Λίγο πριν τα playoffs!

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Anti-Booker. Είμαι ο Πασχάλης και είμαι χρόνιος και φανατικός ακόλουθος του μπάσκετ και κυρίως του NBA. Ασχολούμαι εντατικά ενώ γράφω και σε διάφορα αμερικάνικα forums και social media.

Φτάσαμε αισίως στα τέλη Μαρτίου. Όποιος ασχολείται και παρακολουθεί το μεγαλύτερο πρωτάθλημα που παίζεται με την πορτοκαλί στρογγυλή θεά γνωρίζει ότι η κανονική σεζόν φτάνει προς το τέλος και τα playoffs , εκεί που δηλαδή παίζεται το πραγματικό μπάσκετ, πλησιάζουν. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη είσοδο τους και βρίσκονται στις ανώτερες και μέσες θέσεις των περιφερειών και αυτό που μένει να δούμε είναι που θα τερματίσουν για τα επερχόμενα match ups, ενώ υπάρχουν και άλλες που στις τελευταίες αγωνιστικές πρόκειται να δώσουν σκληρή μάχη για να μην τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους τον Απρίλιο. Αλλά για να μην μιλάμε γενικά και αόριστα ας δούμε αναλυτικά τις περιφέρειες:


ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Στη Δύση οι Golden State Warriors κυριάρχησαν και έχουν εξασφαλίσει την 1η θέση με χαρακτηριστική άνεση και αυτο δεν θα αλλάξει μέχρι το τέλος της χρονιάς οπότε περιμένουν να δουν ποιον θα αντιμετωπίσουν. Απο εκεί και πέρα φαίνεται ότι θα υπάρξει μάχη μεταξύ Memphis Grizzlies και Houston Rockets για τη 2η θέση και την κατάκτηση της Southwest Division στην οποία ανήκουν και οι δύο. Το Memphis προηγείται με μία νίκη ενώ στο Houston επέστρεψε ο Howard και το πρόγραμμα τους θα ναι ελαφρώς πιο εύκολο. Στη συνέχεια υπάρχουν τέσσερις ομάδες(Blazers, Clippers, Spurs και Mavericks) σε απόσταση 2 νικών. Οι Blazers θα τερματίσουν σίγουρα στην 4άδα ως πρωταθλητές της Northwest Division άσχετως ρεκόρ εφόσον δεν απειλούνται από τους Thunder, γι’αυτό και και έχουν ανοίξει ιδιαίτερα το rotation τους.


Η 5η θέση θα πάει κάτα πάσα πιθανότητα στους Clippers εφόσον έχουν καλό πάγκο και λιγο πιο εύκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος , ενώ στους Spurs είναι δεδομένο ότι ο Popovich θα ξεκουράσει τους βετεράνους στα τελευταία παιχνίδια και θα υπάρξουν απώλειες. Οι Mavericks είναι σχετικά ασταθείς στην απόδοση τους απο την αρχή της season και παρότι σίγουρα στα playoffs θα ναι επικίνδυνοι δεν θα διεκδικήσουν κατι καλύτερο απο την 7η θέση στη regular season . Στην τελευταία θέση της κατάταξης οι Thunder έχουν ένα μικρό προβάδισμα τριών νικών έναντι των (φορμαρισμένων) Suns και Pelicans και λογικα με την καθοδήγηση του δαιμονισμένου Russel Westbrook (7 triple-doubles σε 14 αγώνες!) , θα εξασφαλίσουν το τελευταίο εισιτήριο εισόδου για τα playoffs.


ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Στα ανατολικά τώρα η Ατλάντα έχει εντυπωσίασει και παρά το αργό ξεκίνημα έχει ήδη κατακτήσει την περιφέρεια και περιμένει έναν απο τους πολλους μνηστήρες της 8ης θέσης. Οι Cleveland Cavaliers μετά την επιστροφή του Lebron από τραυμaτισμό και τις κατάλληλες προσθήκες (ειδικά του Mozgov) άρχισαν να παίζουν σαν ομάδα και αναμένονται πολύ δυνατοί για τα playoffs. Η 3η θέση είναι αμφίρροπη μεταξύ Raptors(που κατέκτησαν την Atlantic) και Bulls , με τους δεύτερους να βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική φόρμα (παρά τις απουσίες Butler , Rose) και τους Καναδούς να είναι σε πολύ μέτρια κατάσταση σε σχέση με την αρχή της season.


Οι Wizards είναι επίσης σε καθοδική πορεία ενω αγωνιούν πλέον και για τον Beal (υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο) . Δεν θα χάσουν εύκολα τη 5η θέση πάντως καθώς οι Bucks του δικού μας Γιάννη Αντετοκούμπο βρίσκονται σε απόσταση 4 νικών και δύσκολα θα τους προλάβουν. Από κει και πέρα υπάρχουν 5 ομάδες σε απόσταση 3 νικών (Heat. Celtics, Pacers, Nets, Hornets) για τις 2 τελευταίες θέσεις. Το Miami με τον Wade να είναι αναζωογονημένο και να έχει φτιάξει εξαιρετική χημεία με τον Dragic δύσκολα θα κινδυνέψει . Οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν σκλήρη μάχη και θα κριθούν πολλά στις μεταξύ τους μονομαχίες με Celtics και Pacers να είναι φαβορί κυρίως λόγω φόρμας , με τους δεύτερους να έχουν ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα με την επικείμενη επιστροφή του Paul George.


Τέλος να πούμε ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε 4 δικά μας παιδιά που βρίσκονται σε ομάδες που συμμετέχουν στη διαδικασία των playoffs. O Giannis έχει κάνει το επόμενο βήμα φέτος και στο επιθετικό και στο αμυντικό κομμάτι και με το all around παιχνίδι του θα εχει καταλυτικό ρόλο στην παρουσία των Bucks. Ο Καλάθης και ο Κουφός θα έχουν περιορισμένο αλλά υπαρκτό ρολό δίνοντας πολύτιμες ανάσες όποτε χρειαστεί σε μια ομάδα όπως το Memphis που θα είναι διεκδικήτρια ενώ ο Παπανικολάου με τις προσθήκες Corey Brewer και Josh Smith και τον τραυματισμό που υπέστη πριν ένα μηνα , έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και είναι αμφίβολος για το αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής.


Υ.Γ: Για σχόλια και περαιτέρω συζήτηση μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα του Anti-booker στο facebook και να τα λέμε από εκεί.

ΣΟΥ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
Εγγραφή >
Παίξε Νόμιμα >
Εγγραφή >
Προηγούμενα Άρθρα
Περισσότερα άρθρα
Τελευταία Σχόλια
Γιώργος Φουντουλάκης Γιώργος Φουντουλάκης
Πριν 39 μέρες
Ποιος κέρδισε την καρτούλα?
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 42 μέρες
11
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 42 μέρες
1-1
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Kostas Foskolos Kostas Foskolos
Πριν 42 μέρες
Γκολ γκολ
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Sotiris Pathekas Sotiris Pathekas
Πριν 43 μέρες
ΠΑΟΚ -Ντιναμο 1-1 1ημιχρονο Χ τελικό
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.