«Σπρώχνει» τα 500 τού Παπαγιάννη για όνομα-βόμβα!

Οι Πράσινοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα λεφτά του μπάι άουτ του νεαρού σέντερ για το "μπαμ" με καλό ξένο ή κορυφαίο Έλληνα ψηλό! Ποια ονόματα παίζουν για να γεμίσει το «5»;

"Τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να παίζει μέσα στις πρώτες 30 θέσεις, ενώ δειλά δειλά ακούγονται και θέσεις «απαγορευμένες», με το «1» στη δεκάδα" γράψαμε πριν από τέσσερις μέρες, στο ρεπορτάζ του SportDog για τον Γιώργο Παπαγιάννη. "Ευσεβείς πόθοι sportdog..." απάντησε ένας φίλος, σχολιάζοντας το κείμενό μας, ενώ άλλος το πήγε πιο μακριά...


"Τίποτα από αυτά που γράφεις δεν πρόκειται να γίνει. Οι ομάδες του ΝΒΑ είναι πολύ απαιτητικές και παίκτες σαν τον Παπαγιάννη υπάρχουν χιλιάδες στην Αμερική, με πολύ καλύτερα προσόντα Απλώς οι μάνατζερ παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, γιατί η προμήθεια είναι τεράστια εκεί... Δεν έχουν και τίποτα να χάσουν, ούτε αυτοί, ούτε ο παίκτης. Όποιος συγκρίνει τον Αντετοκούνμπο με τον Παπαγιάννη δεν έχει ιδέα από αθλητισμό και προσόντα. Εάν ήξερες τον τρόπο επιλογής στα ντραφτ δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις".


Φαίνεται πως κάτι ξέραμε (καμία σύγκριση με τον Αντετοκούνμπο, αλλά πήρε καλύτερη θέση ο Παπαγιάννης), αλλά δεν είναι ζητούμενο να αναδείξουμε την ορθότητα του ρεπορτάζ μας, γι΄ αυτό κρινόμαστε καθημερινά. Γνωρίζαμε ότι ο Παπαγιάννης θα τινάξει στον αέρα τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, αλλά δεν είναι πάντα αρνητικά τα αποτελέσματα των εκρήξεων.


Ο Αργύρης Πεδουλάκης χρειάζεται Έλληνες παίκτες για να "χτίσει" την ομάδα. Όχι λόγω "ελληνοποίησης", αλλά επειδή έξι πρέπει να είναι πάντα στη 12άδα. Δεν υπολογίζει (κατά πώς φαίνεται) στον Παπαγιάννη, αλλά θα έχει άλλα 500.000 δολάρια να ξοδέψει, χρήματα που θα πάρει από τον νεαρό Έλληνα μέλλοντα ΝΒΑερ.


Δύο είναι οι επιλογές για τη θέση του σέντερ. Η πρώτη να βρει δύο καλούς ξένους και να γεμίσει το "5άρι" με τον Δημήτρη Μαυροειδή ("δικό του" παιδί), ή τον Ίαν Βουγιούκα. Διαφορετικά στοιχεία, κοινό χαρακτηριστικό ότι όποιος μετακινηθεί στο "τριφύλλι" θα είναι 5ος ψηλός.


Η δεύτερη είναι να σπρώξει όλα τα λεφτά για να αποκτήσει τον Γιάννη Μπουρούση και να έχει αυτόν ως βασικό σέντερ, συμπληρώνοντάς τον με άλλους δύο (ενδεχομένως τον Βουγιούκα κι έναν ξένο, ή με δύο ξένους).


Κάθε επιλογή έχει "συν" και "πλην", καθώς ζητούμενο είναι να μείνουν ανοιχτές θέσεις ξένων παικτών, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ. Βεβαίως, τίποτα δεν είναι μονοδιάστατο, αφού (για παράδειγμα) ο Μπουρούσης έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του, άρα ανεβαίνει το κασέ του, ή ο Βουγιούκας μπορεί να μην τρελαίνεται να είναι τρίτος ψηλός.


Όπως και να ΄χει ο σχεδιασμός αλλάζει. Γι΄ αυτό, ίσως, δεν βιάστηκαν οι "πράσινοι" να κλείσουν παίκτες (βλέπε Σίνγκλεντον), καθώς περίμεναν -γνωρίζοντας την αξία του Παπαγιάννη- πως θα μπει στα ντραφτ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ