ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Για καλό ρεβεγιόν!

Η Πρέμιερ Λιγκ φτάνει στου δρόμου τα μισά με την 19η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου που «απλώνεται» στο τριήμερο που αρχίζει σήμερα και τελειώνει την Πρωτοχρονιά. Ο αγώνας της Χαλ με την Εβερτον ανοίγει το πρόγραμμα στις δέκα ώρα Ελλάδας και μιλάμε για ένα ματς με φαβορί, από αυτά όμως που εγώ δεν τα εμπιστεύομαι και πολύ.

Η Χαλ είναι τελευταία, με μία μόνο νίκη στα τελευταία 16 ματς πρωταθλήματος, με τρεις ήττες στη σειρά και κινδυνεύει να δει τη ζώνη της σωτηρίας να ξεμακραίνει ακόμα περισσότερο, αν χάσει και από την Εβερτον στο KCOM Stadium. Οι «τόφις» έρχονται από τη νίκη στην έδρα της πρωταθλήτριας Λέστερ με 0-2, αλλά δεν είναι και κανένα μεγάλο κατόρθωμα να νικήσεις την εφετινή Λέστερ. Στην έδρα, όμως, μιας ομάδας που πνίγεται, οι κίνδυνοι θα είναι μεγαλύτεροι.

Από την ομάδα του Μάικ Φίλαν θα λείψει για μια ακόμα φορά ο (απών εδώ και σχεδόν δύο μήνες) Ουρουγουανός επιθετικός Αμπελ Φερνάντες και αυτό δεν είναι καθόλου καλή είδηση για μια ομάδα που έχει χάσει τρία ματς στη σειρά χωρίς να σκοράρει.  Αλλά και η Εβερτον πάει στην ανατολική Αγγλία χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ, χωρίς τον μέσο Τζέιμς Μακ Κάρθι και βέβαια χωρίς τους μόνιμα απόντες Μπέσιτς και Μπολάσι.

Η Χαλ σκοράρει με το σταγονόμετρο στα τελευταία πέντε ματς (τα έβαλε... μαζεμένα στο 3-3 στο Μίντλεσμπρο πριν 20 μέρες) έχει μόνο πέντε βαθμούς στα τελευταία 14 και είναι η μόνη ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει κρατήσει το μηδέν παθητικό σε αγώνα στην έδρα της σε αυτό το πρωτάθλημα! Αλλά με αντίπαλο μια ομάδα που είναι ικανή για το καλύτερο ή το χειρότερο από αγωνιστική σε αγωνιστική, θα της δείξω εμπιστοσύνη!

Βασικά, μου φαίνεται... άθλος για την Εβερτον να κάνει δύο εκτός έδρας νίκες μέσα σε μια εβδομάδα. Αν είστε τολμηροί, σας καλώ να εμπιστευθούμε τον άσο με 4,20 στην Sportingbet. Κι αν το... φοβάστε, υπάρχει και η εναλλακτική του 1Χ στη διπλή ευκαιρία με 1,80.

Θα μπορούσαμε να το ξεκινήσουμε από την ισοπαλία (διόλου απίθανη και με απόδοση 3,40) αλλά επιμένω ότι η Χαλ θα βρει τη λύση και θα φτάσει στη νίκη. Αλλά επειδή μιλάμε για τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, μιλάμε για νίκη της τάξης του 1-0 (2,60) ή 2-1 (6,00). Το 2-3 γκολ δίνει 2,00 και είναι επιλογή που μπορεί να μας δικαιώσει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Αλλά το μεγάλο ματς της αγωνιστικής είναι άλλο. Και θα είναι το τελευταίο για το 2016. Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι στο Ανφιλντ στις 7.30 ώρα Ελλάδας το απόγευμα του Σαββάτου! Η μάχη της δεύτερης θέσης, όχι βέβαια σε ό,τι αφορά την τελική βαθμολογία, αλλά σε ό,τι αφορά το ποιος θα παραμείνει στην παρούσα φάση πιο κοντά στην πρωτοπόρο Τσέλσι.

Οι «μπλε» του Λονδίνου θα ήθελαν μια ισοπαλία στο Μέρσεϊσάιντ, ώστε να έχουν απώλειες και οι δύο διώκτες τους και το «σενάριο» αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο (3,50 δίνει το Χ στην Sportingbet). Όμως εγώ βλέπω νικητή σε αυτό το ματς και κάτι μου λέει ότι αυτός θα φοράει γαλάζια! Για την ιστορία, πληρώνει 3,10 στη Sportingbet.

Ναι, το ξέρω ότι η Λίβερπουλ πάει τρένο, ότι έχει πάρει τον αέρα της Σίτι με τρεις νίκες στα τελευταία μεταξύ τους ματς για την Πρέμιερ Λιγκ, ότι έχει 16 σερί νίκες στο γήπεδό της, ότι έχει μόνο μία ήττα (2003) στις 18 φορές που έχει φιλοξενήσει τους «Πολίτες» στην εποχή της Πρέμιερ Λιγκ και ότι κυνηγά ένα ιστορικό 4/4 με τη συγκεκριμένη αντίπαλο για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια –αν και αυτό είναι το λιγότερο ισχυρό κίνητρο. Επειδή, όμως, μιλάμε για μια ομάδα που εδώ και 26 χρόνια έχει βρει όλους τους τρόπους για να χύνει το γάλα από την καρδάρα, περιμένω κάπου τη γκέλα που θα ανακόψει την πορεία της και ειδικά το σερί της στο Ανφιλντ.

Ο Στόουνς πιθανότατα θα λείψει από την άμυνα (ο Κολάροφ ετοιμάζεται να παίξει στόπερ) ο Γκιντογκάν και ο Κομπανί θα λείψουν για καιρό, ενώ ο Ντελφ είναι ακόμα ανέτοιμος. Αλλά και η Λίβερπουλ θα είναι χωρίς Κουτίνιο και Ματίπ και ειδικά ο πρώτος είναι μια απουσία που κάπου κάποτε θα κοστίσει. Ίσως και αύριο.

Ο Σέρχιο Αγουέρο επιστρέφει και δεν έχει σκοράρει ποτέ στο Ανφιλντ, αλλά εμπιστεύομαι για anytime scorer τον ευρισκόμενο σε εξαιρετική φόρμα Γιάγια Τουρέ (3,60). Τα γκολ θα έρθουν εκατέρωθεν (1,50) αλλά τα βλέπω στο όριο του under-over (2-3 γκολ με απόδοση 2,10). Βλέπω γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,55) βλέπω ισοπαλία στο ημίχρονο (2,30) ενώ μου αρέσει το 3,10 του συνδυαστικού στοιχήματος «Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες και Under 3.5».

Αυτά για σήμερα και... για φέτος. Ξανά μαζί σας το πρωί της Τρίτης. Καλή Πρωτοχρονιά και Καλή Χρονιά!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ