ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Καλημέρα και καλό εορταστικό τριήμερο. Κι όταν λέμε «εορταστικό», δεν εννοούμε μόνο τα Κούλουμα. Γιορτάζει και η μπάλα, αφού τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν ματσάρες και το χορταστικό πρόγραμμα απλώνεται σε όλο το τριήμερο και ολοκληρώνται βράδυ Δευτέρας με Λέστερ-Λίβερπουλ!

Η στήλη, όμως, θα περιοριστεί στο σαββατοκύριακο και θα μείνει Ισπανία με Μπέτις-Σεβίλη σήμερα και Ατλέτικο-Μπάρτσα αύριο. Ξεκινάμε στις 17.15 ώρα Ελλάδας με το σεβιγιάνικο ντέρμπι στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», όπου η Σεβίλη έχει να χάσει από το 2006! Είναι για τα καλά το αφεντικό της πόλης εδώ και πολλά χρόνια και πάει και πάλι στην έδρα της άσπονδης συμπολίτισσας ως φαβορί.

Απέναντι σε μια Μπέτις με πολλά προβλήματα (θα λείπουν οι Χοακίν, Χοσέ Κάρλος και Ντονκ) η Σεβίλη πάει με μόνη σοβαρή απουσία αυτή του Γάλλου κεντρικού Κλεμάν Λενγκλέ και με το διπλό να πληρώνει 2,10 στη Sportingbet. Αν μιλούσαμε για αντίπαλο και έδρα της ίδιας δυναμικότητας, η Σεβίλη θα ήταν το απόλυτο φαβορί. Όταν, όμως, μιλάμε για τοπικό ντέρμπι, τότε οι διαφορές σε θέση (15η – 3η) βαθμούς (24-49) φόρμα (χωρίς νίκη σε 5 αγώνες η Μπέτις– 7 νίκες στα τελευταία 9 ματς η Σεβίλη) και παράδοση (6 νίκες στα τελευταία 7  επίσημα μεταξύ τους ματς η Σεβίλη) πάνε περίπατο...

Εντός έδρας, εξάλλου, η Μπέτις είναι αήττητη στα τελευταία επτά ματς. Βασίζεται στην έδρα της για να επιβιώνει και αυτή η έδρα περιμένει τη Σεβίλη για να την... κάψει.

Η Σεβίλη, όμως, πάει για πρωτάθλημα και δεν πρέπει να χάσει βαθμούς. Το πιστεύω το διπλό του 2,10 και περιμένω μια νίκη με λίγα γκολ (1,85 το under 2,5) και χωρίς να σκοράρουν οι γηπεδούχοι (2.05). Το 0-1 anytime score δίνει 1,727 αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει μετά. Μου αρέσει πολύ και το συνδυαστικό Διπλό/under με 4,70.

Πάμε και στη ματσάρα της Κυριακής.  Ίδια ώρα, πέντε και τέταρτο δηλαδή, στο «Βιθέντε Καλντερόν», η Ατλέτικο που έρχεται με φόρα από τη μεσοβδόμαδη παράσταση στο Λεβερκούζεν για το Τσάμπιονς Λιγκ (νίκη-μισή πρόκριση με 4-2) θέλει τη νίκη για να ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου ή έστω να διατηρήσει την επαφή με την πρώτη τριάδα.

Η Μπάρτσα έχει πρόσφατη τη συντριβή στο Παρίσι και την αγχωτική εντός έδρας νίκη με τη Λεγανές, με το πέναλτι του Μέσι στο 90’, και η συγκυρία να πρέπει να πάει τώρα στην έδρα της Ατλέτι δεν φαντάζει ευνοϊκή. Εχει 16 ματς αήττητη, αλλά δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν χάσει αύριο σε μια έδρα με 15 άσους στα τελευταία 18 ματς. Εξάλλου φεύγει πάντα αήττητη από το συγκεκριμένο γήπεδο σε αγώνες πρωταθλήματος μετά το 2010! Καιρός είναι να χάσει, όσο κι αν έχω επίγνωση ότι αυτό που γράφω είναι κάπως... προκλητικό.

Η Ατλέτικο είναι αήττητη σε 28 σερί αγώνες πρωταθλήματος στην έδρα της και εκτιμώ ότι θα τους κάνει 29. Τολμώ να προβλέψω τη νίκη της (2,90) και θα τη συνδυάσω με όβερ (4,333 το συνδυαστικό στοίχημα) αλλά και με goal-goal (4,80 το συνδυαστικό). Το 1-0 μου αρέσει για anytime score (2,10) αφού δε νομίζω ότι η Ατλέτικο μπορεί να φτάσει σε νίκη, αν δεν πετύχει πρώτη γκολ. Βλέπω anytime scorers τους Μέσι (2.15) και Γκριεζμάν (2,50).

Καλό ΣΚ, καλά Κούλουμα, καλή Σαρακοστή και καλά κέρδη!



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΣΟΥ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ