ANTI-BOOKER SPECIALIST
Νίκος Παγκάκης
23/08/2023 — 10:20 π.μ.

Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού για ταξίδι στα αστέρια!

Το 1921 μία παρέα μαθητών που γούσταρε το ποδόσφαιρο, συνένωσε όλες τις σκόρπιες ομάδες από κάθε γειτονιά της πόλης. Το χρώμα της ομάδας ήταν - πράσινο και λευκό. Όμως άλλαξε το 45, σε Λευκό και κόκκινο, όταν ο τότε πρόεδρος της Μπράγκα, Ζοζέ Αντούνιες Γκιμαράες (οπαδός της Άρσεναλ) έκανε δουλειές επαγγελματικά με το Λονδίνο.

pamestoixima.gr

Μια πρώην "πράσινη" ομάδα λοιπόν αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στην Πορτογαλία. Το "τριφύλλι" με ψυχολογία στα ύψη, μετά την πρόκριση της Μαρσέιγ, πέταξε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, για ένα δύσκολο ταξίδι με αεροπλάνο και πούλμαν. Υπό την συνοδεία του ύμνου της ομάδας και τις ευχές του Παναθηναϊκού πιλότου για πρόκριση. Ο Γιοβάνοβιτς έχει διαβάσει την Μπράγκα, την έχει κατασκοπεύσει. Γνωρίζει πολύ καλά πως τη δυναμική της, όσον αφορά την επίθεση. Όμως η άμυνα της έχει αρκετές αδυναμίες και εκεί θα χτυπήσει. Κρατώντας όμως μπάλα, δεν πρόκειται να κλειστεί.

Κορυφαίο όνομα της Μπράγκα είναι ο Πορτογάλος διεθνής εξτρέμ Ρικάρντο Όρτα, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο Λίβυος μεσοαμυντικός Αλ Μουσράτι και ο Γαλλοκονγκολέζος φορ Σιμόν Μπανζά. Σταθερή αξία στα 33 ο Πορτογάλος μέσος Πίζι.

Το 4-4-2 λανσάρει ο Αρτούρ Ζόρζε, που ποντάρει στη τροφοδοσία του φορ Αμπέλ Ρουίθ. Στην άμυνα λίγα πράγματα… Ξεχωρίζει ο Βραζιλιάνος στόπερ Τορμένα. Μπρούμα και Ρόνι Λόπες - μεταξύ άλλων τους ξέρουμε από τον Ολυμπιακό - καλοί κυρίως επιθετικά, στην άμυνα…ρετάρουν στα ντουμπλαρίσματα τους.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τον Κλεινχέισλερ με θλάση, δήλωσε ωστόσο, το νέο του μεταγραφικό απόκτημα στην ευρωπαική λίστα, τον Βραζιλιάνο χαφ Αράο, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά δεν θα ξεκινήσει. Όπως και ο Σένκεφελντ, που ακολούθησε την αποστολή.Στο δεύτερο ημίχρονο θα αγωνιστεί ο Αϊτορ. Θέση στο βασικό σχήμα αντί του Βέρμπιτς διεκδικεί με αξιώσεις ο Παλάσιος.

pamestoixima.gr

Στην επίθεση ο Ιωαννίδης διεκδικεί θέση βασικού, ωστόσο ο Σπόραρ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Μπράγκα, όπως κι ο Χουανκάρ και θα βρεθεί σε γνώριμα λημέρια. Ίσως αυτο το στοιχείο του δώσει προβάδισμα. Οι πιθανοί έντεκα του Σέρβου τεχνικού: Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Βαγιαννίδης, Μάγκνουσον και Γεντβάι. Στη μεσαία γραμμή Πέρεθ, Βιλένα και Τζούρισιτς η τριπλέτα. Πολύ δυνατά παίζει το ενδεχόμενο να δούμε στα φτερά Παλάσιος – Μαντσίνι. Με τον Αιτόρ να έρχεται από τον πάγκο στην επανάληψη. Και τον Μαντσίνι αρχικά να μετατίθεται στην αριστερή πτέρυγα. Στην κορυφή η λογική Σπόραρ.

Στο στρατόπεδο των Πορτογάλων, αμφίβολος είναι ο δυναμικός μπακ Μπόρχα. Παίζεται μια θέση στη μεσαία γραμμή ανάμεσα σε Καρβάλιο, Σαλασάρ και Πίτσι, με φαβορί τον Βραζιλιάνο. Θα επιστρέψει στην ενδεκάδα το αστέρι της ομάδας, ο Αντρέ Όρτα.

Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα φέτος και σκόραρε σε όλα τα επίσημα ματς. Με μια αναιμική άμυνα και τους χώρους που θα βρει, μπορεί να χτυπήσει από τα αδύνατα άκρα τους Πορτογάλους. Ίσως το γκολ εκτός έδρας είναι και το κλειδί για πρόκριση. Νομίζω ότι θα βρει γκολ. Το ζήτημα είναι να δουλέψει αρμονικά η άμυνα του, γιατί επίσης η Μπράγκα σκοράρει εύκολα. Η λογική λέει πως θα βρει γκολ μέσα στο σπίτι της. Εμπιστεύομαι τον Παναθηναϊκό, όπως τον είδα σε όλη την προετοιμασία, τα φιλικά, τα επίσημα. Τον έχω ικανό και για διπλόΘα πάρω όμως το G/G με την ελπίδα να γίνει το αυτονόητο. Δίνει απόδοση με 1.87 στο pamestoixima.gr.

pamestoixima.gr

Δεν θα το πάμε μονοκούκι… Θα βρούμε ζευγάρι για να ντουμπλάρουμε το "τριφύλλι" στο Μόλντε – Γαλατασαράι. Η Μόλντε ίδρωσε με την άσημη Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε. Χρειάστηκε την παράταση, για να καθαρίσει την μπουγάδα… Επικράτησε 2-0, όμως είχε χάσει στον πρώτο αγώνα με 2-1. Δεν πατάει καλά αυτή την εποχή. Και θα βρει αντίθετα μια ομάδα στο διάβα της διψασμένη για διάκριση. Που επίσης, καθάρισε σαν…αυγό την Ολύμπια Λιουμπλιάνας. Με δυο νίκες και 4-0 γκολ. Πακέτο με το 2-0 επί της Τραμπζοσπορ στην Τουρκία, μας οδηγεί στο διπλό που πληρώνει με 2.50

Με προβληματίζει μόνο το εξής… Τα μοιρασμένα, 5 φορές over 2.5 άλλες 5 φορές under 2.5 των γηπεδούχων. Με τους φιλοξενούμενους την ίδια ώρα να έχουν ένα σύνολο στην τελευταια δεκάδα αγώνων τους, με 3 Over και 7 Under. Κρύβει μια αστάθεια αυτό. To διπλό και Under με τραβάει, δεν το κρύβω. Όμως ελέω εποχής, για να μην το ρισκάρω πολύ θα πάω στο διπλό του 2.12 από pamestoixima.gr. Το πάντρεμα των δυο αποδόσεων μας αποφέρει απόδοση πάνω από 4! Καλά κέρδη.

pagkakis
ANTI-BOOKER SPECIALIST
Νίκος Παγκάκης
23/08/2023 - 10:20
Γκολ - Γκολ
Μπράγκα - Παναθηναϊκός
2.1
Γαλατασαράι
Μόλντε - Γαλατασαράι
2.32
Σούπερ Τριπλή Προσφορά* Γνωριμίας. Χωρίς Κατάθεση. Δωρεάν για όλους!