Τι θα «τσεπώσουν» οι ελληνικοί σύλλογοι από το Euro 2016;

Αυξημένα τα έσοδα των συλλόγων που έχουν διεθνείς που θα αγωνιστούν στο Euro 2016, ωστόσο μόνο ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και πιθανότατα ο ΠΑΣ Γιάννενα θα έχουν εκπρόσωπο στην Γαλλία.

Μία λαϊκή παροιμία λέει πως «τώρα που η θάλασσα έγινε γιαούρτι, δεν έχουμε κουτάλια». Πως μεταφράζεται αυτό ποδοσφαιρικά; Τώρα που τα έσοδα των συλλόγων που έχουν διεθνείς στο Euro 2016 αυξήθηκαν στον… Θεό, οι ελληνικές ομάδες στέρεψαν από εκπροσώπους στην διοργάνωση!


Όπως προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε πέρυσι η ΟΥΕΦΑ με την European Club Association, οι σύλλογοι που έχουν διεθνείς στο Euro 2016 θα έχουν αυξημένα έσοδα κατά 50% και θα μοιραστούν το ποσό ρεκόρ των 150 εκατομμυρίων ευρώ;


Πως μεταφράζονται οι αμοιβές που θα εισπράξουν τα κλαμπ; Όπως προβλέπεται από την συμφωνία που υπέγραψε η ΟΥΕΦΑ, κάθε σύλλογος δικαιούται ημερήσια αποζημίωση 4.530 ευρώ για κάθε μέρα απουσίας κάθε ενός διεθνή του παίκτη, μέχρι και την λήξη των υποχρεώσεων του στην διοργάνωση!


Σε ότι αφορά τις ελληνικές ομάδες, αυτές θα εκπροσωπηθούν στο Euro 2016 από τους Ρόμπερτ Μακ, Έργκους Κάτσε (ΠΑΟΚ), Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Τζίμι Ντουρμάζ (Ολυμπιακός) και Άντι Λίλα (ΠΑΣ Γιάννενα), με τους δύο Αλβανούς παίκτες να είναι σχεδόν σίγουροι για την αποστολή, η οποία όμως δεν έχει ανακοινωθεί οριστικά.


Με δεδομένο ότι οι διεθνείς αναχώρησαν από τις ομάδες τους στις 30 Μαΐου και ότι ο πρώτος γύρος της τελικής φάσης ολοκληρώνεται στις 22 Ιουνίου, τότε ο κάθε παίκτης θα φέρει πίσω στον σύλλογο του μίνιμουμ το ποσό των 108.720 ευρώ, το οποίο φυσικά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα, αν η Εθνική του ομάδα προχωρήσει κι άλλο στην διοργάνωση.


Πιο ευνοημένος είναι ο ΠΑΟΚ που έχει δύο εκπροσώπους και θα βάλει στα ταμεία του τουλάχιστον 217.000 ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να γίνει ακόμα μεγαλύτερο αν δεν είχε παραχωρήσει τον Ρόμπιν Όλσεν στην Κοπεγχάγη και είχαν κληθεί στην τελική αποστολή οι Σάμπο και Λέοβατς που θεωρούνται εν ενεργεία στελέχη της Σλοβακίας και της Κροατίας.

sdna.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ