ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΑΜΦΙΡΡΟΠΕΣ ΜΑΧΕΣ

Φλεβάρης μπήκε, δεύτερος γύρος πλέον σε όλα τα πρωταθλήματα (ακόμα και στα... καθυστερημένα σαν το δικό μας) και πλέον ο καθένας ξέρει τι κυνηγάει. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, κανείς δεν μπορεί να πει στα σοβαρά ότι κυνηγάει την Μπάγερν. Αλλά οι θέσεις της (κατά προτίμησης απευθείας) εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος.

Γι’ αυτές τις δύο συν μία θέσεις ερίζουν έξι ομάδες, από τη (μακράν του τρίτου) δεύτερη Λειψία έως (θεωρητικά τουλάχιστον) και την 7η Κολωνία. Η τέταρτη Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει ένα βαθμό μπροστά της την Άιντραχτ, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα καλύψει τη διαφορά των 11 βαθμών από την... καλπάζουσα νεοφώτιστη Λειψία που ταξιδεύει σήμερα (7.30 ώρα Ελλάδας) στο Βεστφάλεν –αυτό που εσείς οι πιο νέοι μάθατε ως Signal Iduna park.

Αν είναι μπροστά οι ανατολικογερμανοί, δε σημαίνει ότι είναι και φαβορί. Είναι σαν να πάει να παίξει, ας πούμε, η Ξάνθη, στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Στα προγνωστικά η ΑΕΚ θα είναι το φαβορί, όπως είναι απόψε η Ντόρτμουντ με αυτό το 1,65 στη Sportingbet που εμένα προσωπικά δε με «ψήνει». Τη Μπορούσια θεωρώ κι εγώ φαβορί, αλλά θα τον αγόραζα τον άσο, αν ήταν έστω λίγο πιο... τσιμπημένος.

Ο Τίμο Βέρνερ των 11 γκολ και ο Εμίλ Φόρσμπεργκ των 5 δεν θα πάνε με την αποστολή της Λειψίας στο Ντόρτμουντ και αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες της Μπορούσια που γενικώς δεν αισθάνεται και πολύ καλά όταν η μπάλα μεταφέρεται στο αμυντικό της τρίτο του γηπέδου. Όταν έχεις κρατήσει μόνο στα 3 από τα 18 ματς το μηδέν στην άμυνα, είναι καλό μαντάτο για σένα ότι δεν έρχονται οι πρώτοι σκόρερ του αντιπάλου.

Στα 29 ματς έχει φτάσει το εντός έδρας αήττητο σερί της Μπορούσια στο πρωτάθλημα και εκτιμώ ότι θα γίνουν 30. Όχι εύκολα όμως. Θα νικήσει, αλλά με λίγα γκολ (2,15 το under 2,5 και 2,10 τα 2-3 γκολ) ενώ δε βλέπω τη Λειψία να σκοράρει –έχασε άλλωστε χωρίς να βάλει γκολ στα δύο τελευταία εκτός έδρας με Μπάγερν και Ινγκολσταντ. Άρα πάμε για no goal (2,10) και για σκορ της τάξης του 1-0 ή 2-0 (αμφότερα πληρώνουν 7,50 στη Sportingbet). Μου αρέσει και το 2,35 στον άσο από ημίχρονο.

Πάμε και στην Ιταλία και στο περίφημο Derby d’ Italia ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ίντερ το βράδυ της Κυριακής (21.45). Εδώ έχουμε την ομάδα που με έχει... εκθέσει όσο καμία άλλη φέτος, καθώς έχω προβλέψει τέσσερις φορές την ισοπαλία της, η οποία καθυστερεί σε 33 αγώνες (21 φέτος, 12 πέρσι).

Για τη Γιούβε μιλάω που είναι το λογικό φαβορί με το 1,60 της Sportingbet, το οποίο όμως μου φαίνεται πολύ μικρό, όταν έρχεται στο Τορίνο το... τρένο της Serie A, η Ίντερ των 7 σερί νικών που πλέον φλερτάρει έντονα με τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και ασκεί πίεση (με 42 βαθμούς) στη Ρόμα (47) και στη Νάπολι (45). Τη Γιούβε των 51 βαθμών που χρωστάει κι ένα ματς στην έδρα της ανίσχυρης Κροτόνε, δεν την πιέζει κανείς...

Βέβαια, αν οι πρωταθλητές χάσουν αύριο, μπλέκουν. Και είναι τέτοια η φόρμα των νερατζούρι που κάνουν το αυριανό ματς πολύ... πονηρό. Αμφότερες οι αντίπαλοι πάνε στη μάχη χωρίς προβλήματα απουσιών και μας υπόσχονται ένα ματς που δεν θα κριθεί εύκολα.

Δε θα πέσω στην παγίδα να προβλέψω ξανά ισοπαλία, γιατί θα καταντήσω γραφικός στο τέλος. Αλλά όσο δύσκολο βρίσκω το να νικήσει εκεί μέσα η Ίντερ (το είχε κάνει προ τετραετίας, και πάλι σε εποχή μεγάλης φόρμας της Γιουβέντους) άλλο τόσο δύσκολο το βλέπω να τα βγάλει πέρα η Γιούβε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.

Πιο εύκολα θα επέλεγα το 2,25 της διπλής ευκαιρίας στο X2, παρά το 4,00 της... σκέτης ισοπαλίας. Το 1,85 του goal-goal μου αρέσει, τα 2-3 γκολ στο 2,05 είναι ποντάρισμα... ασφαλείας, το πρώτο γκολ από Ίντερ στο 3,05 με... προκαλεί και το συνδυαστικό «να σκοράρουν και οι δύο ομάδες και Under 3.5» μου φαίνεται καλή επιλογή με απόδοση 3,40.

Αυτά... Καλό ΣΚ και καλές εμπνεύσεις να έχετε.



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;