Πρωτη φορά αριστερά

King George εδώ μετά από πολύ καιρό και στα όρια της απόλυσης. Μόλις σήμερα συνειδητοποίησα ότι έχω να γράψω στο blog σχεδόν 5 μήνες. Δυστυχώς αυτή η καθυστέρηση σε συνδυασμό με τα προηγούμενα κόλπα που έχω κάνει στο μαγαζί, έχουν κάνει τη καρέκλα μου να τρίζει. Από τα διάφορα διαδικτυακά meeting που γίνονται έχω μάθει ότι ο CEO παύλα ιδρυτής Anti-booker δε θέλει να με βλέπει ούτε ζωγραφιστό, ο betfighter και ο προγραμματιστής κινούνται παρασκηνιακά, αλλά σιωπηλά επικροτούν την απόφαση του αρχηγού και ο μόνος λόγος που η καρέκλα μου παραμένει στο διαδικτυακό meeting room είναι ο Φουνταριστός. Η σημερινή δημοσίευση λοιπόν είναι αφιερωμένη σε αυτόν. Ο Φουνταριστός σεβόμενος τις επιταγές της εποχής (πρώτη φορά αριστερά), επαναστάτησε στις ορέξεις των αφεντικών τονίζοντας ότι ο KingGeorge έχει ιστορία στο μαγαζί παρόλο που οι συγκυρίες τον πέρασαν αφάνεια. Ελπίζω να τον βγάλω ασπροπρόσωπο και να μην είναι αυτή η τελευταία μου δημοσίευση γιατί δεσμεύτηκε για εμένα. Εύγε Φουνταριστέ!

Στον έλεγχο της πολιτικής επικαιρότητας, όλα τα βρίσκω διαφορετικά. Η Ελλάδα το γύρισε στα αριστερά και η νέα κυβέρνηση έχει φοβερό ενδιαφέρον από όποια σκοπιά και να το δεις. Τα πιο ενδιαφέροντα τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό είναι τα εξής: η διαχρονική υπόγεια έλξη της αριστεράς με λαϊκιστικά δεξιά κόμματα και ο πρώτος μεταρρυθμιστής Body-Builder υπουργός οικονομικών στη παγκόσμια ιστορία(;). Αρχικά να πω δυο λόγια για τον αέρα αλλαγής που ήρθε μετά τις εκλογές. Αρκετοί από εμάς όντως νιώσαμε μια ανακούφιση που ο Αντώνης, ο Γκίκας και τα άλλα παιδιά, τουλάχιστον πρόσκαιρα θα αφήσουν τη διακυβέρνηση της χώρας, παρόλα αυτά σίγουρα αλλαγή πολιτικής δε επιτυγχάνεται με ένα απλό λύσιμο γραβάτας και ξεκούμπωμα στο πάνω κουμπί του κολάρου. Δυστυχώς, μαζί με τον αέρα αλλαγής ήρθαν και τα πρώτα σύννεφα, καθώς εκτός από τον Τσίπρα που αποφάσισε να πρωτοτυπήσει και να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, το ίδιο αποφάσισαν να κάνουν και οι πολίτες που τον άκουσαν και δε πλήρωσαν καμία υποχρέωση, με αποτέλεσμα ο Αλέξης να διαπραγματεύεται στεγνός.

Αυτή η οικονομική στενότητα του κρατικού κουμπαρά, φοβάμαι πως κάνει τον Τσίπρα να ιδροκοπά από το φόβο του, γιατί καλή φάση τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τη τρόικα και τους θεσμούς, αλλά όταν οι πολίτες πάρουν είδηση ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, δε νομίζω ότι θα δείξουν υπομονή και θα αρχίσουν να βάζουν τα λεφτά τους μέχρι και στις κάλτσες τους. Γραφικές προσωπικότητες τύπου Λαπαβίτσα, που προσπαθούν να κάνουν ντόρο τραγουδώντας τον ύμνο του ΕΑΜ, ίσως μας απασχολήσουν ξανά στη περίπτωση που μια φρατζόλα ψωμί κάνει ένα εκατομμύριο. Παρόλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση δείχνει πρόθεση να βοηθήσει τους πολίτες που όντως πλήττονται αρκεί η προσπάθεια αυτή να μη πνιγεί από πολιτικάντικες κορώνες. Θα έλεγα αριστερίστικες πολιτικάντικες κορώνες αλλά σκέφτηκα τον Καμμένο. Πίστευα ότι το βρώμικο ’89 ήταν τυχαίο, μετά από αυτή τη συνεργασία όμως, έχω αρχίσει και αναθεωρώ τα περί ιδεολογίας. Ίσως τελικά όσοι λαϊκίζουν να μπορούν να λύνουν άμεσα τις διαφορές τους και γρήγορα να περνούν στο παρασύνθημα. Ως γνωστόν ο Καμμένος είναι πρωταθλητής στο λαϊκίζειν. Επί των λίγων ημερών του, η Τουρκία ήδη έχει αρχίσει και μας κάνει πλάκα, οι φαντάροι στην ΕΛΔΥΚ έχασαν 5 κιλά έκαστος από τη τελευταία του επίσκεψη στους κουμπάρους και η Γερμανοί έχουν βάλει τη γάτα τους να κλαίει γιατί τους απειλεί ότι θα τινάξουμε τα μυαλά μας πάνω στο χαλί και θα λερώσουμε (βλ δανεικά από Ρώσους, Κινέζους, Αμερικάνους). Είναι όμως δυνατόν η κυβέρνηση που ήλθε για να τα αλλάξει όλα, να χρειάζεται την σύμπραξη Καμμένων, που λυμαίνονται την ελληνική πολιτική σκηνή εδώ και είκοσι χρόνια; Η ερώτηση είναι ρητορική.

Ο Βαρουφάκης είναι ένα θέμα μόνος του. Προσωπικά τον συμπαθώ γιατί είναι έξυπνος, έχει ωραία γυναίκα, έχει στυλ, είναι fit και είναι και επικοινωνιακός. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Μόνο ένα αρνητικό έχει ο άνθρωπος και ίσως αυτό το ένα, να τον καθιστά ακατάλληλο για τη θέση. Δυστυχώς είναι νάρκισσος. Οι συνεντεύξεις και οι φωτογραφήσεις δίνουν και παίρνουν και ο Βαρουφάκης εκτίθεται τόσο πολύ, που στο τέλος η μόνη λύση θα είναι να φύγει άδοξα για Τέξας για να ζήσει εκεί με τα πολλά χρήματα του και την όμορφη και επίσης πλούσια γυναίκα του. Το ότι είναι πλούσιος, τον κάνει κακό πολιτικό; εννοείται πως όχι, ίσα ίσα το να είσαι πλούσιος σε βοηθά να μη τρέχεις όπου μυρίζεσαι χρήμα. Ο Βαρουφάκης γουστάρει πολύ τη δημοσιότητα και θέλει και τη δόξα, να είναι αυτός που θα σώσει την Ευρώπη από τη καταστροφή. Θέλει τόσο πολύ να μας σώσει που σχεδόν έχω πιστέψει ότι μπορεί και να τα καταφέρει. Φοβάμαι ότι ένας Βαρουφάκης όμως δε φέρνει την άνοιξη. Φαντάζομαι ότι τις προτάσεις του δε μπορώ να τις κρίνω ούτε εγώ, αλλά ούτε και ο μέσος αναγνώστης του anti-booker.com, παρόλα αυτά έχω να πω το εξής: σίγουρα δε θα επιλέξω ποιος θα με σώσει, όποιος και αν το κάνει καλοδεχούμενος. Ο Βαρουφάκης κάνει τη δουλεία του και είναι λογικό να μας ψιλοπαραμυθιάζει όπως θα κάναμε και εμείς στη θέση του, γιατί πρέπει να μη μας πέσει βαριά η φάπα. Μέχρι να τη φάμε, γελάω όταν σκέφτομαι το Γιάνη, να τραμπουκίζει το Eurogroup και μετά να ανεβαίνει στη χιλιάρα μηχανή του για το ξενοδοχείο.

Για αθλητικά δε θα γράψω τίποτα, γιατί αυτή τη στιγμή δε μου κινεί κάτι το ενδιαφέρον. Θα επανέλθω όμως σύντομα. Οι τελευταίες προσθήκες στο team του anti-booker θα πάνε το site σε άλλο επίπεδο, ήδη πληροφορούμαι ότι ανταγωνιστικά site αρχίζουν την ανακαίνιση. Θα τους προτείνω να μη γίνουν σαν και εμάς, διαφοροποίηση λέγεται…
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφή >
Παίξε Νόμιμα >
Εγγραφή >
Προηγούμενα Άρθρα
Περισσότερα άρθρα
Τελευταία Σχόλια
Γιώργος Φουντουλάκης Γιώργος Φουντουλάκης
Πριν 33 μέρες
Ποιος κέρδισε την καρτούλα?
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 35 μέρες
11
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 35 μέρες
1-1
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Kostas Foskolos Kostas Foskolos
Πριν 36 μέρες
Γκολ γκολ
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Sotiris Pathekas Sotiris Pathekas
Πριν 36 μέρες
ΠΑΟΚ -Ντιναμο 1-1 1ημιχρονο Χ τελικό
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Τελευταία Σχόλια
Γιώργος Φουντουλάκης Γιώργος Φουντουλάκης
Πριν 33 μέρες
Ποιος κέρδισε την καρτούλα?
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 35 μέρες
11
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Φιλιππος Φιλιππος
Πριν 35 μέρες
1-1
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Kostas Foskolos Kostas Foskolos
Πριν 36 μέρες
Γκολ γκολ
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.
Sotiris Pathekas Sotiris Pathekas
Πριν 36 μέρες
ΠΑΟΚ -Ντιναμο 1-1 1ημιχρονο Χ τελικό
Μάχη με ΔΩΡΑΚΙ.