ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Η «μισή» Κύπρος και η... εκδρομή του Μπέιλ

Ομολογώ ότι κάτι τέτοια σαββατοκύριακα δεν είναι τα αγαπημένα μου. Από μικρό παιδάκι έπληττα υπερβολικά όταν έπρεπε να διακοπούν τα πρωταθλήματα για να παίξουν οι Εθνικές ομάδες. Ειδικά σε μια εποχή -τέλη Μαρτίου- που τα πρωταθλήματα είναι στην πιο λεπτή φάση τους, είναι λίγο… σπαστικό να πρέπει να ασχοληθείς με τα προκριματικά μιας διοργάνωσης που θα διεξαχθεί μετά από 15 μήνες.


Ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν λείπει. Το ξεκίνημα των ομίλων είχε εκπλήξεις, με πιο… θλιβερές αυτές που μας επεφύλασσε η Εθνική μας ομάδα. Ο ένας πόντος μας σε τέσσερα ματς συνιστά τη μεγαλύτερη έκπληξη ως τώρα και ελπίζουμε ότι η συνέχεια θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια του ονόματός μας, έστω και αν δεν φέρει πρόκριση. Πριν, όμως, έρθει η ώρα να ασχοληθούμε με την Εθνική μας ομάδα, έχουμε πολλά να δούμε στο σημερινό πρόγραμμα. Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο όγδοος όμιλος θα μας απασχολήσουν και ειδικά ο δεύτερος παρουσιάζει ήδη μια… άγρια ομορφιά.Είναι ο όμιλος που έχει πρώτο το Ισραήλ με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, δεύτερη την Ουαλία με 8 πόντους σε 4 ματς, τρίτη την Κύπρο με 6 βαθμούς σε 4 αγώνες και ακολουθούν τα… φαβορί: το Βέλγιο με 5 βαθμούς σε 3 αγώνες και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη με τους 2 σε 4 ματς (τον όμιλο συμπληρώνει η Ανδόρα που έχει τέσσερις ήττες και λογικά θα κάνει άλλες έξι…).


Μιλάμε για… αλαλούμ. Αλλά και για ένα τετραήμερο που μπορεί να δείξει πολλά. Η Βοσνία λογικά θα νικήσει στην Ανδόρα, αλλά οι αγώνες Ισραήλ-Ουαλίας και Βελγίου-Κύπρου, όπως και η αναμέτρηση του Ισραήλ με το Βέλγιο την ερχόμενη Τρίτη, μπορεί να αλλάξουν τα πάντα στον όμιλο.Η πορεία του γκρουπ έχει δείξει πόσο απρόβλεπτο μπορεί να γίνει. Η Κύπρος νίκησε στη Ζένιτσα, αλλά έχασε στη Λευκωσία από το Ισραήλ. Το Βέλγιο έχει νικήσει 6-0 την Ανδόρα, αλλά έβγαλε τα μάτια του με την Ουαλία (0-0) στις Βρυξέλλες και έφερε 1-1 στη Βοσνία. Η παρέα του Τζέκο δεν έχασε στο Κάρντιφ και έφερε 1-1 εντός έδρας με τα Βέλγιο, όμως η ήττα από την Κύπρο και η συντριβή με 3-0 από το Ισραήλ την έχουν βγάλει… εκτός σχεδίου. Μοναδικό θετικό στοιχείο γι’ αυτήν είναι ότι ακόμα δεν έχει ούτε έναν από τους σίγουρους έξι βαθμούς των αγώνων με την Ανδόρα.


Το… αφεντικό του ομίλου αυτή τη στιγμή είναι το Ισραήλ. Αλλά και η Ουαλία έχει μαζέψει βαθμούς που δύσκολα τους βρίσκεις. Επειδή, όμως, μιλάμε για «σκάρτες» τέσσερις αγωνιστικές, τη στιγμή που η πρόκριση θα παιχθεί σε δέκα αγωνιστικές μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, καλό θα είναι να μην αποκλείουμε από τώρα κανέναν. Το ντέρμπι του ομίλου, είναι αυτό ανάμεσα σε Ισραήλ και Ουαλία στη Χάιφα. Οι γηπεδούχοι οραματίζονται δύο νίκες, σήμερα και την Τρίτη με το Βέλγιο, ώστε να έχουν ξεκινήσει με ένα πέντε στα πέντε που δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί κανείς τους. Αλλά τους αρκεί να μη χάσουν απόψε και την Τρίτη. Ομοίως, αρκεί και στην Ουαλία που δεν θα πει όχι στην προσθήκη έστω και ενός βαθμού στην έδρα της πρωτοπόρου του ομίλου. Ο αγώνας ξεκινάει από την ισοπαλία και βλέπω λίγα γκολ –αν υπάρξουν.


Το μεγάλο θέμα, βέβαια, είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός σούπερ σταρ έχει ακούσει πολλά στη Μαδρίτη και πρόσφατα δέχθηκε επίθεση από οπαδούς μέσα στο (εν κινήσει!) αυτοκίνητό του και είναι ένα ερωτηματικό το πόσο επηρεασμένος μπορεί να παρουσιασεί. Ο προπονητής του Κρις Κόουλμαν είπε ότι ο παίκτης του είναι μια χαρά, ήρεμος και χαλαρός, και δεν αποκλείεται να αποδειχθεί κάτι τέτοιο και στην πράξη. Για τους ποδοσφαιριστές που περνούν περιόδους πίεσης και αμφισβήτησης σε μεγάλους συλλόγους, μια παρένθεση με την εθνική ομάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη και μοιάζει με… εκδρομή. Μπορεί να κάνει καλό στον Μπέιλ.


Το Βέλγιο δεν κινδυνεύει από την Κύπρο, αν και προς το παρόν είναι πίσω της στη βαθμολογία. Το αριστοτεχνικό παιχνίδι της ομάδας του Πάμπου Χριστοδούλου στη Ζένιτσα που έφερε τα δύο γκολ του Δημήτρη Χριστοφή, δεν ξαναγίνεται στις Βρυξέλλες. Καλύτερη ομάδα το Βέλγιο, από κάθε άποψη, αλλά και πολλές οι απουσίες για την Κύπρο. Επτά συνολικά, μεταξύ αυτών και αυτή του Χριστοφή. Ο Χριστοδούλου στάθηκε τόσο πολύ στις απουσίες (και όχι άδικα) μιλώντας για τον αγώνα, ώστε έμοιαζε σαν να ρίχνει λευκή πετσέτα. Ο άσος στον ΟΠΑΠ πληρώνει σχεδόν… μονάδα (1.07) και το μόνο που θα με συγκινούσε είναι τα 4-6 γκολ στο 2.10.


Για την Εθνική μας, αύριο το βράδυ με τους Ούγγρους, είμαι αισιόδοξος. Οι αλλαγές προπονητή βοηθούν παραδοσιακά μια ομάδα. Και ειδικά όταν τη θέση ενός… ουρανοκατέβατου μισθοφόρου παίρνει ένας συμπαθής τύπος που μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα με τα αποδυτήριά του. Συνήθως είναι ευεργετικές οι αλλαγές, αλλά για λίγο. Περιμένω μια καλή εμφάνιση, όχι ήττα, αλλά δεν ξέρω το αποτέλεσμα.



Για τα σχόλιά σας αλλά και την ενημέρωσή σας για νέα, στήλες και διαγωνισμούς, στηρίξτε τη σελίδα μας στο facebook με ένα κλικ εδώ. Θα με βρείτε και στο προφίλ μου!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ