ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΑΣΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΛΑ

Καλημέρα στην παρέα των... επενδυτών. Ένα ακόμα γεμάτο σαββατοκύριακο μάς περιμένει, με δράση σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά εγώ λέω να επιμείνω αγγλικά μετά από πολύ πολύ καιρό: να ασχοληθώ δηλαδή μόνο με την Πρέμιερ Λιγκ, και Σάββατο και Κυριακή.

Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής γίνεται απόψε στις επτά και μισή στο Ανφιλντ. Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Τότεναμ σε έναν αγώνα που στο τέλος της κούρσας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός, ανάλογα με το αποτέλεσμά του. Στην αρχή του χρόνου η Τότεναμ ήταν επτά βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ, όμως τώρα οι «κόκκινοι» είναι αυτοί τέσσερις βαθμούς πίσω, αφού η μεγάλη αγωνιστική κρίση τους συνέπεσε με το απίστευτο κρεσέντο της Τότεναμ που αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη.

Μιλάμε για βίους αντίθετους: τη στιγμή που η ομάδα του Κλοπ κάνει το χειρότερο ξεκίνημα σε ημερολογιακό έτος μετά το 1954 –οπότε και η Λίβερπουλ υποβιβάστηκε- με μόνο μία νίκη σε δέκα επίσημα ματς εντός του 2017 και με μόνο τρεις βαθμούς σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος, οι Λονδρέζοι θριαμβεύουν. Είναι αήττητοι στα τελευταία 11 επίσημα ματς τους (9 νίκες, 2 ισοπαλίες) και έχουν 50 βαθμούς σε 24 αγώνες (μόνο τη χρονιά του νταμπλ, το 1960-61, είχαν καλύτερη συγκομιδή σε αυτό το σημείο της διαδρομής).

Κι όμως, εγώ θα στηρίξω Λίβερπουλ! Δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο δείχνει η φόρμα της και κάπου πρέπει να αντιδράσει. Από την άλλη, η Τότεναμ έχει δείξει να... κρεμάει κάπως μετά από εκείνο το μεγάλο νικηφόρο σερί της πριν, μετά και ανάμεσα στις γιορτές και νομίζω ότι σε μια έδρα με τέτοιο πάθος και τέτοια... απελπισία για βαθμούς, θα κάνει την πρώτη ήττα της μετά από εκείνο το 1-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από δύο μήνες.

Βλέπω άσο λοιπόν (2,20 στην Sportingbet) περιμένω να δεχθεί όμως γκολ η επιρρεπής στις γκέλες άμυνα της Λίβερπουλ, άρα πάμε για goal-goal (1,70). Περιμένω να μπουν πάνω από 3 γκολ (3.15) να μπουν γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,75) να υπάρχει σκορ στο πρώτο 15λεπτο (3,00). Κι επειδή όλο και κάποιο πέναλτι θα δοθεί, βλέπω Μίλνερ για anytime σκόρερ στο 4,333. Μου αρέσει και το συνυδυαστικό «Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες και Over 3.5» με απόδοση 3,25.

Μένουμε Αγγλία και πάμε... Ουαλία: Σουόνσι-Λέστερ στις 6 ώρα Ελλάδας σε ένα ματς που δεν είναι το πιο εμπορικό της αγωνιστικής, αλλά έχει για αντιπάλους που παλεύουν για τη σωτηρία. Κι ας είναι μια από αυτές η εστεμμένη πρωταθλήτρια του 2016!

Η Σουόνσι όχι μόνο ξεκόλλησε από τον πάτο με τον Πολ Κλέμεντ στον πάγκο, αλλά φιγουράρει πλέον πάνω από τη ζώνη και ισοβαθμεί με τη σημερινή της αντίπαλο στους 21 βαθμούς. Η Λέστερ έχει 4 ήττες στη σειρά, έχει δεχθεί ήδη όσα γκολ είχε δεχθεί σε όλη τη σεζόν 2013-14 που ήταν και η χειρότερή της αμυντικά (54) και πάει για 5η ήττα στη σειρά, κάτι που δεν έχει κάνει άλλη πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά την Τσέλσι τον Μάρτιο του 1956. Είναι δε η πρώτη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας χωρίς νίκη στα πέντε πρώτα ματς του χρόνου, μετά το σχετικό... κατόρθωμα της Τότεναμ το 1986.

Ο Τζόρνταν Αγιέου θα κάνει ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα, τη Σουόνσι, αλλά θα της λείψουν οι Κι Σουνγκ Γέουνγκ και Μοντέρο. Αλλά και ο Ισλάμ Σλιμανί θα λείψει από τη Λέστερ, όπως και ο Φερνάντο Ουγιόα.

Εκτιμώ ότι η Λέστερ θα χάσει και πάλι. Πιστεύω τον άσο του 2,40 (Sportingbet) περιμένω να μη σκοράρει η Λέστερ (2,00 to no goal) βλέπω τον άσο από ημίχρονο (3,50) και με προκαλεί το 3-0 ως ακριβές σκορ με απόδοση 41! Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον είναι σε φόρμα και πολύ καλή επιλογή για anytime scorer στο 2,65.

Καλό ΣΚ και καλά κέρδη!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ