Όχι στην αποφυλάκιση των 5 προφυλακισμένων για την υπόθεση του θανάτου του Κώστα Κατσούλη

Όχι στην αποφυλάκιση των 5 προφυλακισμένων για την υπόθεση του θανάτου του 47χρονου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, είπε σήμερα, η ανακρίτρια Ηρακλείου. Αποδεχόμενη την πρόταση της εισαγγελέως, η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημα που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροι υπεράσπισης των 5, οι οποίοι ζητούσαν να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτησή τους, με περιοριστικούς όρους.

Πάντως παρά την απορριπτική απόφαση, οι συνήγοροι υπεράσπισης θεωρούν ότι υπήρξε και θετική εξέλιξη για τους προφυλακισμένους, που έχει να κάνει με την κατηγορία που τους βαρύνει.

Στις αιτήσεις τους, είχαν ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, επικαλούμενοι την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του άτυχου φιλάθλου.

Δύο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης οι κ.κ. Γιώργος Κοκοσάλης και Στέλιος Ταραζάς επισημαίνουν ότι η εισαγγελέας στην πρόταση που έκανε στην ανακρίτρια, αναφέρεται στο ζήτημα.

"Ναι μεν απορρίφθηκε η αίτηση, υπάρχει, όμως και η θετική πλευρά του νομίσματος, αφού η Εισαγγελέας κάνει ρητή αναφορά, μνεία, ότι ο ορθός νομικά χαρακτηρισμός της πράξης δεν είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά η θανατηφόρα σωματική βλάβη. Πράγμα που ήταν και η βάση της αίτησης που κάναμε για την άρση της προσωρινής κράτησης", επισημαίνουν.

Στο μεταξύ, ενώ όλοι γνώριζαν ότι έχει περαιωθεί η ανάκριση της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια κάνει συμπληρωματική ανάκριση μετά σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως που πήρε τη δικογραφία στα χέρια της. Συγκεκριμένα ζητεί να διερευνηθούν θέματα που υποστηρίζει ότι πρέπει να διευκρινιστούν και έχουν να κάνουν με την νεκροψία του 47χρονου.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος από την ανακρίτρια, οι συνήγοροι υπεράσπισης των 5 εκφράζουν την πρόθεσή τους να προσφύγουν κατά της απόφασης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Το δικαστικό συμβούλιο, θα ασχοληθεί ούτως ή άλλως με τους 5 στις 11 Μαρτίου, δεδομένου ότι συμπληρώνεται το εξάμηνο της κράτησής τους και θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα την παρατείνει για ένα ακόμη εξάμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο είναι να παραταθεί...

Πηγή: cretalive

ΣΟΥ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ