Lebron ή Curry?

Εφτά μήνες μετά το ξεκίνημα της season βρίσκουμε τους Cleveland Cavaliers και τους Golden State Warriors αντιμέτωπους στους τελικούς. Είναι μάλλον το match up που όλοι θέλανε , τον Lebron απέναντι στην πιο σωστά δομημένη ομάδα του Nba.

Ο Βασιλιάς βρίσκεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς(οδηγώντας τους Cavaliers ξανά μετά το 2007) αποδεικνύοντας την κυριαρχία του στη λίγκα , ενώ οι Warriors επιστρέφουν για πρώτη φορά μετά απο 40 χρόνια. Αμφότεροι φρόντισαν να κάνουν τους τελικούς των περιφερειών εντελώς διαδικαστικούς συνθλίβοντας τους αντιπάλους τους , κάτι που τους έδωσε και εξτρά χρόνο για ξεκούραση και ανάρρωση απο μικροτραυματισμούς. Οπότε ποιος θα βγει νικήτης; Η ομάδα με τον καλύτερο παίχτη στον κόσμο ή η ομάδα με τον φετινό MPV(Stephen Curry);

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Golden State Warriors

Τελειώσαν με 67-15 στην regular season έχοντας την καλύτερη άμυνα και επίθεση και όντας κυρίαρχοι στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες . Στην postseason μέχρι στιγμης ειναι στο 16-3 έχοντας μια πτώση στην απόδοση απέναντι σε Pelicans(4-0) και Μemphis(4-2) και ανεβαίνοντας στο τελευταίο με Rockets(4-1). H επίθεση τους στήριζεται στη συνεχή ελεύθερη κίνηση, πολλές πάσες και πολλά τρίποντα ενώ τρέχουν άμεσα στον αιφνιδιασμό. Οι Grizzles τους βάλαν δύσκολα με το αργό grinding παιχνίδι τους αναγκάζοντας τους να πανε σε σετ επιθέσεις, αλλά τα ποσόστα τους στα σουτ παραμείναν υψηλά. Η άμυνα τους χαρακτηρίζεται απο τρομερή ευελιξία όντας γρήγορη και πιεστική εφόσον και παίζουν κυρίως με χαμηλά σχήματα με τους Green(defensive player of the year) και Barnes να εναλλάσσονται στο 4, τους Iguadala και Thompson να μπορουν να μαρκάρουν οποιονδήποτε guard και τον Bogut να παρέχει το απαραίτητο rim protection. Εννοείται βεβαίως ότι η ομάδα στηρίζεται στον Curry. Είναι ο καλύτερος σουτέρ του nba , εξαιρετικός οργανωτής , ενώ έχει και καλή κίνηση χώρις τη μπάλα , κάτι που βοηθάει ακόμα περισσότερο τη motion offence των Warriors.

Cleveland Cavaliers

Οι Cavaliers είχαν διάφορα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και παρότι ξεκίνησαν με 19-20 κατάφεραν να τελείωσουν με 53-29 που ήταν και αρκετό για να τους δώσει τη δεύτερη θέση. Στην postseason είχαν εύκολο έργο απο ότι φάνηκε αποκλείοντας με 4-0 τους τίμιους αλλα λίγους Celtics, τους ασταθείς και με εσωτερικά προβλήματα Bulls με 4-2 και σκουπίζοντας(4-0) τους πρώτους Hawks οι οποίοι και εμφανιστήκαν ανεπαρκείς και είχαν προβλήματα τραυματισμών. Ο Lebron είχε πει στην αρχή της season ότι δεν θα είναι η πρώτη επιλογή στην επίθεση κάτι που και έγινε και δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα να αλλάξει άμεσα από τα τέλη Γενάρη και μέτα. Όλη η επίθεση στηρίζεται πλέον σ’ αυτόν ενώ με τις προσθήκες JR Smith ,Shumpert , Mozgov η ομάδα απέκτησε αμυντική σταθερότητα. Ο Irving έκανε αρκετά καλή season επιθετικά αλλα θα είναι περιορισμένος λόγω του τραυματισμού στο γόνατο. Ο Love θα λείπει εφόσον υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον ώμο κάτι που μάλλον δεν προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στους Cavs, μιας και είναι κακός αμυντικός σε αντίθεση με τον Tristan Thompson, που παρότι δεν προσφέρει το κατάλληλο spacing είναι πολύ πιο μαχητικός στην άμυνα και τρομερός offensive rebounder.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Καταρχήν πολλά θα κριθούν στις άμυνες των 2 ομάδων. Οι Warriors έχουν 3 παίχτες που μπορουν να κάνουν rotate πάνω στον James. Πιθανον να βάλει τον Green πανω του κάτι που ισώς εκθέσει το Golden State στο αμυντικό rebounding οπότε σίγουρα το βάρος πέφτει σε Iguodala και τον ανεβασμένο Barnes. Το Cleveland θα χει μεγάλο προβλημα απέναντι στα τρίποντα των πολεμιστών καθώς είναι αδύνατον να περιορίσει και τους 2 splash bros(Curry,Thompson) ενώ και όλοι οι υπόλοιποι εκτός του Bogut σουτάρουν εξαιρετικά. Οι Warriors έχουν μεγάλο πλεονέκτημα στον πάγκο και στους guards (Barbosa ,Livingston) και στους forwards(Barnes,Lee, Speights) . Σίγουρα και οι 2 ομάδες θέλουν να τρέξουν και σίγουρα τους Warriors τους ευννοεί περισσοτερο όπως και φάνηκε στη σειρά με το Houston. Όλα αυτα και συν το πλεόνεκτημα της καυτής τους έδρας δίνουν προβάδισμα στους πολεμιστές . Παρόλαυτα οι Cavaliers έχουν τον καλύτερο παίχτη στον κόσμο. O Lebron έχει αποδείξει και στο παρελθόν με το all around παιχνίδι του, πόσο καλύτερους κάνει τους συμπαίχτες του σε άμυνα και επίθεση οπότε είναι αδύνατον να τους ξεγράψουμε έτσι απλά. Τέλος να αναφέρουμε ότ δυστυχώς αστάθμητος παράγοντας είναι οι τραυματισμοί εφόσον εκτός απο τον Irving και ο Klay Thompson προέρχεται απο τραυματισμό(διάσειση στο κεφάλι) και δεν ξέρουμε αν θα επηρρεάσει το παιχνίδι του.

Ευχόμαστε να δούμε μια ανταγωνιστική σειρά ανάλογη με αυτή του 2013 (ώστε να μην πάνε χαμένα τα ξενύχτια). Σίγουρα θα κερδίσει ο καλύτερος μιας και στο μπάσκετ σε μια σειρά τόσων αγώνων δεν υπάρχει τύχη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφή >
Παίξε Νόμιμα >
Εγγραφή >
Προηγούμενα Άρθρα
Περισσότερα άρθρα
Τελευταία Σχόλια
Γιώργος Φουντουλάκης Γιώργος Φουντουλάκης
Πριν 33 μέρες
Ποιος κέρδισε την καρτούλα?
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 36 μέρες
11
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 36 μέρες
1-1
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Kostas Foskolos Kostas Foskolos
Πριν 36 μέρες
Γκολ γκολ
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Sotiris Pathekas Sotiris Pathekas
Πριν 36 μέρες
ΠΑΟΚ -Ντιναμο 1-1 1ημιχρονο Χ τελικό
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.