ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Boxing Day… διαρκείας

Η Boxing Day, σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, δεν είναι απλώς μια μέρα. Δεν είναι απλώς μια αγωνιστική. Η Βoxing Day είναι... ιδέα. Είναι αυτή (μαζί με τις υπόλοιπες εορταστικές αγωνιστικές) που κάνει το αγγλικό ποδόσφαιρο να ξεχωρίζει, αφού όταν όλοι εμείς οι άλλοι σταματάμε για γιορτές, οι Αγγλοι γιορτάζουν στο γήπεδο.

Μετά το χθεσινό κυρίως μενού, η αγωνιστική των Χριστουγέννων συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο. Σήμερα με το Λίβερπουλ-Στόουκ και αύριο με το Σαουθάμπτον-Τότεναμ.

Αρχή από το Ανφιλντ, όπου η Λίβερπουλ είναι το μεγάλο φαβορί με έναν άσο ανάξιο λόγου στο 1,285 (Sportingbet) και γι’ αυτό θα αναζητήσουμε τις ευκαιρίες σε ειδικά στοιχήματα. Η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, αν και με τον Κουτίνιο να παραμένει εκτός αγώνων, θα σκοράρει παραπάνω από μία φορά, αλλά περιμένω γκολ και από την Στόουκ (1,909 το goal-goal) έστω και αν ο Αρναούτοβιτς θα λείψει λόγω τιμωρίας. Η Λίβερπουλ με τον Κλοπ στον πάγκο δεν έχει φτάσει ποτέ σε τρίτο σερί ματς χωρίς παθητικό γκολ και νομίζω ότι δεν θα το κάνει ούτε τώρα.

Το σκορ μπορεί να... ξεφύγει, αν η Λίβερπουλ (με μόνο μία ήττα στα τελευταία 15 ματς πρωταθλήματος και αήττητη στα τελευταία 15 εντός έδρας ματς) βρει ρυθμό και πιάσει απόδοση. Ο Σάντιο Μανέ είναι «καυτός» (πέντε γκολ και τρεις ασίστ φέτος) και θα σκοράρει κάπου μέσα στα 90’ (1,909 στην Sportingbet).

Θα έχουμε γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,48), θα πάμε στο over 3,5 γκολ (2,25) και περιμένω σκορ 3-1 (9,50) ή 4-1 (15,00). Βλέπω Λίβερπουλ από ημίχρονο (1,75) και προτείνω το συνδυαστικό στοίχημα g-g/άσο στο 2,666.

Ένα 24ωρο μετά, στο Σαουθάμπτον, η Τότεναμ θέλει τη νίκη που θα τη φέρει ξανά στον ένα βαθμό πίσω από την Αρσεναλ και από την πρώτη τετράδα. Δεν θα είναι εύκολο, αφού οι «Αγιοι» έχουν χάσει στο «Σεντ Μέρι’ς» μόνο από την Τσέλσι και είναι ικανοί να δυσκολέψουν κάθε αντίπαλο. Και, βέβαια, να τον νικήσουν.

Αήττητοι είναι οι Λονδρέζοι στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις τους στο λιμάνι του αγγλικού νότου (τρεις νίκες, μία ισοπαλία) αλλά θα βρουν έναν αντίπαλο με μόνο μία ήττα στους τελευταίους έξι αγώνες και χωρίς παθητικό γκολ σε τέσσερα (τα τρία σερί) από αυτά τα τελευταία έξι ματς. Από την άλλη, όμως, μιλάμε και για την ομάδα με τα λιγότερα παθητικά και ενεργητικά γκολ εντός έδρας (8-5 σε 8 αγώνες!).

Πολύ ισορροπημένα ματς που θα εκπλαγώ αν η Τότεναμ το πάρει. Πιθανότατα θα κάνει επτά τα συνεχόμενα εκτός έδρας ματς της χωρίς νίκη και θα «αγγίξει» το... ρεκόρ της με 8 ματς χωρίς νίκη εκτός έδρας τη σεζόν 2011-12. Η Σαουθάμπτον, η ομάδα των έξι over σε 17 ματς, «εξασφαλίζει» ότι δε θα δούμε πολλά γκολ και δίνω πρώτο λόγο στην ισοπαλία (3,20 στην Sportingbet) που αν συνδυαστεί με goal-goal σε ειδικό στοίχημα, πληρώνει 4,00!

Ακόμα, όμως, κι αν δούμε ισοπαλία με γκολ, δε νομίζω να πάμε πάνω από το 1-1 (το 5.50 είναι η χαμηλότερη απόδοση στο μενού με τα ακριβή σκορ) και γενικά δε βλέπω να ξεφεύγει ο αγώνας από το 2-3 γκολ (2,00) ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Μου αρέσει επίσης το Τότεναμ/Ισοπαλία με απόδοση 15,00!

Χρόνια πολλά, χαρούμενες γιορτές και καλή χρονιά, αν και εμείς θα τα ξαναπούμε το πρωί της Παρασκευής.



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ