ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Ισορροπία σε Σαουθάμπτον, Βαρκελώνη

Καλημέρα και καλό ΣΚ.

Τριήμερο Κυπέλλου στην Αγγλία και, παρά το γεγονός ότι αποφεύγω να «αγγίζω» αγώνες Κυπέλλου (και ειδικά της Αγγλίας) είπα σήμερα να ασχοληθώ με τον μεγάλο αγώνα της ημέρας, αυτόν ανάμεσα σε Σαουθάμπτον και Αρσεναλ στις 7.30 το απόγευμα. Είναι ένα ματς εντελώς απρόβλεπτο και ισορροπημένο, σε μια έδρα που τα τελευταία χρόνια ζορίζει την Αρσεναλ και με μια Σαουθάμπον να έρχεται από τη μεγάλη πρόκριση επί της Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ –με δύο νίκες παρακαλώ!

Ξεκινάμε από την είδηση της τελευταίας στιγμής: τέσσερις αγωνιστικές τιμωρία στον Αρσέν Βενγκέρ για τις διαμαρτυρίες και την αποβολή του στα τελευταία λεπτά του κυριακάτικου ματς με την Μπέρνλι. Δεν θα καθίσει στον πάγκο σήμερα και αλήθεια είναι ότι σε τέτοιες δύσκολες δοκιμασίες, τον θες τον «καπετάνιο» στον πάγκο.

Βέβαια, οι εντός γηπέδου απουσίες που θα έχει η Σαουθάμπτον είναι πιο σοβαρές. Χωρίς τον κορυφαίο του αμυντικό, τον Ολλανδό Βίρχιλ Βαν Ντάικ, αλλά και χωρίς τους βασικούς Τζέιμς Γουόρντ Πράουζ και Τζέι Ροντρίγκες, ο Κλοντ Πιέλ θα πρέπει να βρει τις λύσεις. Ο Γκράνιτ Τσάκα είναι τιμωρημένος από την Αρσεναλ, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν (Καθόρλα, Ακπομ, Σανόγκο, και Ελνενί) δεν υπολογίζονται. Επιστρέφουν οι Μερτεζάκερ και Ντεμπισί, αλλά και ο Θίο Γουόλκοτ με τα 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Αρσεναλ έχει τρεις ήττες και μόνο μία νίκη στα τελευταία πέντε επίσημα ματς με τη Σαουθάμπτον και δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα από αυτά! Οσο και αν πάει φορμαρισμένη στο «Σεντ Μέρι’ς», με πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς, εκεί κινδυνεύει. Κι αν αποκλειστεί, θα είναι η πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια που θα την έχει αποκλείσει και από τα δύο αγγλικά Κύπελλα η ίδια ομάδα! Μην ξεχνάτε ότι οι «Αγιοι» νίκησαν με 2-0 την Αρσεναλ σε νοκ άουτ ματς για το Λιγκ Καπ στα προημιτελικά.

Ένας ακόμα λόγος να κοντράρεις την Αρσεναλ, είναι το νικηφόρο 5/5 που έχει σε εκτός έδρας αγώνες Κυπέλλου, μέρος κι αυτό ενός συνολικότερου ρεκόρ 17 αγώνων χωρίς ήττα στα τελευταία 18 ματς Κυπέλλου! Ε πού θα πάει πια; Κάπου θα... τσακίσει.

Αν δεν το έχετε ήδη αντιληφθεί, την πιστεύω πολύ σήμερα τη Σαουθάμπτον. Παρά τις απουσίες της. Θα τολμήσω να προτείνω τον άσο στο 3,40 της Sportingbet και, αν δεν είστε τόσο τολμηροί, θα πρότεινα τον άσο στο ημίχρονο (4,00) ή έστω το 1-0 ως σκορ σε οποιαδήποτε στιγμή με απόδοση 2,20. Κι ας γίνει ό,τι θέλει μετά. Γκολ περιμένω εκατέρωθεν (1,666) και βλέπω ακόμα και 4-5 γκολ στο 3,75.

Πάμε και στην Ισπανία. Εσπανιόλ-Σεβίλη στις 5.15 το απόγευμα της Κυριακής στο Κορνεγιά Ελ Πρατ της Βαρκελώνης, σε έναν αγώνα που κρύβει παγίδες για τους πολύ φιλόδοξους φιλοξενούμενους. Το καλό γι’ αυτούς είναι ότι πάνε στην Καταλωνία χωρίς σοβαρές ελλείψεις, τη στιγμή που η Εσπανιόλ δεν θα έχει τον επιθετικό Λέο Μπαπτιστάο και τον μέσο Ντιόπ Παπακουλί.

Από πέντε σερί νίκες έρχεται η Σεβίλη, τη μία εξ αυτών σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1. Και με το επικό 3-4 στην έδρα της Οσασούνα στην περασμένη αγωνιστική. Σε εκπληκτική φόρμα η ομάδα του Σαμπάολι και μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ (αν και με έναν αγώνα περισσότερο από αυτήν) και μεγάλο φαβορί αύριο, αλλά...

Αν η Εσπανιόλ μπορεί να κρατιέται άνετα κάπου στη μέση της βαθμολογίας, το οφείλει στην έδρα της. Δύο ήττες έκανε στις αρχές της σεζόν από Ρεάλ και Θέλτα και από τότε δεν έχει χάσει από κανέναν αντίπαλο σε επτά αγώνες. Έχει τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας ματς και αυτά τα στατιστικά δεν μπορείς να τα αγνοήσεις.

Η Σεβίλη είναι σε φόρμα και είναι φαβορί. Είναι η ομάδα με τα εννέα συνεχή over 2,5 στο πρωτάθλημα, έχει πέντε νίκες στη σειρά κι έχει σκοράρει μίνιμουμ τρεις φορές σε κάθε ένα από τα τρία τελευταία της εκτός έδρας ματς! Αλλά και η εντός έδρας αξιοπιστία της Εσπανιόλ είναι ένας σοβαρός παράγοντας.

Η ισοπαλία στο 3,50 με «ψήνει», αλλά θα προτιμούσα να πάω σε άλλες επιλογές. Βλέπω γκολ εκατέρωθεν (1,70 στην Sportingbet) βλέπω over 3,5 (3,00) βλέπω γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,727) και βλέπω κάπου μέσα στα 90’ να υπάρξει σκορ 1-1 (2,35). Αν επιμένετε στο διπλό, ταιριάξτε το με Χ ημίχρονο (5,25). Δε βλέπω άσο με τίποτα. Το πιο.. extreme που θα πρότεινα, θα ήταν ένας άσος στο ημίχρονο (2,20).

Καλό ΣΚ και καλές επενδύσεις!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΣΟΥ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ