ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ «ΤΕΛΙΚΩΝ»

Τα πρωταθλήματα τελειώνουν και πλέον ελάχιστα ματς δεν είναι κρίσιμα. Όπου κι αν κοιτάξεις στο κουπόνι του σαββατοκύριακου, θα δεις κατά βάση αγώνες, από των οποίων την έκβαση καθορίζονται στόχοι –τουλάχιστον  για τη μία ομάδα, αν όχι και για τις δύο, σε κάθε ζευγάρι.

Ένας τέτοιος αγώνας είναι ο αποψινός ανάμεσα σε Μπάγερν και Ντόρτμουντ στο Μόναχο. Για τους Βαυαρούς, είναι πρωτίστως μια υπόθεση γοήτρου απέναντι στον θεωρητικά πλησιέστερο αντίπαλό τους, ένα ακόμα βήμα προς τον... προαναγγελθέντα τίτλο και ένα ιδανικό lead in για τη μάχη της Μεγάλης Τετάρτης με τη Ρεάλ στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά για τους Βεστφαλούς είναι μια ακόμα προσπάθεια να μείνουν σε επαφή με την πρώτη τριάδα και να αποφύγουν την (πάντα γεμάτη... απρόοπτα) αυγουστιάτικη δοκιμασία των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κάρλο Αντσελότι ξεκούρασε παίκτες μεσοβδόμαδα με την Χοφενχάιμ και το πλήρωσε με μια ήττα. Σήμερα θα βάλει τα... καλά του, αν και ενδέχεται να στερηθεί πάλι τον Μάνουελ Νόιερ. Επίσης θα έχει σίγουρα εκτός σχεδίων τους Ντούγκλας Κόστα και Τόμας Μίλερ. Αλλά και ο Τόμας Τούχελ δεν υπολογίζει στους Γκέτσε (και μάλλον δεν θα τον έχει ποτέ ξανά στο μέλλον) Σίρλε και Ρόντε. Ενδέχεται επίσης να λείψουν οι Σμέλτσερ και Ρόις. Αλλά επιστρέφει ο Σωκράτης.

Η Μπάγερν είναι αήττητη στα τελευταία 18 εντός έδρας ματς, έχει βάλει τουλάχιστον τρία γκολ στα 5 από τα τελευταία παιχνίδια στο Allianz Arena, και παράλληλα έχει 5 στα 6 ματς εντός χωρίς παθητικό γκολ. Η δε Ντόρτμουντ έχει μόνο μια νίκη στα τελευταία πέντε εκτός έδρας και ετοιμάζεται να πάει στη δυσκολότερη έδρα της Μπουντεσλίγκα και ενδεχομένως της Ευρώπης.

Το 1,55 του άσου στην Sportingbet είναι λογικό και διόλου ελκυστικό. Ναι, διαφορά δυναμικότητας, αλλά μιλάμε για ένα Klassiker που θα μπορούσε να πληρώνει, υπό άλλες συνθήκες, ακόμα και κοντά στο 2,00. Πάμε, λοιπόν, σε άλλες επιλογές, όπως το goal-goal (1,666) το γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,55) το over 2,5 (1,571) ή ακόμα και τo over 3,5 (2,50). Ή ακόμα και ο άσος από ημίχρονο (2,20) και ο άσος στο ημίχρονο (2,05). Για σκορ, 3-1 (11,00).

Πάμε τώρα και στη Ρώμη. Κυριακή βράδυ, οι γαλάζιοι του ιταλικού νότου, η Λάτσιο και η Νάπολι, παίζουν τον δικό τους... τελικό. Οι γηπεδούχοι είναι στην 4η θέση (άρα εκτός τριάδας Τσάμπιονς Λιγκ προς το παρόν) και τέσσερις βαθμούς πίσω από τους ναπολιτάνους που έχουν μόνο μια ήττα το τελευταίο πεντάμηνο, αυτό το ουρανοκατέβατο 0-2 από την Αταλάντα πριν από ενάμιση μήνα. Αλλά και οι Λατσιάλι πάνε... τρένο, με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες το τελευταίο δίμηνο.

Ο τεχνικός της Λάτσιο Σιμόνε Ιντσάγκι θα έχει και πάλι στο τέρμα τον Θωμά Στρακόσια, απόντος του Φεντερίκο Μαρκέτι σε όλο αυτό το (άκρως επιτυχημένο ως τώρα) δίμηνο. Έχει αμφίβολους τους Ιμόμπιλε, Μπίγλια και Ντε Βράι, γι’ αυτό και καλό είναι να ενημερωθούμε πριν ποντάρουμε. Εμείς εδώ θα είμαστε για... φρεσκάρισμα του ρεπορτάζ. Ειδικά ενδεχόμενη απουσία του Ολλανδού μπορεί να προκαλέσει αλλαγή του συστήματος σε άμυνα με τρεις.

Η Νάπολι πάει στο Ολίμπικο χωρίς προβλήματα, αν και ο Μαουρίτσιο Σάρι θα αποφύγει πιθανότατα να ξεκινήσει τον Πολωνό Αρκάντιους Μίλικ στην επίθεση, τον οποίον έβαλε από την αρχή στο μεσοβδόμαδο ματς Κυπέλλου με τη Γιουβέντους.

Η Νάπολι έχει δέκα συνεχόμενα over 2,5 σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς, έχει σκοράρει από δύο φορές και πάνω στα τελευταία 8 εκτός έδρας παιχνίδια της και θέλει να δώσει συνέχεια σε αυτά τα επιτεύγματα, συνδυάζοντάς τα με (το αποτέλεσμα που, αν έρθει, θα ισοδυναμεί με) τη νίκη της χρονιάς. Επίσης είναι αήττητη από τη Λάτσιο στα 5 τελευταία ματς στη Ρώμη για πρωτάθλημα και κύπελλο.

Αλλά και η Λάτσιο που έχει 5 νίκες στα τελευταία 6 ματς εντός έδρας, δε θα... μασήσει από τα στατιστικά των ναπολιτάνων. Θέλει μόνο νίκη και γι’ αυτήν θα παίξει. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα την πάρει. Το μομέντουμ είναι υπέρ της, ειδικά και μετά και την πρόκριση επί της μισητής Ρόμα στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και η Νάπολι ξέρει να διαχειριστεί την ιδιαιτερότητα της βραδιάς.

Ξεκινάμε από ισοπαλία (3,60 στην Sportintgbet) και μάλιστα τη βλέπω πολύ για το ημίχρονο (2,30). Βλέπω γκολ εκατέρωθεν (1,50) αλλά όχι πολλά. Άντε μέχρι τρία (2,10 το 2-3 γκολ). Το ξέρω ότι μιλάμε για ομάδες του over, αλλά είναι και μεγάλη η κρισιμότητα του αγώνα, στοιχείο που μπορεί να τις κάνει πιο «μαζεμένες». Βλέπω πολύ το 1-1 ως τελικό σκορ (6,00) και μου αρέσει το 1,909 για 0-1 ως anytime score. Το 1-1 θα γίνει μόνο αν προηγηθεί η Νάπολι. Αν βάλει πρώτη γκολ η Λάτσιο, είναι άσος, αλλά δεν τον συνιστώ.

Καλό ΣΚ, καλά κέρδη και καλή μεγαλοβδομάδα να έχουμε.


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ