Το NBA στο πιάτο σας!

Είμαστε ήδη τρεις εβδομάδες μέσα στη season 2015-16 και μπορούμε να πούμε πλέον ότι έχουμε ένα σχετικά πρώτο δείγμα των ομάδων καθώς και το που βαδίζουν. Φυσικά και κάποιες έχουν ρολλάρει ενώ κάποιες άλλες ειναι τελείως ντεφορμέ . Αυτό που έχει σημασία είναι οτι δεν έχουμε καποιον μεγάλο τραυματισμό superstar μετά απο χρόνια, και έχουμε μποστά μας μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική season(εκτός των Warriors όπως θα πούμε και παρακάτω )

ΑΝΑΤΟΛΗ

Αρχίζοντας από την ανατολή οι Cavaliers οδηγούν την κούρσα όπως αναμενόταν .Ο Irving λείπει για την αρχή της season με τον Mo Williams να τον αναπληρώνει ικανοποιητικά. Ο Love σουτάρει σχετικά μέτρια(overall είναι καλός πάντως), ενώ και o James παίζει στο ρελαντί με μια τάση να παίρνει περισσότερες προσπάθειες στο 4ο δεκάλεπτο εφόσον τα πράματα ζορίσουν. Όλα δείχνουν ότι τίποτα δεν θα κουνήσει το Cleveland απο την πρώτη θέση. Ένα tier πιο κάτω είναι Bulls, Hawks και Heat. Ο Jimmy Butler είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι όντας ο καλύτερος two way shooting guard, κάτι που δεν ισχύει και για τον Rose. O MVP του 2011 δεν έχει συνέπεια στο παιχνίδι του και ερωτηματικό παραμένει αν θα επιστρέψει ποτέ σε αυτό που ήταν. Προβλήματα έχει και το δίδυμο Mirotic, Gasol στην αμυνά εφόσον ο Hoiberg προτίμησε να φέρνει το Noah από τον πάγκο. H Atlanta φαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι παρά τη φυγή του Caroll , με τους Sefolosha και Bazemore να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Μένει να δούμε αν θα πάρει φανελα βασικού ο Dennis Schroeder. Συνεχίζοντας τα βλέμματα δεν είναι πια στραμμένα στην Florida όπως ήταν επί εποχής James , παρ’ όλα αυτά το Miami είναι εκεί που πρέπει να βρίσκεται. O Bosh επέστρεψε δριμύτερος , ο Whiteside ειναι σκιάχτρο κάτω από τα καλάθια (αναμένεται να πάρει μεγάλο συμβόλαιο), Wade και Deng έχουν αποδεχτεί πιο περιορισμένους ρόλους και οι Heat περιμένουν περισσότερα απο τον Dragic.

Celtics και Pistons συνεχίζουν αμφότερες από κει που άρχισαν στα μέσα της προηγούμενης season όντας σε εξαιρετική κατάσταση. Οι πρώτοι με την καθοδήγηση του Brad Stevens και ηγέτη τον Isiah Thomas παίζουν ωραίο ομαδικό μπάσκετ , βγάζοντας φοβερές άμυνες κυρίως λόγω της τρομερής αμυντικά backcourt τους( Bradley, Smart,Crowder) και υπολλείπονται ενός star για να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ίσως και να δουμε trade μεσούσης της season. Στο Detroit το κτήνος που ακούει στο όνομα Drumμond προσφέρει αριθμούς rebound που έχουμε να δούμε απο την εποχή του Moses Malone. Στην επίθεση επωφελείται φυσικά από τον καλύτερο pnr slasher του πρωταθλήματος Reggie Jackson και περιμένουμε να δούμε πως θα χωρέσει τον Jennings ο Stan Van Gandy. Pope και Morris φαίνεται να έχουν breakout χρονιές και το μέλλον είναι ευοίωνο για τους Pistons. Οι Pacers εναι σε μεταβατική περίοδο και έχουν ξεκινήσει καλά με τον George να παίζει σαν Superstar και να χει προσαρμοστεί παίζοντας στο 4 , παρά τις αντιρρήσεις που είχε στην αρχή. Ο Ellis έχει ξεκινήσει πολύ μέτρια αλλά αναμένουμε να ανέβει εφόσον οι Pacers καταφέρουν να παίξουν σε γρηγορότερο pace όπως και θέλουν.

Οι Raptors ξεκίνησαν δυνατά τη season με τους Lowry, Derozan και Valanciunas να είναι ανεβασμένοι και να έχουν μια διάθεση να γυρίσουν παραπάνω τη μπάλα σε σχέση με το συνεχές iso που παίζαν πέρυσι. Ωστόσο δείχνουν μια κάμψη και ο Caroll δεν έχει δώσει τα αναμενόμενα στους Καναδούς μέχρι στιγμής. Στην Ουάσιγκτον το πνεύμα νικήτη που έφερνε ο Pierce μάλλον λείπει πλέον απο τους Wizards, οι οποίοι είναι σε κάθοδο. Ο Beal συνεχίζει να γινεται καλυτερός και ο Όρτον δείχνει οτι οι περσινές playoffs εμφανίσεις θα χουν και συνέχεια. Ο Wall σουτάρει απελπιστικά άσχημα φέτος ενω και στην frontcourt χρειάζονται ανανέωση.

Οι Knicks κάναν αρκετές κινήσεις φέτoς και θέλουν πιστεύουν οτι βρήκαν τον επόμενο star στο πρόσωπο του Porzingis. O Λιθουανός έχει ξεκινήσει φανταστικά και μαζί με τον Carmelo ,τον σταθερό Lopez τον Galloway που εξελίσσεται και τον ξαναγεννημενό Derrick Williams έχουν φέρει την ομάδα του Μεγαλου Μήλου σε τροχιά playoffs έστω και αν δύσκολα θα τα καταφέρουν.Προχωρόντας στη Charlotte έχουν συνθέσει μια από τις πιο αδιάφορες ομάδες με τον Μπατούμ να επιστρέφει παρά τη μέτρια περσινή season . Ο Kidd-Gilchrist θα επιστρέψει του χρόνου ,ο Jefferson έχει πλέον λίγο πιο περιορισμένο ρόλο στην επίθεση και ο Kemba Walker όπως πάντα είναι ασταθής. Στα ίδια επίπεδα κινείται και το Orlando. O Oladipo ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θέλει να παιζει. Tobias Harris και Payton είναι καλοί αλλά με ταβάνι στο τι μπορούν να κάνουν. Ξεχωρίσει εννοείται o Fournier o οποίος είναι σε τρομερή φόρμα και αναμένεται να ναι υποψηφιος για MIP(Most Improved Player).

Στα ρηχά φέτος είναι οι Bucks .O Giannis εχει κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα ανεβασμένος σε όλους τους τομείς ενώ σουτάρει ευπρεπώς και τρίποντα και είναι ότι καλύτερο έχουν να επιδείξουν στο Milwaukee. Ο Monroe προσφέρει scoring στο low block αλλα είναι κακός στην άμυνα(αναμενόμενα και τα δύο), o Middleton είναι πεσμένος και o Parker ψάχνει πατήματα ακόμα. Με την έλευση του Mayo πάντως και εφόσον δέσουν παραπάνω αναμένεται να ανέβουν και να διεκδικήσουν μια θέση στα playoffs. Στον πάτο της Ανατολής βρίσκονται επάξια(!) Nets και Sixers. Οι πρώτοι με τις επιλογές του πρώην GM Billy King θα τερματίσουν χαμηλά και θα κερδίσουν lottery pick το οποίο θα δώσουν στους Celtics ενώ και o Brook Lopez αναμένεται να γίνει trade. Απαιτούναι ριζικές αλλαγές και τα πράματα είναι δύσκολα. H Philadelphia συνεχίζει το tanking για τρίτη season. Εχει δύο ψηλούς γύρω από τους οποίους μπορεί να χτίσει(Noel, και ο rookie Okafor) εφοσον αλληλοσυμπληρώνονται και έναν που δεν εχει παιξει ούτε λεπτό στο Νba(Embiid). Σίγουρα χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στους guards.

ΔΥΣΗ

Μερικούς μήνες μετά από μία εύκολη όπως φάνηκε κατάκτηση του πρωταθλήματος οι Warriors συνεχίζουν σε τον ίδιο φρενηρή ρυθμό. Με τον Kerr να είναι σε αναρρωτκή άδεια και τον Luke Walton να χει αναλάβει, το Golden State απειλεί ξεκάθαρα πλέον το 72-10 των Bulls. Οι πολεμιστές παίζουν λες και κάνουν πλάκα στους αντιπάλους τους ενώ ο Curry έχει πάει το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο . Θεωρείται ήδη ο καλύτερος σουτέρ όλων των επόχων(spot up , off the dribble , off screen δεν έχει περιορισμούς) με ποσοστά που ειναι εξωπραγματικά ειδικά σε σχέση με το usage που κάνει, ενώ ανέβασε και τον μέσο όρο του απο τους 23 στους 33 πόντους κάτι που τον καθιστά υποψήφιο για MVP και για MIP στην ίδια χρονιά (δεν έχει ξανασυμβεί).

Οι Spurs βρίσκονται στη δεύτερη θέση χωρίς να χουν πιάσει πάντως υψηλή απόδοση ενώ έιχαν και εύκολο πρόγραμμα έως τώρα. Ο Aldridge ψάχνει ακόμα τα πατήματα του προσπαθώντας να δέσει μεσα στο σύστημα του Popovich ενώ τα ηνία του ηγέτη έχουν περάσει πλέον στο Leonard που έχει ελευθερία να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες.Συνεχίζοντας στο Τεξας, σχετικά έκπληξη θεωρείται η καλή πορεία των Mavericks έως τώρα με τον Dirk να κάνει πλάκα σε πολυ νεώτερους παίχτες και σκοράροντας με τρομερό efficiency . O Deron είναι σε καλή κατάσταση , ο Paschulia παρέχει αυτό που χρειάζεται κάτω από το ζωχραφιστό και μένει να δούμε τι μπορύν να κάνει το Dallaς όταν θα πιάσουν ρυθμό και οι Matthews , Parsons.

Μετά από δύο ομάδες που αποφάσισαν να μην χτίσουν γύρω απο αυτόν o Brandon Knight άρπαξε την ευκαιρία και μαζί με τον Bledsoe έχουν φτιάξει ένα ισχυρό δίδυμο οδηγώντας υπό της οδηγίες του Hornacek τους Suns προς τα playoffs. Ο Chandler παρέχει rim protection και ερωτηματικό παραμένει ο Morris μτα τη φυγή του δίδυμου αδερφού του. Στα ίδια επίπεδα βρίσκονται και οι Jazz έχοντας ένα απο το καλύτερα δίδυμα ψηλών(Favors,Gobert) και την καλύτερη άμυνα στο Nba. Ο Hayward θεωρείται από τα καλύτερα 3αρια και αυτό που χρείαζονται είναι έναν καλύτερο point guard ακόμα και όταν επιστρέψει ο Exum. Συνεχίζουμε στην Oklahoma που ξέρουν πόσο σημαντική είναι η φετινή do or die χρονιά με ορατό τον κίνδυνο να φύγει το καλοκαίρι ο Durant. Ο ίδιος είναι εξαιρετικός φέτος και όσο παίζει κερδίζουν, ωστόσο όταν λείπει παρατηρείται ξανά το φαινόμενο οι Thunder να αποτυγχάνουν παρά τις τρομέρες εμφανίσεις του ασταμάτητου Westbrook.

Πολύ μέτριο ξεκίνημα έχουν κάνει οι Clippers παρότι ο Griffin παίζει σαν ο καλύτερος Power Forward της λίγκας. Η άμυνα τους είναι κακή (ειδικά στην περιφέρεια) παρά την παραμονή του Jordan και είναι ξεκάθαρο οτι χρειάζονται ενα ακόμα πιοτικό winger και ένα back-up pg αν θέλουν να έχουν ελπίδες να φτάσουν μέχρι τέλους. To Memphis ξεκίνησε πολύ άσχημα αλλά επανήλθε στα περσινά επίπεδα. Ο Gasol δεν είναι τόσο καλός όσο τα προηγόυμενα τρία χρόνια ενώ ο Conley συνεχίζει να αποδεικνύει γιατί θεωρείται απο τους πιο ποιοτικούς pg στη Δύση. Έχουν θέμα βέβαια στο σκοράρισμα από το τρίποντο κάτι που θέτει περιορισμούς στο τι μπορούν να κάνουν δυστυχώς , παρά το έξυπνο slow paced grind it out παιχνίδι που προτιμούν.
Αναπάντεχα καλά ξεκινήματα έχουν κάνει Nuggets και Wimberwolves. Στους πρώτους οι Faried και Gallinari είναι εντυπωσιακοί ενώ και ο rookie Mudiay παίρνει πολλά λεπτά συμμετοχής και δείχνει καλά στοιχεία παρά τις κακές συνήθειες που απέκτησε παίζοντας στην Κίνα. Στη Minnesota έχουν καθε λόγο να ναι ευχαριστημένοι με αυτό που έχουν φτίαξει. Ο Towns ειναι υποψήφιος για rookie of the year έχοντας ολοκληρωμένο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ , ο Wiggins ανεβαίνει όλο και περισσότερο ενώ Rubio και Lavine τους πλαισιώνουν αρμονικά.Η ομάδα με το καλύτερο μέλλον αυτη τη στιγμή. Αρκετά καλοί και οι Blazers που μάζεψαν διάφορους hustle αθλητικούς ρολίστες γύρω από τον Lillard σε καλά tradeable συμβόλαια. To δίδυμο του Damian με τον McCollum (που άρπαξε την ευκαιρία φέτος) είναι εκρηκτικό και το Portland δείχνει ότι θα χει καλό transistion στην επόμενη era μετά από ένα καλοκαίρι που έχασε 4 starters.

Απογοητευτικοί είναι οι Rockets φέτος. Ο Harden είναι μέτριος και σουτάρει με τραγικά ποσοστά ακόμα και τις μέρες που βάζει 30άρες. Με την προσθήκη του Lawson η περιφερειακή άμυνα είναι nonexistent . Ο Howard δεν μπορεί να παίξει back to back games λογω μέσης ,ενώ ο McHale απολύθηκε και η ψυχολογία της ομάδας είναι στο ναδίρ. Έχουν ταλαντούχο roster όμως και αναμένεται να βρούν ρυθμό στη συνέχεια. Οι Kings είναι λίγο καλύτεροι από πέρυσι με την προσθήκη του Rondo (αν και τον κάνουν λίγο overrate οι Αμερικάνοι) ,o Stein είναι πολύ καλός αμυντικός και rebounder και ο Cousins έχει μετακινηθεί στο 4 ομαλά, σουτάροντας από μέση και μακρινή απόσταση με εξαιρετικά ποσοστά. Φυσικά τα προβλήματα συμπεριφοράς συνεχίζονται και οι Kings είναι καζάνι που βράζει.

Στις τελευταιες θέσεις Lakers και Pelicans. Για κάποιο περίεργο λόγο οι Αμερικάνοι θεωρούσαν ότι οι Lakers θα διεκδικήσουν θέση στα playoffs , εμείς όχι πάντως. O Κobe δεν είναι αυτός που ήταν , ούτε και δείχνει ότι μπορεί να αναλάβει ρόλο μέντορα για τους νέους και o Hibbert συνεχίζει την πτωτική πορεία από πέρσι. Randle και Clarkson είναι εξαιρετικοί , ο Russel έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία αλλα παραμένει ερωτηματικό για το τι μπορεί να κάνει. Στη Νέα Ορλέανη η φετινή season είναι μεγάλο πισωγύρισμα (τελευταίοι εκεί που πέρυσι μπήκαν playoffs). Ο Davis έχει μείνει στάσιμος φέτος , ο Gordon είναι παραδόξως ανεβασμένος αλλα η ομάδα δεν τραβάει συνολικά. Πιθανόν να δούμε πολλές αλλαγές, αλλιώς πάνε για tanking.

Το εξής χαρακτηριστικό φέτος είναι πόσο καλύτερη εμφανίζεται η Ανατολή μετά απο πολλά χρόνια, με πολλές ομάδες να χουν θετικό ρεκόρ(μέχρι και τη Charlotte που είναι 11η).Το περίεργο είναι ότι δεν έχει μετακινηθεί κάποιος Superstar απλά εξελίχθηκαν οι υπάρχοντες παίχτες. Μένει να δούμε για ποσο θα συνεχιστεί μιας και αρκετές ομάδες της Δύσης περνάνε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.


ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;
Εγγραφή >
Παίξε Νόμιμα >
Εγγραφή >
Προηγούμενα Άρθρα
Περισσότερα άρθρα
Τελευταία Σχόλια
Γιώργος Φουντουλάκης Γιώργος Φουντουλάκης
Πριν 11 μέρες
Ποιος κέρδισε την καρτούλα?
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 14 μέρες
11
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 14 μέρες
1-1
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Kostas Foskolos Kostas Foskolos
Πριν 14 μέρες
Γκολ γκολ
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Sotiris Pathekas Sotiris Pathekas
Πριν 15 μέρες
ΠΑΟΚ -Ντιναμο 1-1 1ημιχρονο Χ τελικό
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.