Πάει για «βόμβα» με Γκόρντον η ΑΕΚ!

Μετά τον Λέσκοτ στο ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ προσπαθεί για… βρετανικό «μπαμ» και στο μπάσκετ με τον ΝΒΑερ Μπεν Γκόρντον. Ξεκαθαρίζει για Χέρστον, υπογράφει ο Μαυροειδής.

Μια πολύ σπουδαία μεταγραφή επιχειρεί να κάνει η ΑΕΚ. Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», στο στόχαστρό της είναι ο Μπεν Γκόρντον. Δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι για εκείνον ενδιαφέρεται η Αναντολού Εφές, ωστόσο η «Ένωση» δείχνει διατεθειμένη να κάνει την προσπάθειά της.


Πρόκειται για τον 33χρονο σούτινγκ γκαρντ (1,91μ.) που έχει γεννηθεί στο Λονδίνο αλλά έχει ρίζες από ΗΠΑ και Τζαμάικα και μετρά 11 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ έχοντας αγωνιστεί σε Μπουλς (2004-2009), Πίστονς (2009-2012), Μπόμπκατς (2012-2014) και Μάτζικ (2014/15). Πέρσι υπέγραψε στους Γουόριορς, αλλά πριν αρχίσει η κανονική περίοδος αποδεσμεύτηκε και έμεινε ανενεργός όλη τη σεζόν.


Το βιογραφικό του είναι σπουδαίο: αποφοίτησε από το Κονέκτικατ με το οποίο κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα το 2004 και λίγες εβδομάδες μετά επελέγη στο νούμερο «3» του ντραφτ από τους Μπουλς. Το 2005 ήταν κορυφαίος έκτος παίκτης στο ΝΒΑ και στην πρώτη πεντάδα των ρούκι, ενώ μετρά 783 ματς στο ΝΒΑ με 14,9 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ ανά αγώνα στην κανονική περίοδο και 20,2 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ κατά μέσο όρο στα playoffs.


Ο Γκόρντον διακρίνεται για την ικανότητά του στο σκοράρισμα και ειδικά στο μακρινό σουτ (40,1% στα τρίποντα στην καριέρα του στο ΝΒΑ). Είναι διεθνής με τη Μεγάλη Βρετανία και πιθανώς θα την ενισχύσει στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2017.


Στο μεταξύ, σήμερα θα περάσει για δεύτερη φορά εργομετρικά ο Μαλίκ Χέρστον, αλλά ακόμη κι αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, όλα δείχνουν πως θα αναζητηθεί τρόπος να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών, για να προχωρήσει η ΑΕΚ σε απόκτηση σούτινγκ γκαρντ. Από εκεί και πέρα, ο Δημήτρης Μαυροειδής θα περάσει από ιατρικά και λογικά την Τρίτη θα πετάξει για Σλοβενία, ενώ όλα δείχνουν πως θα αποκτηθεί και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος (που είναι στη Σλοβενία για προετοιμασία) ως έξτρα λύση.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;