ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΦΑΒΟΡΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Οι γιορτές πέρασαν, τα δέντρα ξεστολίστηκαν και έγιναν προσάναμμα για το τζάκι και πλέον δεν παίζουν μπάλα μόνο οι Αγγλοι, αλλά και όλοι οι άλλοι –πλην των Γερμανών που επιστρέφουν το άλλο Σαββατοκύριακο.

Εμείς, όμως, επιμένουμε αγγλικά, καθώς πρόκειται για μια αγωνιστική που σε επίπεδο κορυφής μπορεί να αλλάξει πολλά. Η Τσέλσι πάει στο Λέστερ, η Αρσεναλ στο Σουόνσι, ενώ αύριο οι δύο μεγάλες ποδοσφαιρουπόλεις του νησιού θα... αλληλοφαγωθούν σε διπλό ταμπλό: Εβερτον-Σίτι το μεσημέρι, Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ το βράδυ. Χαμός!

Πάμε λοιπόν να δούμε το σημερινό Λέστερ-Τσέλσι (7.30 ώρα Ελλάδας) στο οποίο προέκυψε ένα συνταρακτικό νέο δεδομένο: ο Ντιέγκο Κόστα «πλακώθηκε» στη χθεσινή προπόνηση με τον Αντόνιο Κόντε, αποκλείστηκε από την αποστολή και οι φήμες οργιάζουν ότι ετοιμάζεται και αυτός για Κίνα. Ο παίκτης που στους τελευταίους 11 αγώνες έχει εμπλακεί σε ισάριθμα γκολ (9 έβαλε, 2 σέρβιρε) είναι μια πολύ σημαντική απώλεια της τελευταίας στιγμής, αναστατώνει την ομάδα και ίσως αναγκάσει τον Κόντε να χρίσει κατά συνθήκην σέντερ φορ τον Εντέν Αζάρ, αν τελικά δεν επιλέξει τον Μπατσουαγί.

Στην έδρα της πρωταθλήτριας Αγγλία, εκεί όπου η ομάδα του Ρανιέρι έχει πάρει 18 βαθμούς από τους διαθέσιμους 30 ως τώρα, η Τσέλσι έχει δύσκολη αποστολή. Όχι μόνο επειδή έγινε ό,τι έγινε με τον Κόστα, όχι μόνο επειδή έρχεται «τσαλακωμένη» από τη διακοπή του σερί των 13 νικών με την ήττα από την Τότεναμ, αλλά και επειδή η Λέστερ καταφέρνει τουλάχιστον στην έδρα της να παίρνει αποτελέσματα.

Αν από τους πρωταθλητές (με μόλις δύο ήττες στα τελευταία έξι ματς και με δύο σερί ενενηντάλεπτα χωρίς παθητικό γκολ) δεν έλειπαν ο τραυματίας Ουγιόα, και οι Μαχρέζ, Σλιμανί και Αμαρτέι που ενισχύουν τις εθνικές τους στο Αφρικα Καπ, θα τον πίστευα πολύ τον άσο. Με αυτές τις απουσίες, όμως, η αποστολή για τις «αλεπούδες» γίνεται δύσκολη.

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα νικήσει η Τσέλσι και δε μου είναι καθόλου αρκετό το 1,70 του διπλού στην Sportingbet. Ποντάρω στον ενθουσιασμό που θα πυροδοτήσει στο King Power Stadium η επίσκεψη των πρωτοπόρων και περιμένω να δω τη Λέστερ να πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι της.

Για κάποιο λόγο, δε βλέπω ισοπαλία. Ή που θα «βγει» το ματς στη Λέστερ και θα νικήσει μία ακόμα πρώην πρωταθλήτρια (μετά τη Μάντσεστερ Σίτι) ή που θα γίνει το αναμενόμενο και η Τσέλσι θα φύγει με το διπλό. Βλέπω πάντως γκολ εκατέρωθεν (1,825) γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,727) over 2,5 (1,85) και το συνδυαστικό γκολ και στα δύο ημίχρονα/over 2,5 (2,25). Και anytime σκόρερ ο Αζάρ στο 2,5.

Κυριακή βράδυ στη Φλωρεντία, η Φιορεντίνα και η Γιουβέντους συναντιούνται σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι μίσους, έστω και μονόπλευρου. Πουθενά αλλού στην Ιταλία δεν μισιέται η Γιούβε όσο στη Φλωρεντία και γι’ αυτό το συγκεκριμένο ζευγάρι στη συγκεκριμένη έδρα έχει πάντα ενδιαφέρον. Ειδικά τώρα που οι «Βιόλα» είναι αήττητοι εντός έδρας (όπως και οι δύο πρώτες της βαθμολογίας Γιουβέντους και Ρόμα) με 4 νίκες και 5 ισοπαλίες στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Η ισοπαλία θα ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν θα αποτελούσε ζημιά για καμία από τις δύο ομάδες. Είναι το αποτέλεσμα που λείπει από τη Γιούβε φέτος (καμία σε 18 ματς!) και που θα της επέτρεπε να νιώθει σιγουριά στην κορυφή, ακόμα και αν η Ρόμα νικήσει την Ουντινέζε στο Φρίουλι. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι οι πρωταθλητές χρωστάνε και το εξ αναβολής ματς στην έδρα της ουραγού Κροτόνε που λογικά θα το πάρουν όταν θα γίνει, στις 8 Φεβρουαρίου. Επομένως, το ισχύον +4 είναι μάλλον +7...

Οι απουσίες στα άκρα της άμυνας της Γιουβέντους (τραυματίες οι Ντάνι Αλβες και Αλεξ Σάντρο, τιμωρημένος ο Λιχτστάινερ και φευγάτος για Κρίσταλ Πάλας ο Εβρά) επιτρέπουν στον τεχνικό της Φιορεντίνα Πάουλο Σόουσα να ελπίζει ότι θα βρει την άκρη. Επιπλέον οι Μπενάτια και Λεμινά ενισχύουν Μαρόκο και Γκαμπόν αντίστοιχα στο Αφρικα Καπ και αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις επιλογές του Αλέγκρι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Φιορεντίνα υπολογίζει ξανά τον Μπόρχα Βαλέρο, αλλά θα ήθελε να έχει απόλυτα συγκεντρωμένο τον Νίκολα Κάλινιτς που μάλλον ετοιμάζεται να ακολουθήσει κι αυτός το... κύμα φυγής προς το νέο Ελντοράντο του ποδοσφαίρου, την Κίνα. Κατά τα άλλα, δεν έχει προβλήματα απουσιών και ελπίζει τουλάχιστον να μη χάσει από την ομάδα που κάποτε (1994-96) υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: ισοπαλία στο 3,50 της Sportingbet, έστω και αν μέχρι τώρα την έχω προβλέψει τρεις φορές με αποτυχία σε αγώνα των «μπιανκονέρι». Τη βλέπω μάλιστα από ημίχρονο (4,80) και δεν βλέπω πάνω από δύο γκολ (1,70 το under 2,50). Ως εκ τούτου, δίνω μεγάλη τύχη στο ακριβές σκορ 1-1 (6,00) ή ακόμα και 0-0 (8,50) που είχε σφραγίσει και την προπέρσινη αντίστοιχη αναμέτρηση, σε μια χρονική στιγμή που η ισοπαλία ήταν κάπως... βολική και για τους δύο, όπως τώρα.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλά κέρδη!



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ