Λευκαρίτης: «Ας τους κρεμάσουμε ανάποδα»

Ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την ελληνική Κυβέρνηση, το πιθανό Grexit και την εγκληματική οργάνωση.

Για το «καυτό» θέμα των τελευταίων ημερών γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, το πιθανό Grexit μίλησε ο Μάριος Λευκαρίτης στονΣΠΟΡ FM 94,6.Ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA συνέστησε υπομονή και δεν θέλησε να προδικάσει τίποτα, αναμένοντας το τι θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στη συνεδρία για το αθλητικό νομοσχέδιο.

Επίσης, ερωτηθείς για την έρευνα που γίνεται για την εγκληματική οργάνωση ανέφερε ότι δεν είναι απόλυτα ενημερωμένος, αλλά τόνισε πως αν ισχύουν αυτά για τα οποία υπάρχει φόβος πως πρέπει οι κατηγορούμενοι να… «κρεμαστούν».

Αναλυτικά μίλησε στους Σωτήρη Ταμπάκο, Παναγιώτη Σγαρδέλη για:

- το πιθανό Grexit:«Αυτό είναι πραγματικότητα. Αυτό δεν γίνεται επειδή δεν συμπαθούν την ΕΠΟ. Φαίνεται ότι πάει να γίνει παρέμβαση στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας και αυτό είναι αντίθετο με το καταστατικό της UEFA».

-τα δεδομένα στο συγκεκριμένο θέμα:«Να μην προδικάζουμε τίποτα. Υπάρχει μια συνεδρία. Έχουν προσκληθεί FIFA-UEFA και θα εκπροσωπηθούν από τον κύριο Ιφαντίνο. Θα συζητηθούν τα θέματα και αφού προσκλήθηκαν θα ζητηθούν φαντάζομαι και οι απόψεις της UEFA. Δεν τους κάλεσαν για να δουν αν είναι όμορφοι ή άσχημοι. Καλύτερα να περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί. Είναι άσχημο να πιθανολογούμε. Πρέπει να προβληματιστούμε και να περιμένουμε το αποτέλεσμα. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι κάτι δυσάρεστο; Θα είναι καταστροφικές οι συνέπειες. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ UFEA-FIFA και κυβέρνησης.

Έχω πει άλλες φορές ότι δεν ξυπνάνε και δεν κοιμούνται με το τι γίνεται στην ΕΠΟ. Δεν ισχύει το ίδιο αυτήν τη φορά. Υπάρχει αρνητικό κλίμα. Κανένας δεν μπορεί να αδικήσει την ελληνική κυβέρνηση για το ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα. Θα τη βρουν σύμμαχο την UEFA. Ορισμένα θέματα δεν μπορεί να τα χειριστεί η ελληνική κυβέρνηση. Η FIFA και η UEFA ζητούν τη βοήθεια κάθε χώρας για αντιμετώπιση προβλημάτων. Δεν είναι όμως να λένε το ποιοι θα είναι στην Ομοσπονδία, ποιοι θα είναι διαιτητές… Ο εκπρόσωπος της UEFA στην Ελλάδα είναι η ΕΠΟ. Δεν μπορεί η UEFA να επέμβει στα εσωτερικά κάθε κράτους. Όπως και η UEFA δεν θέλει από κανέναν να επεμβαίνει στα εσωτερικά της».

-την παρουσία του Τζάνι Ιφαντίνο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα:«Μόνος του θα έρθει ο κύριος Ιφαντίνο, δεν θα είμαι εγώ. Είναι πολύ καλός γνώστης του θέματος. Δεν υπάρχει λόγος για να συνοδευτεί από κανέναν».

-την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση: «Δεν έχω υπόψιν μου για την εγκληματική οργάνωση. Αν υπάρχει έρευνα και βρεθούν ένοχοι τότε ας τους κρεμάσουμε ανάποδα».

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;