ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Ζορια για Μπαγερν, ισορροπια στο «Μπριτζ»

Καλημέρα στην παρέα. Γεμάτο κουπόνι κι αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως όλα σχεδόν το χειμώνα, και αυτή τη φορά θα τολμήσω να «ακουμπήσω» και τη Γερμανία. Μετά από δύο αγωνιστικές μέσα στο 2016, νομίζω ότι υπάρχει λίγο μεγαλύτερη ασφάλεια στο να κάνουμε προγνωστικά και εκτιμήσεις στην Μπουντεσλίγκα, αφού η χειμερία νάρκη της είναι πλέον αρκετά πίσω.

Υπάρχει κι άλλος λόγος που επιλέγω το Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου σήμερα στις 7.30 ώρα Ελλάδας. Η μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας επισκέπτεται μία δύσκολη (για όλους αλλά και για την ίδια την Μπάγερν) έδρα, έχει πολλά προβλήματα στην άμυνα και απέναντί της θα βρει τον… καυτό Τσιτσαρίτο με τα 13 γκολ σε 16 ματς. Εντάξει, φαβορί οι Βαυαροί (1,65 στην Sportingbet) αλλά μην τους έχετε και πολύ σίγουρους…

Είναι κι άλλα που επηρεάζουν μια αναμέτρηση. Την περασμένη Δευτέρα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι πάει στη Μάντσεστερ Σίτι και έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του αυτή η νέα πραγματικότητα. Εντάξει, μιλάμε για τους απόλυτους επαγγελματίες, αλλά δεν είναι και λίγο πράγμα να ξέρεις ότι ο άνθρωπος στην άκρη του πάγκου έχει (έστω και με δική του απόφαση) ημερομηνία λήξης.

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο… περονόσπορος που έπεσε στην άμυνα της Μπάγερν την αφήνει με μοναδικό «κανονικό» κεντρικό αμυντικό τον Χόλγκερ Μπαντστούμπερ. Οι Μπενατιά, Τζερόμ Μπόατενγκ και Χάβι Μαρτίνεζ είναι τραυματίες, όπως και ο Σερντάρ Τασκί που ήρθε δανεικός από τη Σπαρτάκ Μόσχας! Έχει και ο Σμιντ τις απουσίες του (οι Μπέντερ και Αρανγκουίζ στη μεσαία γραμμή) αλλά οι «πληγές» της Μπάγερν είναι από εκείνες που σε… προκαλούν να την κοντράρεις.

Είναι και η παράδοση που επιτρέπει στη Λεβερκούζεν να ελπίζει. Έχει χάσει μόνο 6 φορές στα τελευταία της 13 ματς με την Μπάγερν, ενώ οι Βαυαροί μετρούν μόνο μία νίκη στις τελευταίες 8 επισκέψεις του στο BayArena. Επιπλέον, η Λεβερκούζεν έχει παραμείνει αήττητη στα τελευταία 6 ματς στο πρωτάθλημα μέσα σε Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Σαφώς και η Μπάγερν παραμένει φαβορί και δεν προδικάζουμε ότι θα γκελάρει, αλλά εμένα με προσωπικά με προκαλεί να την κοντράρω. Ο άσος είναι μεγάλο… τόλμημα, αλλά πληρώνει 5,20 (Sportingbet) ενώ αν προτιμάτε πιο… safe επιλογές, ακόμα και το 4,20 της ισοπαλίας είναι αξιόλογο.

Γκολ βλέπω εκατέρωθεν (1,727) ενώ η άμυνα της Μπάγερν με… εμπνέει να ποντάρω ακόμα και στο 4+ (2,75). Περιμένω το πρώτο γκολ πριν το 15’ (απόδοση 2,75) και περιμένω να σκοράρει ο Τσιτσαρίτο κάπου μέσα στο 90λεπτο (3,05).

Παρεμπιπτόντως, ο Μεξικανός είχε εξαιρετική παράδοση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα παιχνίδια κόντρα στην Τσέλσι και θα ήθελε πολύ ο Λουίς Φαν Χάαλ να τον είχε αύριο (6 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αν και ποτέ δεν θα παραδεχθεί το λάθος του που τον άφησε να φύγει. Περάσαμε στο αυριανό πρόγραμμα, όπως καταλαβαίνετε, και τολμώ να «πιάσω» αγώνα της Γιουνάιτεντ, όσο και αν δεν το συνηθίζω.

Απρόβλεπτη αναμέτρηση από δύο ομάδες που κάνουν κακή χρονιά. Μην ξεγελιέστε από το 3-0 της Μάντσεστερ με τη Στόουκ, αφού έχει αποδείξει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να

κάνει… βουτιά προς τα πίσω. Μην ξεγελιέστε επίσης από το αήττητο σερί επτά αγώνων της Τσέλσι, αφού τα πέντε από τα επτά ματς είναι ισοπαλίες, ενώ η πρόσφατη νίκη επί της Αρσεναλ στο Emirates ήρθε απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε πάνω από 70’ με δέκα παίκτες.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια δεδομένα, στα οποία μπορούμε να βασιστούμε. Το ένα δεδομένο είναι ότι η Τσέλσι, όσο και αν παραπατάει, έχει την κλάση να βγάζει χαρακτήρα σε κάποια μεγάλα ματς, όπως τα εφετινά με την Αρσεναλ (δύο νίκες). Επίσης, η Γιουνάιτεντ πάει σε μια έδρα όπου έχει μόνο μια νίκη (κι αυτή με γκολ οφσάιντ και αντιμέτωπη με εννέα παίκτες το 2012) στα τελευταία 13 ματς πρωταθλήματος. Και γενικά, η Τσέλσι είναι ο αντίπαλος που την έχει νικήσει πιο πολλές φορές στα 23 χρόνια του Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμα και επί Φέργκιουσον. Παρεμπιπτόντως, το 0-0 του περασμένου Δεκέμβρη στο Ολντ Τράφορντ ήταν το έκτο σερί ματς που η Τσέλσι δεν έχασε από τη Μάντσεστερ (3 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Οι παραδόσεις, βέβαια, κάποτε σπάνε. Αλλά η ομάδα του Φαν Χάαλ δεν δείχνει αυτή τη στιγμή ικανή να τα βάλει με την… στατιστική. Αντίθετα, δεν θα εκπλαγώ αν δω να σπάει η Τσέλσι ένα ρεκόρ της και αυτό είναι οι τρεις σερί εντός έδρας ισοπαλίες. Δεν το έχει κάνει στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ και ίσως ήρθε η ώρα.

Ο Εντέν Αζάρ (που έκρινε με ένα γκολ τον περσινό αγώνα) και ο Πέδρο επιστρέφουν στην ενδεκάδα των γηπεδούχων, αλλά θα λείψουν οι τραυματίες Ρεμί και Φαλκάο και ανέτοιμος Πάτο που υπέγραψε πριν λίγες μέρες. Αλλά και από τη Γιουνάιτεντ θα λείψει ο τραυματίας Σβαϊνστάιγκερ και οι μόνιμα απόντες Ρόχο, Βαλένσια και Σόου.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά δε βλέπω ματς με συγκινήσεις, ενώ καμία από τις δύο ομάδες δε με πείθει ότι μπορεί να νικήσει. Το απόγευμα της Κυριακής ξεκινά από την ισοπαλία (3,25 στη Sportingbet) ίσως και από το ημίχρονο (4,333) και πάει το πολύ μέχρι τον άσο (2,10).

Ούτε γκολ βλέπω πολλά, καθώς μιλάμε για τις ομάδες με τους κορυφαίους τερματοφύλακες στο νησί. Το 0-0 πριν από σαράντα μέρες στο Μάντσεστερ είναι εν πολλοίς και δική τους δουλειά. Το σύνολο γκολ δεν θα είναι πάνω από 2-3 (2,00) το σκορ 1-1 (6,00) μου αρέσει πολύ και πιστεύω ότι ο Ρούνεϊ θα σκοράρει ξανά, όχι απαραίτητα πρώτος, αλλά έστω κάπου μέσα στον αγώνα (3,30). Καλό ΣΚ και να ντύνεστε. Κάνει ψόφο…


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ