ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΤΟΛΜΗΡΟΙ ΑΣΟΙ

Ξημέρωσε ένα από εκείνα τα σαββατοκύριακα που λες «δώσε μου, Θεέ μου, δέκα μάτια και δέκα τηλεοράσεις, να μη χάσω ούτε... αράουτ». Το κουπόνι είναι γεμάτο ματσάρες στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και η επιλογή αγώνων για ποντάρισμα δύσκολη. Και ανάλογα δύσκολη η επιλογή στοιχημάτων σε κάθε αγώνα.

Στο Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης, για παράδειγμα, είναι δύσκολο να πεις ότι η Ρεάλ θα χάσει, αλλά εγώ θα το πω! Χωρίς Πέπε και Βαράν και με μόνους διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς τους Ράμος και Νάτσο σε μια έδρα που υποτάχθηκε μόνο στην Μπαρτσελόνα πριν από εξήμιση μήνες, η «Βασίλισσα» έχει δύσκολη αποστολή. Είναι σε μια φάση της σεζόν που ακόμα και οι νίκες της έρχονται δύσκολα (έχει δεχθεί γκολ και στα πέντε τελευταία ματς στο πρωτάθλημα) και δεν θα είναι καθόλου απλό να φύγει νικήτρια από το νέο «Σαν Μαμές», όπου η Μπιλμπάο έχει 9 νίκες σε 13 ματς, με μόνη ήττα αυτή που προαναφέραμε από την Μπάρτσα στον πρώτο από αυτούς τους 13 αγώνες, το καλοκαίρι του 2016.

Έχει τα θέματά της, βέβαια, και η Αθλέτικ (που έρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Σοσιεδάδ με 2-0 στο ντέρμπι της χώρας των Βάσκων), με πιο σοβαρό αυτό της απουσίας του τιμωρημένοι Μιγκέλ Σαν Χοσέ. Θα τον αντικαταστήσει, όμως, στη μεσαία γραμμή ο Αντερ Ιτουράσπε. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως, δεν έχει κάποιο άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα και θα παρατάξει την ομάδα του με στόχο μια νίκη που, αν έρθει, θα πληρώσει με 5,00 στη Sportingbet όσους την εμπιστευθούν.

Εύκολο να το λες βέβαια... Το ξέρω ότι δεν είναι απλό να ποντάρεις το υστέρημά σου σε κάτι τόσο φιλόδοξο, γι’ αυτό και υπάρχουν άλλες... συγγενείς επιλογές. Η διπλή ευκαιρία στο 1Χ δίνει 2,10, το 1-0 anytime score δίνει 2,70 (δεν πιστεύω ότι η Αθλέτικ θα νικήσει, αν δεν προηγηθεί) ενώ ανάλογα ελκυστικό με το 5.00 του άσου είναι το 8,00 του άσου από ημίχρονο, αφού –με την ίδια λογική του 1-0 anytime score που πρότεινα πιο πάνω- θα πρέπει να πάνε όλα καλά από την αρχή στους γηπεδούχους, αν είναι να νικήσουν τη Ρεάλ. Όσο για τον Αριτς Αντούριθ που είναι ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο άνω των 36 ετών, περιμένω να με δικαιώσει με ένα γκολ κάπου μέσα στο 90λεπτο, με απόδοση 2,60.

Πάμε και στην Αγγλία και στο μεγάλο αυριανό ματς ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Η μάχη της τετράδας έχει φτάσει σε πολύ λεπτό σημείο και κάθε αποτέλεσμα πλέον μπορεί να μνημονεύεται ως καθοριστικό στο τέλος της σεζόν.

Η Λίβερπουλ δείχνει να έχει συνέλθει από το εφιαλτικό πρώτο δίμηνο του 2017 και κρατάει τη θέση της στην τετράδα, αν και με ένα ματς περισσότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι που βρίσκεται και με έναν βαθμό μπροστά της, ισόβαθμη της Τότεναμ στη 2η θέση. Είναι φρέσκια και ξεκούραστη, αφού δεν έχει Ευρώπη και Κύπελλο (δε συμμετείχε και αποκλείστηκε νωρίς αντίστοιχα) σε αντίθεση με τη Σίτι που συνεχίζει στο Κύπελλο Αγγλίας, ενώ μέχρι την περασμένη Τετάρτη είχε κάτω από τη μασχάλη και το «καρπούζι» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το... καρπούζι, όμως, έπεσε κι έγινε κομμάτια στο Μονακό. Και τώρα η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια (τα δικά της και όχι του... καρπουζιού) και να συνεχίσει τη μάχη για την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Απρόβλεπτο ματς. Η Λίβερπουλ δεν είναι καλύτερη από τη Σίτι, αλλά της έριξε  τέσσερα εκεί μέσα πέρσι. Και αυτό ήταν το δεύτερο από τα συνολικά τέσσερα σερί ματς για την Πρέμιερ Λιγκ που οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ έχουν χάσει από τη Λίβερπουλ, με πρώτο αυτό στο Ανφιλντ τέτοια εποχή πριν δύο χρόνια και με τελευταίο αυτό της τελευταίας μέρας του 2016, πάλι στο Ανφιλντ. Είχαν μεσολαβήσει κι άλλες δύο κόκκινες νίκες στη σεζόν 2015-16.

Θα σπάσει το σερί όμως. Με άσο ή με ισοπαλία, αλλά θα σπάσει. Η Μάντσεστερ Σίτι (χωρίς άλλες απουσίες, πλην των γνωστών των Ιλκάι Γκιντογκάν και Γκαμπριέλ Ζεσούς) πρέπει να αντιδράσει και μου φαίνεται αδύνατο να χάσει. Η Λίβερπουλ που πάει στο «Etihad» χωρίς τον Ντάνιελ Στάριτζ και με αμφίβολους τους Χέντερσον και Φιρμίνο (μην ποντάρετε, πριν ενημερωθείτε οριστικά αν θα παίξουν), έρχεται από δύο κολλητές εντός έδρας νίκες με Αρσεναλ και Μπέρνλι, αλλά έχει να νικήσει τρεις μήνες μακριά από το Ανφιλντ. (Και το «μακριά» είναι σχετικό, αφού το τελευταίο της «διπλό» ήταν στην έδρα της Εβερτον, δηλαδή στα δύο χιλιόμετρα...).

Εμπιστεύομαι τον άσο του 1,95 στην Sportingbet, περιμένω ωραίο και ανοιχτό ματς με over 3,5 (2,55) και με γκολ εκατέρωθεν (1,55) αλλά και στα δύο ημίχρονα (1,571). Και με γκολ στο πρώτο 15λεπτο που πληρώνει 2,75. Δε θα με εξέπληττε κι ένα 6+ στο 9,00.

Καλό ΣΚ, καλή απόλαυση και καλά κέρδη!



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;