ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΜΕΡΣΕΪΣΑΪΝΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Ένα ακόμα γοητευτικό ποδοσφαιρικό σαββατοκύριακο έχει ξημερώσει (με πολύ ενδιαφέρον ήδη από Παρασκευή βράδυ) και, παρά το γεγονός ότι έχει πολύ... ψωμί σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, εγώ θα μείνω στο αγαπημένο μου: στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μεγάλο ματς απόψε στο Ανφιλντ στις εφτάμιση, από δύο ομάδες που δεν έχουν... μπέσα. Λίβερπουλ και Αρσεναλ είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο και ειλικρινά με γοητεύει πολύ να αναζητήσω τα σενάρια που θα ξεδιπλωθούν απόψε στο τερέν του Ανφιλντ.

Οι γηπεδούχοι ζουν ένα εφιαλτικό δίμηνο, με μόνο μία νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στο 2017. Ακόμα και το 2-0 επί της Τότεναμ αποδείχθηκε αναλαμπή, αφού ακολούθησε η καταστροφή στο Λέστερ. Αλλά και η Αρσεναλ που τον τελευταίο μήνα μετράει δύο ήττες και δύο αγχώδεις εντός έδρας νίκες με μικρούς, δεν είναι και στην καλύτερη κατάστασή της.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον από τη Λίβερπουλ και ο Μεσούτ Οζίλ από την Αρσεναλ είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα, καθώς αμφότεροι θα χάσουν τη μάχη λόγω τραυματισμού και  ασθένειας αντίστοιχα. Σοβαρές απώλειες για τις δύο μεσαίες γραμμές, αλλά υπάρχουν λύσεις.

Πολύ ισορροπημένος αγώνας που θεωρώ ότι αρχίζει από την ισοπαλία. Ο στόχος είναι κοινός, η τετράδα, και η ήττα είναι... απαγορευμένη και για τους δύο –ειδικά σε μια εποχή που δεν πατάνε και πολύ καλά στα πόδια τους. Προέχει να μη χάσουν, αφού υπάρχει και η απειλή που λέγεται Γιουνάιτεντ και που ενδέχεται να τους έχει προσπεράσει από νωρίς το μεσημέρι, αν έχει νικήσει την Μπόρνμουθ στο Ολντ Τράφορντ.

Βλέπω ισοπαλία (3,60 στη Sportingbet) με γκολ εκατέρωθεν (1,55) αλλά και under 2,5 (2,15) άρα σκορ 1-1 (6.00 και είναι η χαμηλότερη τιμή σε σκορ). Κι αν δεν έρθουν όλα μαζί, κάτι ή κάποια από αυτά τα tips πιστεύω ότι θα βγει. Το πολύ να πάει στο 2-3 γκολ (2,10). Κάπου μέσα στο 90λεπτο περιμένω γκολ από τον Κουτίνιο (2,666) και μου αρέσει το σενάριο διπλό ημίχρονο/ισοπαλία τελικό με 15,00.

Το βόρειο Λονδίνο, όμως, αντιμετωπίζει το Μερσεϊσάιντ και σε ένα ακόμα μέτωπο. Το μεσημέρι της Κυριακής η Τότεναμ φιλοξενεί την Έβερτον σε έναν αγώνα που πριν από ενάμιση-δύο μήνες θα ήταν... άσος κάγκελο. Με την Τότεναμ, όμως, να έχει αφήσει πίσω το σερί νικών και την ζηλευτή αγωνιστική σταθερότητα (ακόμα και το 4-0 επί της Στόουκ ήταν αποτέλεσμα μιας μεγάλης εμφάνισης σε ένα μόνο ημίχρονο) η αυριανή αναμέτρηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αλλά είναι και η εικόνα της Εβερτον που σε αναγκάζει να την πάρεις στα σοβαρά. Έχει να χάσει δυόμιση μήνες (6 νίκες, 3 ισοπαλίες) και σίγουρα δεν πάει στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν για να ηττηθεί. Πάει να χτυπήσει την ελλιπή άμυνα της Τότεναμ (χωρίς Ρόουζ και με αμφίβολους τους Βερτόνγκεν και Αλντερβάιρελντ) και θα το κάνει πιθανότατα με την ίδια ενδεκάδα που νίκησε την Σάντερλαντ το περασμένο Σάββατο.

Τελευταία ισοπαλία της Τότεναμ στην έδρα της ήταν το 1-1 με τη Λέστερ πριν από τέσσερις και βάλε μήνες. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Το 4,00 της ισοπαλίας στην Sportingbet είναι πολύ ελυστικό. Αλλά κι αν δεν έρθει τελικά, περιμένω έναν αγώνα που θα είναι από τους καλύτερους της αγωνιστικής: με goal-goal (1,75) με γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,65) με over 2,5 (1,75) ή και over 3,5 (2,85) με anytime scorer τον Λουκάκου (2,40) με γκολ στο πρώτο 15λεπτο (2,85) και με το 2-2 ως ακριβές σκορ να φαίνεται ελκυστικό (13,00). Αν νικήσει η Τότεναμ, θα το κάνει μόνο αν το ματς της πάει καλά από την αρχή. Δεν αξίζει το 1.65 του άσου, αλλά αξίζει το 2,375 του άσου από ημίχρονο.

Καλό ΣΚ, καλή απόλαυση και καλά κέρδη.


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ