ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ... ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Καλημέρα και καλό ΣΚ. Ποδοσφαιρικό long weekend που έχει αρχίσει από χθες με το Γιουβέντους-Μίλαν και πάει μέχρι Δευτέρα με το Τσέλσι-Γιουβέντους για το Κύπελλο Αγγλίας. Αλλά η στήλη διαλέγει αγώνες από το σημερινό και αυριανό πρόγραμμα και μάλιστα είναι η πρώτη φορά σε αυτα τα δύο (πότε πέρασαν...) χρόνια της ύπαρξής της που επιμένει... γερμανικά

Χέρτα-Ντόρτμουντ σήμερα στις 4.30 ώρα Ελλάδας σε μία μάχη με φόντο το σεντόνι. Οι φιλοξενούμενοι έρχονται από μια φαντασμαγορική μεσοβδόμαδη παράσταση στη ρεβάνς με την Μπενφίκα στην ουσία και ξέρουν ότι ούτε για τίτλο πάνε πια, αλλά και ότι ούτε η προνομιούχος 3η θέση (που βγάζει απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ) κινδυνεύει. Αλλά για να είναι σίγουροι, δεν πρέπει να χάνουν κάτι ματς σαν κι αυτό στο Βερολίνο.

Η Χέρτα, από την άλλη, ξέρει ότι αν θέλει να κάνει την υπέρβαση και να κλέψει την 4η θέση (που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) από τη Χοφενχάιμ –ή ακόμα και να κοιτάει και την 3η θέση που, για την ώρα, κρατάει γερά η Μπορούσια- πρέπει να νικήσει σήμερα. Το Ολυμπιακό Στάδιο της γερμανικής πρωτεύουσας είναι η μεγάλη της δύναμη, με συγκομιδή 28 βαθμούς σε 11 αγώνες, καλύτερη δηλαδή και από την αντίστοιχη της τρομερής Μπάγερν στο Μόναχο!

Ακόμα και εκεί, ωστόσο, η Ντόρτμουντ είναι θεωρητικά το φαβορί, με το διπλό να πληρώνει μόλις 1,666 στην Sportingbet. Και πώς να μην πληρώνει, από τη στιγμή που η ομάδα του Τόμας Τούχελ είναι σαφώς ανώτερη και είναι σε φουλ φόρμα, με τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και με το 4-0 επί της Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ; Ακόμα και με τις απουσείς των Ρόντε, Γκέτσε και Ρόις, μπορεί να φύγει με διπλό από την ανατολή.

Από τη Χέρτα θα λείψουν και πάλι οι Λουστενμπέργκερ και Σίμπερ και ο Παλ Ντάρνταϊ σκοπεύει να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με αυτή που την περασμένη Κυριακή έχασε στο Αμβούργο. Μπορεί να έχει δυνατή έδρα, αλλά  η φόρμα της γενικά δεν είναι καλή,  καθώς έχει τέσσερις ήττες στα τελευταία επτά ματς πρωταθλήματος.

Η Μπορούσια έρχεται με φόρα και σίγουρα μπορεί να γίνει η δεύτερη ομάδα που θα νικήσει στο Ολιμπιαστάντιον, τρεις μήνες μετά τη μοναδική ως τώρα ήττα της Χέρτα (0-1 από Βέρντερ). Δεν αξίζει, όμως και πολύ το διπλό του 1,666 γι’ αυτό και προτιμώ να το ταιριάξουμε με ένα ημίχρονο. Θεωρώ ότι η Μπορούσια θα πρέπει να σκοράρει πρώτη για να νικήσει και μια καλή επιλογή θα ήταν το 2,40 του διπλού από ημίχρονο.

Δε βλέπω πολλά γκολ (2-3 στο 2,05 ή ακόμα και under 2,5 στο 1,95) και θα ρισκάρω να προβλέψω no goal (1,95) βασιζόμενος στη θεωρία ότι η Μπορούσια θα φύγει με μια νίκη στα όρια του 0-1 ή του 0-2. Καλό είναι και το συνδυαστικό no goal/under 2,5 στο 2,50.

Πάμε τώρα και στο Αμβούργο. Κυριακή απόγευμα στις εξήμιση ώρα Ελλάδας υποδέχεται την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ και θέλει μόνο νίκη για να αποδράσει από την καυτή ζώνη –αν, βέβαια, δε νικήσει η Βόλφσμπουργκ στη Λειψία. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι έχουν μια δύσκολη έξοδο ενδιάμεσα των δύο αγώνων με τη Σάλκε (από την οποία πήραν 1-1 την περασμένη Πέμπτη στο Γκελζενκίρχεν) στον γερμανικό εμφύλιο του Γιουρόπα και όλο ξέρουμε πόσο δύσκολα διαχειρίζεται μια ομάδα ένα τέτοιο σερί δύσκολων αγώνων μέσα σε μια βδομάδα.

Η Γκλάντμπαχ είναι σε φόρμα, με πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς πρωταθλήματος, αλλά και το Αμβούργο δεν έχει χάσει εντός έδρας μετά από εκείνο το 2-5 από την Ντόρτμουντ πριν από τέσσερις μήνες. Και θα είχε γενικά μια... συμπαθητική αγωνιστική εικόνα τον τελευταίο καιρό, αν δεν είχε ξεφύγει το σκορ σε εκείνη την ήττα με 8-0 από την Μπάγερν στο Μόναχο πριν από δύο Σάββατα.

Βλέπω πολύ την ισοπαλία (3,25 στη Sportingbet) σε αυτή την αναμέτρηση και δίνω δεύτερη τύχη στον άσο (2.85). Αλλά αν πρέπει να κάνουμε μία επιλογή σε σημείο, θα πρότεινα τη διπλή ευκαιρία με 1Χ στο... πτωχό πλην τίμιο 1,48. Περιμένω γκολ εκατέρωθεν (1,75) γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,833) και σύνολο τερμάτων στα επίπεδα του 3-4 (2,666). Μου αρέσει το 2,10 της ισοπαλίας στο ημίχρονο και το 2.25 του συνδυαστικού goal-goal/over 2,5.

Όμορφο ΣΚ να έχετε και καλά κέρδη!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;