Ελληνική ομάδα κινδυνεύει με αποκλεισμό λόγω "στημένων"!

Η παραπομπή σε δίκη των ανθρώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του 2011 ίσως αναγκάσει την UEFA να αποκλείσει ελληνικό σύλλογο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Επισφαλής κρίνεται λοιπόν η συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League μετά την παραπομπή σε δίκη του προέδρου της ομάδας (αλλά και της Superleague...) Γιώργου Μποροβήλου για δωροδοκία μαζί με τον εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ, Δημήτρη Μπάκου!

Ως γνωστόν, στο παρελθόν η UEFA σε ανάλογα περιστατικά είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό Βόλου το 2011 λόγω εμπλοκής του Αχιλλέα Μπέου. Να υπενθυμίσουμε βέβαια οτι η Ομοσπονδία τιμώρησε τους Βολιώτες όταν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση πειθαρχικού οργάνου της εγχώριας ομοσπονδίας (συγκεκριμένα της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ), που τιμωρούσε ομάδα για παράνομη δραστηριότητα παράγοντα της και πιστοποιούσε την εμπλοκή του σε χειραγωγημένους αγώνες...

Η περίπτωση της Φενέρμπαχτσε είναι ειδική και χρήζει... άλλης ανάλυσης, όμως σίγουρα σε ό,τι αφορά τον Αστέρα η εξέλιξη με τους Μποροβήλο και Μπάκο μόνο καλή δεν είναι...

ΠΡΟΣΟΧΗ!Καμία προηγούμενη απόφαση της UEFA δεν μπορεί να χρησιμοποηθεί ως δεδικασμένο, επειδή δηλαδή είχαν τιμωρηθεί Ολυμπιακός Βόλου και Φενέρμπαχτσε, θα τιμωρηθεί οπωσδήποτε και ο Αστέρας.

Αυτή την στιγμή είναι αρκετά νωρίς για να υπάρξουν ασφαλείς πληροφορίες για το τι πρόκειται να συμβεί και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της UEFA τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη απευθυνθεί προς την UEFA καταγγέλλοντας τη συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης για το θέμα αυτό.


Πηγή. sportdog.gr

ΣΟΥ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ