ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

ΚΟΝΤΡΑ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ!

Η σχέση μου με την Τσέλσι αρχίζει να θυμίζει το ανέκδοτο με τον κυνηγό και την αρκούδα. Είναι πολύ μεγάλο, πολύ άσχετο με το θέμα και πολύ... ακατάλληλο για να το γράψω εδώ, αλλά αν κάποιοι το ξέρετε, θα καταλάβετε τι εννοώ. Στα δύο τελευταία εντός έδρας της, την έδωσα διπλό με τη Γιουνάιτεντ και ισοπαλία με την Εβερτον, αλλά τα ματς τελείωσαν με 4-0 και 5-0 αντίστοιχα.

Σήμερα στις 7.30 ώρα Ελλάδας, μετρώντας ήδη ένα σερί έξι νικών με γκολ 17-0, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε υποδέχεται την Τότεναμ που δεν έχει νικήσει στο Στάμφορντ Μπριτζ ποτέ μετά το 1990 και αποτελεί βάσει αριθμών και στατιστικής το καλύτερο πελατάκι της εκεί μέσα. Σε αυτό, λοιπόν, το ζευγάρι, εγώ που ποτέ δεν «ψήθηκα» και δεν κατάλαβα πώς τα κάνουν όλα αυτά οι «μπλε», θα τολμήσω και να πάω και πάλι κόντρα στο φαβορί και να ρισκάρω να προτείνω ακόμα και διπλό! Στην Sportingbet δίνει 4,80.

Ναι, το πάω γυρεύοντας να ξεφτιλιστώ πάλι. Το ξέρω. Αλλά επιμένω: η Τσέλσι κάνει ένα σερί οπωσδήποτε πειστικό, αλλά και... too much για τα δεδομένα της. Με την ίδια ενδεκάδα στα τελευταία πέντε ματς και με τον Κόντε αποφασισμένο να μην αλλάξει ούτε σήμερα την ομάδα (και το 3-5-2) που κερδίζει, είναι σαφώς το φαβορί. Αλλά νομίζω πως η Τότεναμ μπορεί να της σπάσει το σερί. Αν μη τι άλλο, να μη χάσει.

Δεν έχω και πολλή εμπιστοσύνη στη μενταλιτέ της Τότεναμ που πέρσι τής στέρησε την ευκαιρία για έναν τίτλο που δύσκολα θα βρεθεί σε θέση να αγγίξει μέσα στις... επόμενες δεκαετίες. Είναι ικανή να χάνει δικά της ματς, ενώ στο 3-2 με την Γουέστ Χαμ σώθηκε μάλλον... κατά τύχη με εκείνη την τρελή ανατροπή στο τέλος. Αλλά πάει στο «Μπριτζ» σε μια εποχή που το σερί της Τσέλσι έχει φτάσει σε... προκλητικά επίπεδα και είναι από τις αντιπάλους που μπορούν να της κάνουν ζημιά.

Η Τότεναμ, άλλωστε, παρουσιάζει μια στοιχειώδη αξιοπιστία στα αποτελέσματά της. Παραμένει η μόνη αήττητη στην εφετινή Πρέμιερ (6-6-0) και είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να διεκδικήσει κάθε τίτλο, αλλά μπορεί να διεκδικήσει κάθε αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι τα πετεινάρια είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς (20) στα διάφορα λονδρέζικα από την έναρξη της περσινής σεζόν μέχρι τώρα.

Για τους μερακλήδες, διπλό. Για τους πιο συντηρητικούς, ισοπαλία στο 3,80 ή διπλή ευκαιρία με ισοπαλία/διπλό στο 2,00. Το αμυντικό σερί της Τσέλσι θα σπάσει, άρα πάμε για goal-goal στο 1,727. Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες συνδυασμένο με Over 2.5, πληρώνει 2,15. Και το 2,00 του over 11,5 κόρνερ είναι πολύ ελκυστικό.

Πάμε τώρα Γαλλία, αν και η στήλη δεν το συνηθίζει. Αλλά πώς να μείνεις αδιάφορος μπροστά στο Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν της Κυριακής; Οι σατράπηδες της περασμένης δεκαετίας κόντρα στους... wannabe της τρέχουσας, με ήδη τρεις σερί τίτλους.

Γις την ώρα, η Παρί είναι 3η με 29 βαθμούς και η Λιόν 4η αλλά πολύ πίσω. Στους 22. Θέλει μια νίκη που θα κλείσει την ψαλίδα με την πρώτη τριάδα της απευθείας εισόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο απέναντι στην Παρί που μεσοβδόμαδα στο Emirates απέναντι στην Αρσεναλ έδειξε και πάλι ότι δεν απέχει και πολύ από την πρώτη ευρωπαϊκή ταχύτητα.

Η Λιόν έρχεται από σερί πέντε αγώνων χωρίς ήττα (4 νίκες) και αποτελεί κίνδυνο για την Παρί που δε θα ήθελε να δει την Κυανή Ακτή (Ρεν 29 βαθμοί, Μονακό 29) να... ξεμακραίνει. Σε μια τέτοια έδρα όπως το Παρκ Ολιμπίκ, ακόμα και η ισοπαλία δε θα είναι ζημιά. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η Λιόν δεν έχει Χ εντός και η Παρί δεν έχει Χ εκτός! Αν όχι τώρα, πότε;

Αν η Παρί ήταν κομπλέ, το διπλό θα «έπαιζε» πιο δυνατά. Αλλά την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ο Ουνάι Έμερι έχει θέματα με τους τραυματισμούς των Ντι Μαρία, Παστόρε, Ραμπιό και Κουρζάβα. Μιλάμε άλλωστε για έδρα που δεν «πάει» τους Παριζιάνους (μόνο μία νίκη τα τελευταία 11 χρόνια).

Βλέπω πολύ ισοπαλία που στην Sportingbet πληρώνει 3,60. Δεν περιμένω πολλά γκολ (2,05 τα 2-3 γκολ) αλλά βλέπω το goal-goal στο 1,615. Μου αρέσει το 1-1 για ακριβές σκορ (6,00) ενώ το συνδυαστικό Ισοπαλία/under 2,5 δίνει 4,60. Αξιοπρεπές και το 1,50 της διπλής ευκαιρίας με άσο/ισοπαλία.

Καλά πονταρίσματα και καλό ΣΚ!



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ