«Έτοιμη να κόψει ένα παράθυρο η FIBA για να τα βρει με Ευρωλίγκα»

Η FIBA φέρεται διατεθειμένη να «κόψει» ένα από τα παράθυρα των προκριματικών μεσούσης της περιόδου σε ένδειξη καλής θέλησης για να βρεθεί η χρυσή τομή με την Ευρωλίγκα.

Την ώρα που αναμένεται η κατάθεση νέας πρότασης από την πλευρά της Ευρωλίγκας για να βρεθεί μία λύση, ώστε να μην συμπίπτει το καλεντάρι της με αυτό της FIBA, η τελευταία φέρεται διατεθειμένη να κάνει μία μεγάλη παραχώρηση προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σύμφωνα με την El Mundo Deportivo, η παγκόσμια ομοσπονδία είναι πρόθυμη να «κόψει» ένα από τα παράθυρα που είναι προγραμματισμένα για την επόμενη σεζόν. Δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο για το παράθυρο του Φεβρουαρίου, μιας και έχει γίνει ήδη προγραμματισμός για τα παιχνίδια αυτά.

Υπενθυμίζεται πως μετά το Φεβρουάριο του 2018, η πρώτη φάση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου και αρχές Ιουλίου, ενώ η δεύτερη φάση περιλαμβάνει «παράθυρα» το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο του 2018, καθώς και το Φεβρουάριο του 2019. Προφανώς η FIBA είναι διατεθειμένη να «κόψει» ένα από τα δύο τελευταία παράθυρα και να συμπτύξει το πρόγραμμά της βάζοντας έξτρα αγώνες πιθανότατα το Σεπτέμβριο του 2018.

Μένει να φανεί αν αυτή η παραχώρηση θα αποδειχτεί αρκετή για να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, αν και οι σχέσεις τους παραμένουν τεταμένες, όπως αποδείχτηκε και από τις ανακοινώσεις και τη διαφορετική τους ερμηνεία στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ομοσπονδία του Ice Skating.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ