Διπλός στόχος του Παναθηναϊκού για Μάντζαρη!

Οι πιο μυημένοι αλλά και όσοι βρίσκονταν στο κοντινό περιβάλλον του Περιστεριώτη point-guard, γνώριζαν ότι ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων (2008) και Νέων Ανδρών (2009), ανδρώθηκε, παρακολουθώντας με θαυμασμό την μεγάλη πορεία του “τριφυλλιού” στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, στην διάρκεια της οποίας, οι “πράσινοι” κατέκτησαν τέσσερα ευρωπαϊκά τρόπαια (2000, 2002, 2007 & 2009).


Η “πρώτη” του φορά!

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που λίγους μήνες αργότερα, έμεινε ελεύθερος από το Περιστέρι και με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μην είναι “ζεστός” για την απόκτησή του, είπε το “ναι” στην πρόταση του Ολυμπιακού και σε ηλικία 21 ετών, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους “ερυθρόλευκους”. Η “πρώτη του φορά” κόντρα στην ομάδα που υποστήριζε μικρός, ήταν ο αγώνας του 2ου γύρου στο ΣΕΦ (12/02/2012), στον οποίο ο νεαρός πλέϊ-μέϊκερ, όχι απλά “έβγαλε μάτια” (11π. με 3/4 τριπ. και εξαιρετική άμυνα στον Διαμαντίδη), αλλά ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της δύσκολης νίκης (78-77) της ομάδας του!


Από θεατής, πρωταθλητής Ευρώπης!

Όπως ήταν φυσικό, την επομένη, ήταν το πρόσωπο της ημέρας και πολλές αθλητικές ιστοσελίδες αφιέρωσαν αρκετό χώρο στην εμφάνισή του, παρουσιάζοντας μάλιστα και την φωτογραφία από την εξέδρα του “Παλάου Σαν Τζόρντι” (Μαϊος 2011), όπου είχε βρεθεί για να παρακολουθήσει το φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα! Ποιος να το φανταζόταν ότι έναν χρόνο αργότερα (Μάιος 2012), στο επόμενο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Βάγγελης Μάντζαρης θα “σήκωνε” το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του και θα στεφόταν πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα, που από παιδί έμαθε, ως “αιώνιο αντίπαλο”!


Σπάνια “παντρεύεσαι” τον παιδικό σου “έρωτα”!

Έτσι όμως, είναι η ζωή! Στο παρελθόν, άλλωστε κορυφαίοι παίκτες του Παναθηναϊκού, που έγραψαν ιστορία με την “πράσινη” φανέλα, μεγάλωσαν, έχοντας ως ομάδα της καρδιάς τους, τον Ολυμπιακό... Στην πορεία, δέθηκαν με το “τριφύλλι”, έφτιαξαν τη ζωή τους ως παίκτες των “πρασίνων”, έγιναν μέλη της “Παναθηναϊκής οικογένειας” και μοιραία το παιδικό συναίσθημα, αντικαταστάθηκε με την πραγματικότητα που βίωσαν ως ενήλικες! Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μάντζαρη, που στα τρία χρόνια που βρίσκεται στον Πειραιά έχει “δεθεί” πολύ με την “ερυθρόλευκη” φανέλα και πέρα από την αγωνιστική του αξία, θεωρείται και είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά για το παρεϊστικο κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας.


Η “επιχείρηση” του Παναθηναϊκού

Η στροφή στην ελληνοποίηση που επιχειρεί ο Παναθηναϊκός, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 24χρονου Έλληνα “άσου”, που ταιριάζουν “γάντι” στην φιλοσοφία του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, σε συνδυασμό με το πρότερο “πράσινο” παρελθόν του, αποτελούν τους λόγους για τους οποίους οι πρωταθλητές Ελλάδας, θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Μπορεί οι “νταμπλούχοι” να γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον να καταφέρουν να τον “ντύσουν” από φέτος στα “πράσινα” (πως είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να πουλήσει έναν πολύτιμο παίκτη του στον Παναθηναϊκό;), η προσπάθειά τους, όμως, έχει διπλό στόχο... Η δημοσιοποίηση της αρχικής πρότασης (300.000 Ευρώ) για την αποδέσμευση του παίκτη από τους “ερυθρόλευκους” και στη συνέχεια η αύξηση της προσφοράς κατά 100.000 Ευρώ (σε συνδυασμό με το πρωτοσέλιδο “Βαγγέλη γύρνα σπίτι σου!”), δείχνει ότι θέλουν κάτι να πετύχουν...


Ο “κρυφός” στόχος

Ταυτόχρονα, όμως, η τακτική των “πρασίνων” ίσως να αποσκοπεί και στην “διάρρηξη” της σχέσης του Ολυμπιακού με τον παίκτη, που μπαίνοντας στον 4ο χρόνο του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, έχει προβλεπόμενες αποδοχές που αγγίζουν τις 200.000 Ευρώ. Όταν ακούει και διαβάζει συνεχώς ότι ο Παναθηναϊκός, όχι απλά τον θέλει, αλλά μπαίνει στην διαδικασία μίας πρωτόγνωρης διαπραγμάτευσης με τους “ερυθρόλευκους”, εσείς θεωρείτε παράλογο να “χαλάσει” το μυαλό του; Ειδικότερα, όταν η επέκταση που κλήθηκε να συζητήσει με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, θα δεσμεύσει το επαγγελματικό του μέλλον αλλά και τα οικονομικά του, μέχρι τα 28 του... Γι' αυτό, λοιπόν, βασικός στόχος του “τριφυλλιού” δεν είναι να αποκτήσει τον Μάντζαρη από το εφετινό καλοκαίρι, αλλά να “χαλάσει” την επέκταση της συνεργασίας του με τους Πειραιώτες, να αποδυναμώσει τον “αιώνιο αντίπαλο” και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να τον “κλείσει” την επόμενη σεζόν ως ελεύθερο... Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι και όποιος δεν προσπαθεί, δεν θα μάθει ποτέ αν θα πετύχει!


Πως εισπράττει ο ίδιος ο Μάντζαρης την κατάσταση...

Η αλήθεια είναι ότι ο 24χρονος διεθνής πλέϊ-μέϊκερ είναι πολύ συναισθηματικό παιδί και όλα αυτά, που τις τελευταίες μέρες, έχουν δει το “φως” της δημοσιότητας, τον έχουν επηρεάσει αισθητά, του έχουν χαλάσει την ψυχολογία και τολμούμε να πούμε ότι τον έχουν εκνευρίσει. Όσο δεδομένο είναι ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, τόσο και ίσως ακόμη περισσότερο σίγουρο, είναι ότι επιθυμεί μία γενναία αύξηση των αποδοχών και στη συνάντηση που θα έχει με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, θα την επιδιώξει. Αν κι εφόσον, οι απαιτήσεις του ίδιου και του ατζέντη του δεν είναι παράλογες, τότε ο Μάντζαρης θα συνεχίσει να φοράει τα “ερυθρόλευκα” μέχρι το 2018 και θα υπογράψει ένα τριετές συμβόλαιο (της τάξεως των 350, 400 και 450 χιλιάδων Ευρώ) που θα αφήσει και τις δύο πλευρές ικανοποιημένες. Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή και ο παίκτης δεν ανανεώσει τότε, τότε σε κάθε ντέρμπι “αιωνίων” που δεν θα παίζει καλά, ο κόσμος θα γκρινιάζει και ο Παναθηναϊκός θα έχει κερδίσει την πρώτη μάχη ... Μένει να δούμε αν θα κερδίσει και τον “πόλεμο”...



Πηγή: gazzeta.gr



ΣΟΥ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
Εγγραφή >
Παίξε Νόμιμα >
Εγγραφή >
Προηγούμενα Άρθρα
Περισσότερα άρθρα
Τελευταία Σχόλια
Γιώργος Φουντουλάκης Γιώργος Φουντουλάκης
Πριν 62 μέρες
Ποιος κέρδισε την καρτούλα?
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 65 μέρες
11
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 65 μέρες
1-1
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Kostas Foskolos Kostas Foskolos
Πριν 65 μέρες
Γκολ γκολ
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Sotiris Pathekas Sotiris Pathekas
Πριν 66 μέρες
ΠΑΟΚ -Ντιναμο 1-1 1ημιχρονο Χ τελικό
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.