ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Ώρα στέψης!!

Από τότε που τα καλωδιακά αθλητικά κανάλια και το ίντερνετ άρχισαν να μας προσφέρουν όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές των σημαντικότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, το ελληνικό Πάσχα έγινε λίγο διαφορετικό για εμάς τους... αλκοολικούς της μπάλας και του στοιχήματος. Μπορούμε πια να συνδυάζουμε τα πασχαλινά ήθη και έθιμα με την παρακολούθηση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, γι’ αυτό και αν έχει κάποιος λίγο καλή μνήμη, θα μπορεί να θυμηθεί κάποιον τίτλο που κρίθηκε στην Αγγλία ή στην Ιταλία, την ώρα που το τελευταίο κομμάτι κοκορέτσι αποχωριζόταν τη σούβλα...

Ίσως να κριθεί ο τίτλος στην Αγγλία αύριο, την ώρα που θα καθόμαστε ακόμα στο τραπέζι, αλλά χρονική προτεραιότητα έχει η Γερμανία. Εκεί θα στεφθεί η Μπάγερν από σήμερα, αν νικήσει την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ στο Μόναχο ή αν έστω φέρει ίδιο αποτέλεσμα με τη δεύτερη Ντόρτμουντ που την ίδια ώρα θα φιλοξενεί τη Βόλφσμπουργκ.

Ισχυρό το κίνητρο να «καθαρίσεις» το πρωτάθλημα και να γίνει το παραδοσιακό πάρτι με το... μπουγέλο από μπίρα. Το πιο πιθανό είναι να νικήσει η Μπάγερν, αλλά δεν ανακάλυψα την Αμερική γράφοντάς το. Βέβαια, αυτό το 1,444 που δίνει στον άσο η Sportingbet είναι... μεγάλη απόδοση για εντός έδρας αγώνα της Μπάγερν με αντίπαλο κάτω από την Ντόρτμουντ.

Θεωρητικά η αποστολή των Βαυαρών είναι λίγο πιο δύσκολη απ’ ό,τι είναι στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι μόνο επειδή αντίπαλος είναι μια καλή ομάδα με ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο, αλλά και επειδή η ίδια η Μπάγερν δεν έχει τη φρεσκάδα του... καταχείμωνου, ενώ παράλληλα ζει από την περασμένη Τετάρτη με τον... εφιάλτη του Σιμεόνε. Για όλους αυτούς τους λόγους, περιμένω μεν νίκη της Μπάγερν, αλλά νίκη σαν αυτή στο Βερολίνο που προέβλεψα την περασμένη εβδομάδα: δύσκολη και με χαμηλό σκορ. Με τη Χέρτα μάλιστα είχα προτείνει και το σκορ που έμελλε να είναι το τελικό (0-2).

Οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλες απουσίες, αν και από τους γηπεδούχους θα λείπει ο Ρόμπεν. Η μεν Μπάγερν θέλει τη νίκη τίτλο, η δε Γκλάντμπαχ (που είχε μόνο ήττες στα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας στην Μπουντεσλίγκα) παλεύει να προλάβει τη Χέρτα και να της πάρει την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπάγερν επιπλέον μπορεί να εμφανιστεί με αλλαγές. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θέλει να τελειώσει το τριετές πέρασμά του από την Μπάγερν με ένα Τσάμπιονς Λιγκ ή έστω με έναν τελικό και το σημερινό ματς έρχεται να μπει «σφήνα» στο εξαήμερο των ημιτελικών με την Ατλέτικο, το οποίο προέκυψε στους Γερμανούς πολύ... ζόρικο μετά το 1-0 της Μαδρίτης. Ο τίτλος θα κατακτηθεί αργά ή γρήγορα, αλλά η πρόκριση στον τελικό είναι ένα μεγάλο (και πολύ δύσκολο) ζητούμενο που απασχολεί όλους στο Μόναχο.

Ως εκ τούτου, η Γκλάντμπαχ έχει την ευκαιρία της. Το 2,70 της διπλής ευκαιρίας Χ2 (Sportingbet) είναι δελεαστικό, αν θέλετε να παίξετε τολμηρά, αλλά υπάρχουν επιλογές για προτάσεις ακόμα και γι’ αυτούς θεωρούμε ότι η Μπάγερν θα νικήσει, ώστε να πανηγυρίσει τίτλο μπροστά στο κοινό της για πρώτη φορά μετά το 2000. Η ισοπαλία στο ημίχρονο πληρώνει 2,70, το Ισοπαλία ημίχρονο-Μπάγερν τελικό πληρώνει 4,50, ενώ το goal-goal δίνει 1,615, και το 3-4 γκολ δίνει 2,30. Άντε, να πούμε κι ένα σκορ: 3-1 η Μπάγερν στο 9,50.

Πρωταθλήτρια μπορεί να έχουμε από σήμερα και στην Αγγλία. Η Λέστερ πάει στο Ολντ Τράφορντ και με νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στέφεται άμεσα! Μπορεί, όμως, να πανηγυρίσει τον τίτλο ακόμα και με ήττα, μόνο που θα πρέπει να περιμένει τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, οπότε και θα έχει τελειώσει το Τσέλσι-Τότεναμ. Πολύ απλά,

με «άσους» σε αυτά τα τα δύο ματς, η Λέστερ είναι (ναι, πιστέψτε το, δεν είναι πλάκα, συμβαίνει ήδη) Πρωταθλήτρια Αγγλίας!

Προσωπικά, δε βλέπω νίκη της Λέστερ στο Ολντ Τράφορντ. Μεταξύ μας, δεν θέλω και να δω άλλη ομάδα να σηκώνει κούπα εκεί μέσα, αλλά αυτό είναι κάτι... προσωπικό. Αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά μιλώντας, το βλέπω πολύ δύσκολο.

Ο Βάρντι θα λείπει λόγω τιμωρίας, το ψυχολογικό βάρος θα είναι μεγάλο για τη Λέστερ που δεν έχει ξαναβρεθεί σε θέση να χρειάζεται νίκη-τίτλο και, επιπλέον, αντίπαλος θα είναι μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ένα σερί 6/6 στα εντός έδρας ματς του τελευταίου τριμήνου και με ανάγκη για τη νίκη που θα την κρατήσει σε επαφή με τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο και αν οι «αλεπούδες» του Ρανιέρι αγγίζουν την πιο μεγάλη έκπληξη στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, δεν παύουν να είναι οι... επαρχιώτες που θα πρέπει να επιβιώσουν στην έδρα μιας μεγαλύτερης (από κάθε άποψη) ομάδας, μπροστά σε ένα πλήθος 75 χιλιάδων θεατών που ενδεχομένως μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο στο οποίο θα έχει εμφανιστεί η Λέστερ από την εποχή που στα γήπεδα του σύγχρονου κόσμου τοποθετήθηαν καθίσματα.

Ο άσος δίνει 2,10 (Sportingbet) και τον συνιστώ. Συνιστώ επίσης το no goal (1,833) και θυμίζω ότι η Λέστερ έχει ένα υπερβολικό για τα δεδομένα της (και τι δεν είναι υπερβολικό από όσα έχει καταφέρει, εδώ που τα λέμε...) σερί 15 αγώνων σκοράροντας. Το βλέπω να σπάει αύριο. Από την άλλη, δεν έχω ικανή τη Γιουνάιτεντ να νικήσει με μεγάλο σκορ και φαντάζομαι το 1-0 (6,00) ή το 2-0 (8,50) που σημαίνει ότι συνιστώ και το ειδικό νικήτρια Γιουνάιτεντ/under 2,5 με απόδοση 4,00.

Καλό Πάσχα, καλά κέρδη και τα ξαναλέμε από βδομάδα.



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;