Ο Τσίπρας άνοιξε τον δρόμο για το Athens Alive!

Η πρωθυπουργική δέσμευση στο ραντεβού με Γιαννακόπουλο για συντελεστή δόμησης στο 0,6 φέρνει το project του Athens Alive ολοένα και πιο κοντά στην υλοποίηση. Κλειδί το ΣτΕ.

Τα πάντα θα φανούν από την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του Πρωθυπουργού και του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κάτι που αναμένεται να συμβεί ακόμη και σήμερα.


Το μεγάλο ζήτημα στο project είναι ο συντελεστής δόμησης για τον οποίο η κοινοπραξία θεωρεί απαραίτητη την αύξησή του στο 0,6 από το 0,4 που βρίσκεται τώρα.


Η εφημερίδα «LiveSport» αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε θετικός για το 0,6 του συντελεστή δόμησης, κάτι που δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης για να προχωρήσει το project του Athens Alive, ωστόσο στη μέση υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο και θα πρέπει να εγκρίνει τη συγκεκριμένη αλλαγή.


Στην κυβέρνηση διατηρούν επιφυλάξεις για τις καταγγελίες στο ΣτΕ αν ο συντελεστής δόμησης αλλάξει και γι΄αυτό τον λόγο θέλουν ένα οχυρωμένο νομικό πλαίσιο, προκειμένου σε περίπτωση που ξεκινήσουν τα έργα να μην σταματήσουν ούτε μία ημέρα.


Όλα αυτά θα χρειαστούν επιπλέον χρόνο όμως σε περίπτωση που η κυβέρνηση ανάψει το «πράσινο φως» για την επένδυση στο ΟΑΚΑ μέσω της επίσημης τοποθέτησής της, τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναμένεται να καταθέσει και τρίτη πρόταση -βελτιωμένη από την προηγούμενη- προς τον Γιάννη Αλαφούζο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.


Πάντως οι άνθρωποι του Γιαννακόπουλου κρατάνε μικρό καλάθι για το αν ο Αλαφούζος θα δεχθεί και τη νέα πρόταση, διότι θεωρούν πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει με αρνητική ματιά την κάθε προσφορά του ισχυρού άνδρα της πράσινης ΚΑΕ.


ΣΟΥ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ