Η εξήγηση του Μπουρούση

Ο Γιάννης Μπουρούσης απολογήθηκε δημόσια για την αντίδρασή του κατά την αντικατάστασή του νωρίς στο παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο. «Μακριά από την Ισπανία στους ‘16’», τόνισε.

Με απολογία για μια στιγμή έντασης με τον προπονητή του, Φώτη Κατσικάρη, όταν αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο επειδή φορτώθηκε με δύο φάουλ, άρχισε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ δεν... κρύφτηκε και το κλίμα στις τάξεις της ομάδας παραμένει άριστο, όπως φάνηκε και από τα χαμόγελα μεταξύ παίκτη και προπονητή.

Αποστολή στη Σεβίλλη, Χρήστος Ρομπόλης

«Χρεώθηκα με δύο φάουλ και βγήκα έξω. Ήθελα να αγωνιστώ από την αρχή. Βγήκα έξω, έκανα μια κίνηση λάθος, δεν ντρέπομαι να το πω. Από εκεί και πέρα κοιτάμε το αγωνιστικό. Προχωράμε και είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε πάει στην επόμενη φάση. Θέλουμε να πάμε καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση, που είναι και ο στόχος», τόνισε ο διεθνής σέντερ.

«Δεν έγινε τίποτα», είπε ο Φώτης Κατσικάρης χαμογελώντας και ο ψηλός της ελληνικής ομάδας τόνισε πως ο προπονητής αυτός πρέπει να μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα. «Είμαι εννιά χρόνια στην ομάδα και έχουμε συζητήσει μεταξύ μας πως είναι καλό να υπάρχει ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια κι αν έρθει μια αποτυχία που σίγουρα δεν θέλουμε. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε έναν προπονητή να μείνει περισσότερο καιρό για να δείξει έργο και να μην αλλάζουμε συνέχεια φιλοσοφία. Είναι καλό να μείνει. Δεν είμαι μάνατζέρ του (γέλια). Απλά είναι το σωστό και η αλήθεια».

Σχολιάζοντας την προσπάθεια της Εθνικής να τρέξει, είπε: «Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα, αλλά μετρά πάνω από όλα το αποτέλεσμα. Η Εθνική είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια σε άλλο ρυθμό, αλλά προσπαθούμε να τρέξουμε κι από τη στιγμή που φέρνει αποτέλεσμα γιατί να μην το κάνουμε;».

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί κάτι, απάντησε: «Να μην πέσουμε στο πρώτο χιαστί με την Ισπανία. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Από εκεί και πέρα, υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα είναι στο χέρι μας».

Για την ανανέωση της Εθνικής τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι μετά το 2009 δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα με βάση το ταλέντο μας. Σίγουρα κάποιοι θα φύγουν, θα έρθουν νέες γενιές κι ελπίζω η αλλαγή να είναι προς το θετικό για να χαιρόμαστε να βλέπουμε την Εθνική.

Σχετικά με την αντιμετώπιση του Τόμιτς είπε: «Δεν το βλέπω προσωπικά. Σίγουρα είναι από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη, αλλά όλη η ομάδα θα δουλέψει για την αντιμετώπιση των Κροατών. Πρέπει με ομαδική δουλειά να αντιμετωπίσουμε και τον Τόμιτς, αλλά και τους άλλους παίκτες της Κροατίας».

Αναφερόμενος στον Αντετοκούνμπο που βοηθά πολύ στις προπονήσεις και τους αγώνες, τόνισε: «Δεν έχει να κάνει μόνο με το συγκεκριμένο παιδί, προσπαθώ να το κάνω με όλους τους παίκτες. Όλοι ξέρουμε το ταλέντο του Γιάννη και προσπαθώ να τον βοηθήσω».

πηγη: sport-fm.gr
ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;