ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΑΣΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ

Τα σαββατοκύριακα χωρίς Πρέμιερ Λιγκ είναι λίγο πληκτικά, αν και οι συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει το Κύπελλο είναι πολύ μεγάλες. Δε συνηθίζω, ωστόσο, να «ακουμπάω» τα Κύπελλα. Την τελευταία φορά έδωσα άσο το Σαουθάμπτον-Αρσεναλ και ήρθε... 0-5! Δε με πάει...

Πάμε σε άλλες πολιτείες λοιπόν και συγκεκριμένα στην Ισπανία, όπου βλέπω έναν άσο που πληρώνει καλά. Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Μεστάγια, σε έναν αγώνα με πολύ ιδιαίτερη σημασία και για τις δύο ομάδες: και για τις «νυχτερίδες» που, αν δεν νικήσουν, μπορεί να δουν την επικίνδυνη ζώνη να πλησιάζει, αλλά και για για τους Βάσκους που τους «κάθεται» μια επικίνδυνη έξοδος ανάμεσα στα δύο πολύ κρίσιμα (ειδικά μετά το 3-2 της Πέμπτης) με τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει μπροστά του ένα «καυτό» πενθήμερο εκτός έδρας. Πάει στο Μεστάγια με αμφίβολο τον Μπαλενθιάγκα και σκέφτεται να δώσει χρόνο στον Σουσαέτα αντί του Μουνιαϊν. Η ρεβάνς της Λευκωσίας τον αναγκάζει να σχεδιάζει σχεδόν ταυτόχρονα για δύο αγώνες, αλλά και οι παίκτες του ξέρουν ότι από τα δύο ματς που έχουν μπροστά τους, το κρίσιμο είναι αυτό της Πέμπτης και όχι το σημερινό.

Όλα αυτά, τη στιγμή που η γηπεδούχος Βαλένθια ξέρει ότι δεν έχει πολλά περιθώρια. Πάει στον σημερινό αγώνα χωρίς τους τραυματίες Ροντρίγκο και Σάντι Μίνα, αλλά με τον Σιμόνε Τζάτζα στην αρχική ενδεκάδα, όπως και οι Κάρλος Σολέρ και Γκαράι που επιστρέφουν.

Τον πιστεύω τον άσο του 2,25 στη Sportingbet. Όχι τόσο επειδή έχω εμπιστοσύνη στη Βαλένθια, όσο επειδή βλέπω ότι η Μπιλμπάο δυσκολεύεται να σκοράρει εκτός έδρας (μηδέν γκολ στα στα τελευταία τρία) και να νικήσει στα επτά τελευταία. Περιμένω γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,75 στην Sportingbet) βλέπω 2-3 γκολ (2,00) είναι... τίμιο του 1,80 για σκορ 1-0 ανά πάσα στιγμή και και μου αρέσει το συνδυαστικό άσος/under 2,5 στο 4,80.

Πάμε τώρα και στην Αγγλία, αλλά στην Τσάμπιονσιπ. Ντέρμπι ονομάτων το βράδυ της Δευτέρας στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, με την καλπάζουσα Νιούκαστλ να φιλοξενεί την παραπαίουσα Αστον Βίλα. Προφανές φαβορί οι «καρακάξες» απέναντι στη Βίλα με τις έξι ήττες στα τελευταία επτά ματς και με στέρηση της χαράς της νίκης από τα Χριστούγεννα, αλλά μιλάμε για μια μάχη με «γεύση» Πρέμιερ Λιγκ που κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να εξελιχθεί.

Η Νιούκαστλ δεν έχει σοβαρές απουσίες (μόνο ο Ολλανδός μέσος Ανίτα και ο ακραίος Ααρονς) ενώ η Βίλα πρέπει να αντιμετωπίσει, εκτός από την κακή της φόρμα, και τις απουσίες του Βέλγου αμυντικού Ντε Λαέτ και του –εμβληματικού πια γι’ αυτήν- επιθετικού Γκαμπριέλ Αγκμπονλαχόρ. Δε βλέπω πώς μπορεί να φύγει από τον άσο αυτός ο αγώνας, αλλά μιλάμε για μια κατηγορία εντελώς απρόβλεπτη.

Ο άσος της Sportingbet στο 1,615 δεν είναι κακός, δεδομένων των διαφορών των ομάδων σε δυναμικότητα και φόρμα, αλλά θα τον αγόραζα από ημίχρονο (2,40) για καλύτερη απόδοση. Βλέπω ανοιχτό ματς, με συνδυασμό άσο/over 2,5 (2,65) με γκολ εκατέρωθεν (2,00) με γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,85) και ενδεχομένως με over 3.5 (3,60). Τώρα, αν θέλετε να κοντράρετε το φαβορί, μια επιλογή θα ήταν η διπλή ευκαιρία με Χ2 στο 2,20.

Καλή Κυριακή και καλή εβδομάδα!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ