώς θα είχε πρώτη τύχη, κατέβηκε ακόμα περισσότερο στον ΟΠΑΠ και προσφέρεται στο 1,90. Αλλά μην σπεύσετε ακόμα να το αγοράσετε, αφού το «ή τώρα ή ποτέ» ισχύει και για τη Χιλή.


Τέσσερις χαμένους τελικούς έχουν οι γηπεδούχοι που θα στερηθούν τον τιμωρημένο Γκονζάλο Χάρα, αλλά θα έχουν όλα τα άλλα αστέρια τους. Καλή ομάδα είναι, στην έδρα τους παίζουν και η ευκαιρία που τους παρουσιάζεται, είναι δυσεύρετη. Επιπλέον, δεν έχουν νικήσει ποτέ την Αργεντινή σε 24 αγώνες Κόπα Αμέρικα, ενώ έχουν μόνο μία νίκη σε βάρος της σε επίσημο αγώνα, το 2008, επί συνόλου 36 συναντήσεων.


Εν κατακλείδι, η πρόβλεψη είναι δύσκολη. Μπορεί να κριθεί ο τίτλος μετά το 90’, επομένως η ισοπαλία στο 3,30 είναι καλή επιλογή. Και από ημίχρονο, δίνει 5,00.


Γκολ, βλέπω λίγα. Στο όριο του over/under, άρα 2-3 γκολ με απόδοση 1,80 στον ΟΠΑΠ. Καλή απόλαυση, καλά κέρδη και καλή ψήφο!


Για τα σχόλιά σας αλλά και την ενημέρωσή σας για νέα, στήλες και διαγωνισμούς, στηρίξτε τη σελίδα μας στο facebook με ένα κλικ εδώ. Θα με βρείτε και στο προφίλ μου!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΣΟΥ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ