Oι σκούπες και τα ντέρμπι των Playoffs

Καλήσπερα στους αναγνώστες. Το βράδυ του σαββάτου ξεκινάει η διαδικασία των Playoffs και παρακάτω θα παραθέσω συνοπτικά μερικές προσωπικές σκέψεις και προβλέψεις για αυτά που μπορεί να συμβούν στον 1ο προκριματικό γύρο.

ATLANTA HAWKS – BROOKLYN NETS
Ξεκινώντας με το συγκεκριμένο ζευγάρι έχουμε ως ξεκάθαρο φαβορί τους Hawks. Κατέκτησαν εύκολα την Ανατολή και σκούπισαν τους Nets(3-0) στην κανονική περίοδο . Το Brooklyn κατάφερε με σερί τον τελευταίο μήνα να πάρει την 8η θέση στηριζόμενο ολοκληρωτικά στον Brook Lopez .Πιθανόν να καταφέρουν να πάρουν μια νίκη λόγω φορμαρίσματος.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ : 4-1

CLEVELAND CAVALIERS – BOSTON CELTICS
Ο Lebron δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στην 1ο γύρο και το σερί θα συνεχίστει και φέτος. Οι Celtics από τα playoffs και μετά είχαν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή (23-12) και κάνοντας την έκπληξη πηραν την 7η θέση. Παρόλαυτα και παρά την καλή τους backcourt άμυνα δεν έχουν κάποιον να σταματήσει το Βασιλιά , ενώ και στο 5 λείπει κάποιος να προστατέψει τη ρακέτα. Θα σκουπίσουν τη σειρά οι Cavs.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ : 4-0

CHICAGO BULLS - MILWAUKEE BUCKS
Ο Giannis από τη δεύτερη και όλας season θα βρεθεί στα playoffs. Δυστυχώς για τους Bucks το ματσάρισμα απέναντι στους Bulls είναι κακό. Gasol και Noah όντας πιο έμπειροι αναμένεται να έχουν εύκολο έργο στη ρακέτα ενώ και ο Mirotic είναι εξαιρετικά φορμαρισμένος τους τελευταιους 2 μήνες. Ο Antetokoumpo λογικά θα ζοριστεί στο μισό γήπεδο εφόσον οι Bulls θα περιορίσουν τους αιφνιδιασμούς αλλά θα χει αποκομίσει πολυ καλές εμπειρίες.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-1

TORONTO RAPTORS - WASHINGTON WIZARDS
Αυτό θα ναι και το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της Ανατολής με τις δύο ομάδες να ναι σχέδον ισοδύναμες. Οι Wizards διαθέτουν καλύτερους ψηλούς στην frontcourt τους ενώ οι Raptors έχουν τον Derozan στα φτερά. Η σειρά θα κριθεί ωστόσο ξεκάθαρα στη μονομαχία του Lowry και του Wall, 2 ball dominant pg δηλαδή μέσω των οποίων τρέχουν οι επιθέσεις και των δύο ομάδων. Το Toronto έχει το πλεονέκτημα της θορυβώδης του έδρας αλλά οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-3

GOLDEN STATE WARRIORS - NEW ORLEANS PELICANS
Στη Δύση οι Pelicans κατάφεραν με τη νίκη τους ενάντια στους Spurs να πετάξουν εκτός τους Thunder . Οι Warriors τερμάτισαν με 67-15 (η 10η ομάδα που το πετυχαίνει) και είναι μέχρι τώρα η καλύτερη ομάδα. Αναμένεται να σκουπίσουν τη σείρα , αν και ο Davis ως καλύτερος PF της Λίγκας πλεόν , θα χρειαστεί σίγουρα ντουμπλάρισμα και ίσως καταφέρει να πάρει ένα ματς στη Νέα Ορλεάνη.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ : 4-1

HOUSTON ROCKETS - DALLAS MAVERICKS
Αυτό είναι το μεγαλύτερο rivalry αυτη τη στιγμή στο NBA. Υπάρχει μίσος μεταξύ των δύο ομάδων με πόλεμο δηλώσεων μεταξύ του Daryl Morey(Rockets GM) και Marc Cuban(ιδιοκτήτης των Mavs) ειδικά μετά το sign του Parsons στο Dallas. Θα είναι αμφίρροπο με το Houston να έχει τον Harden που μπορεί να κάνει τη διαφορά (κάτι που δεν έχει κάνει σε προηγoύμενα playoffs) ενώ ο Howard δεν είναι σε καλή φόρμα απο τότε που επέστρεψε. Για τους Mavericks ερωτηματικό παραμένει ο Rondo ο οποίος δεν εχει δέσει μέχρι τώρα αλλα έχει την τάση να ανεβάζει απόδοση στα ματς που μετράνε. Ο Dirk είναι σε εξαιρετική φόρμα και αναμενέται να κάνει καλή σείρα. Οι Rockets είναι ύποπτοι λιποψυχίας για άλλη μια χρονιά και οι Mavs έχουν 3 πρωταθλητές στην 5άδα τους.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ : 3-4

LOS ANGELES CLIPPERS - SAN ANTONIO SPURS
Η season είχε ξεκινήσει άσχημα για τους Spurs με τραυματισμούς και ντεφορμάρισμα αλλά βρήκαν την κατάλληλη στιγμή τον εαυτό τους. Οι Clippers είναι σε εξίσου τρομερή φόρμα (έκλεισαν με 14-1) και κατέκτησαν και την Division. Αναμένεται και εδώ σκληρή μάχη και όχι μόνο στο παρκέ αλλά και στους πάγκους ( Popovich εναντίον Doc Rivers). Οι Clippers εχουν ένα θεμα στα φτερά και παρά το πλεονέκτημα έδρας περιμένω απο τον Leonard να οδήγησει τους έμπειρους Spurs στον επόμενο γύρο.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 3-4

MEMPHIS GRIZZLIES - PORTLAND TRAIL BLAZERS
Το Portland μέχρι ένα σημείο στη season θεωρείτο contender . Οι συνεχοί τραυματισμοί όμως (και ιδιαίτερα του Matthews) τους έχουν αποδυναμώσει αισθητά. Ταυτόχρονα με τις συνεχείς αλλαγές στην κατάταξη έπεσαν πανω στο Memphis από το πουθενά. Οι Grizzlies τους νίκησαν χαρακτηριστικά εύκολα στη regular(4-0) και με τις προσθήκες των Green , Carter στα φτερά φαίνονται έτοιμοι φέτος να κάνουν το επόμενο βήμα . Παρότι δεν αποκλείω μια έκρηξη των Lillard, Aldridge στα playoffs , to Memphis είναι το φαβορί.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-2

Υ.Γ: Για σχόλια και περαιτέρω συζήτηση μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα του Anti-booker στο facebook και να τα λέμε από εκεί.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;
Εγγραφή >
Παίξε Νόμιμα >
Εγγραφή >
Προηγούμενα Άρθρα
Περισσότερα άρθρα
Τελευταία Σχόλια
Γιώργος Φουντουλάκης Γιώργος Φουντουλάκης
Πριν 40 μέρες
Ποιος κέρδισε την καρτούλα?
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 42 μέρες
11
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 42 μέρες
1-1
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Kostas Foskolos Kostas Foskolos
Πριν 43 μέρες
Γκολ γκολ
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Sotiris Pathekas Sotiris Pathekas
Πριν 43 μέρες
ΠΑΟΚ -Ντιναμο 1-1 1ημιχρονο Χ τελικό
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.