ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Εορταστικό Σαββατοκύριακο

Μύρισε Χριστούγεννα και τα γήπεδα της Ευρώπης φορούν τα γιορτινά τους. Κι αν ρίξει κανείς μια ματιά στο καλεντάρι των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, θα δει ότι αυτό το τελευταίο σαββατοκύριακο πριν τις γιορτές είναι ιδιαίτερα... εορταστικό.

Μεγάλες αναμετρήσεις, όπως αυτή της Γιουβέντους με τη Ρόμα, μας έκαναν να ανυπομονούμε να φτάσει το σαββατοκύριακο. Και θεωρώ ότι αυτή η αποψινή μάχη κορυφής στο Τορίνο μπορεί να μας αφήσει έντονες αναμνήσεις.

Θα είμαι ειλικρινής: καιρό τώρα περιμένω την πρώτη ισοπαλία της Γιουβέντους και όχι μόνο για στατιστικούς λόγους. Είναι μεν σπάνιο φαινόμενο να μην έχει μια ομάδα έστω μία ισοπαλία σε μια σειρά 16 αγώνων (με 13-0-3 εν προκειμένω) αλλά υπήρξαν συγκεκριμένες περιπτώσεις που έβλεπα το Χ και για αγωνιστικούς λόγους (με Νάπολι εντός και με Τορίνο εκτός). Όμως σε κάθε περίπτωση με... πρόδιδε η κλάση του Γκονζάλο Ιγκουαϊν που στο τέλος ερχόταν να ξεκολλήσει αυτά τα ματς από την ισοπαλία.

Απόψε η Γιούβε υποδέχεται την ομάδα που ίσως είναι η μόνη που κάπως την πλησιάζει σε δυναμικότητα τα τελευταία χρόνια. Αν μη τι άλλο, η Ρόμα είναι πάντα μέσα στην πρώτη τριάδα την τελευταία τετραετία και θεωρητικά ανταγωνίζεται τη μόνιμη πρωταθλήτρια Γιουβέντους, έστω και αν στο τέλος τερματίζει πολλούς βαθμούς πίσω.

Αυτή τη στιγμή, η Γιούβε είναι τέσσερις πόντους μπροστά. Αν νικήσει, θα σημαίνει ότι το τρόπαιο της Serie A θα πρέπει να... γυαλίζεται από τώρα για να της παραδοθεί ξανά. Αλλά και με την ισοπαλία, πάλι αφεντικό είναι. Δεν είπα ότι θα παίξει για την ισοπαλία, αλλά ότι το αποτέλεσμα αυτό θα ήταν, για πολλούς λόγους, μια λογική κατάληξη της βραδιάς.

Ούτε η Ρόμα θα παίξει για την ισοπαλία και δεν έχω λόγους να μην πιστεύω τον Λουτσιάνο Σπαλέτι που είπε ότι «αν παίξουμε για την ισοπαλία, στο τέλος θα χάσουμε». Ένας άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λέει ότι αν θες τουλάχιστον να μη χάσεις, παίξε για να κερδίσεις. Περιμένω λοιπόν να δω τη Ρόμα να κάνει το παιχνίδι της, να μην... κρύβεται, να σκοράρει και πιθανότατα να μη χάνει.

Διπλό δε βλέπω, αλλά η ισοπαλία με «ψήνει», ειδικά από τη στιγμή που ο Αλέγκρι δεν υπολογίζει σε Μπονούτσι και Ντάνι Αλβες (ο Σπαλέτι στη Ρόμα δεν θα έχει τον Φλορέντσι και τον Τότι, αλλά η ομάδα του έχει ήδη αρχίσει να μαθαίνει να ζει χωρίς αυτόν). Η Ρόμα των 36 γκολ σε 16 ματς (τα περισσότερά της σε 16 αγωνιστικές μετά το 1934!) θα σκοράρει μέσα στο άντρο της Γιούβε, έστω και αν στο τέλος τα γκολ ή τα γκολ που θα πετύχει δεν της αρκέσουν για να νικήσει.

Η Γιουβέντους έχει 24 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα. Τα σέβη μου και την υπόληψή μου στην  «Κυρία», αλλά είναι πολλές. Υπερβολικός αριθμός ακόμα και αν είσαι η καλύτερη ομάδα της γης –που δεν είναι. Αν είναι να «σπάσει» κάποιος αυτό το σερί, θα είναι μια ομάδα πολύ κοντά στο αγωνιστικό «μπόι» των πρωταθλητών.

Κάτι μου λέει ότι θα δούμε ωραίο αγώνα. Με γκολ εκατέρωθεν (1,727 στην Sportingbet) με over 2,5 (1,75) με γκολ και στα δύο ημίχρονα (1,666) και με ελκυστικό 4+ (2,90). Προτείνω ισοπαλία στα 90’ (3,60) μου αρέσει το 2-2 για σκορ (12,00) περιμένω γκολ από τον Μάντζουκιτς (2,15 anytime και 5,25 πρώτος). Αν πάλι επιμένετε στον άσο, συνδυάστε τον με goal-goal στο 3,40.

Άλλη μια γηπεδούχος με δύσκολη αποστολή, είναι η Μάντσεστερ Σίτι στον αγώνα της Κυριακής με την Αρσεναλ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχασε για μήνες τον Ιλκάι Γκιντογκάν, έχει τιμωρημένους τους Φερναντίνιο και Αγουέρο και απέναντί του θα βρει μια Αρσεναλ χωρίς πολλά προβλήματα (τραυματίες οι Ράμσεϊ και Μουστάφι) που θέλει να αποφύγει δεύτερη «κολλητή» ήττα (μετά από αυτή στην έδρα της Εβερτον) εκτός έδρας για πρώτη φορά μετά από τον Απρίλιο του 2014.

Οι κανονιέρηδες είχαν να χάσουν τέσσερις μήνες, από τότε δηλαδή που τους νίκησε η Λίβερπουλ στην πρεμιέρα. Δεν έγιναν κακή ομάδα επειδή η Εβερτον τούς γύρισε το ματς της Τρίτης και δε θεωρώ καθόλου απίθανο να φύγουν αήττητοι από την έδρα της Σίτι που έτσι κι αλλιώς έχει πάψει να αποτελεί την ομάδα φόβητρο των πρώτων αγωνιστικών.

Η Αρσεναλ δεν έχει χάσει από τη Σίτι στα τελευταία έξι επίσημα ματς μεταξύ τους και δεν βλέπω να χάνει ούτε τώρα. Δε με πείθει η φόρμα της Σίτι. Περιμένω ένα ματς με γκολ εκατέρωθεν (1,55) αλλά όχι πάνω από 2-3 γκολ (2,10). Σημειώστε ότι η Αρσεναλ δεν έχει βρεθεί ποτέ να χάνει στο ημίχρονο στην εφετινή Πρέμιερ Λιγκ (2,60 δίνει στην Sportingbet ο άσος του ημιχρόνου) και ότι ο Αλέξις Σάντσες έχει εμπλοκή σε 17 γκολ της ομάδας του (12 δικά του και 5 ασίστ). Περιμένω το γκολ του κάπου μέσα στο 90λεπτο (2,30).

Αυτά από μένα. Καλό ΣΚ, καλές γιορτές, καλά πονταρίσματα και να ντύνεστε καλά.



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ