ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Ονειρεμένο Σαββατοκύριακο!

Το Σάββατο που ξημέρωσε, είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε ποδοσφαιρόφιλος. Ματσάρες σε όλη την Ευρώπη από το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα και προσωπικά ετοιμάζω μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά από τις 7 και μετά με τέσσερις οθόνες και με καλή ποδοσφαιρική παρέα.


Θα μπορούσα να γράψω… χιλιάδες λέξεις μόνο και μόνο για τα σημερινά ματς, αλλά θα τηρήσω την παράδοση της στήλης και θα τη «μοιράσω» σε Σάββατο και Κυριακή. Δεν θα επιλέξω το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα για απόψε (όλοι πια γι’ αυτό μιλούν) αλλά θα πάω στην αγαπημένη μου Αγγλία και στο ματς που εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο –για διάφορους λόγους- από οποιοδήποτε άλλο ντέρμπι σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Ελλάδα.


Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ λοιπόν σήμερα στις 7.30, σε ένα ματς που μπορεί να διαμορφώσει νέες καταστάσεις στις υψηλές θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ. Αν η Σίτι νικήσει και παράλληλα στραβοπατήσουν οι διώκτες της στα εκτός έδρας ματς που έχουν (Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Μπρομ-Αρσεναλ) θα νιώσει πιο άνετα στην κορυφή. Αλλά αν η Λίβερπουλ δε χάσει στοEtihad, μπορεί να έχουμε πάλι ανακατατάξεις στην κορυφή.


Η λογική λέει ότι η Σίτι είναι φαβορί (1,65 ο άσος στη Sportingbet) αφού είναι σίγουρα καλύτερη ομάδα. Εχει ήδη έξι χρόνια που τερματίζει πάνω από τη Λίβερπουλ, ενώ σε αυτά τα χρόνια δεν έχει χάσει ποτέ εντός έδρας από την αντίπαλό της. Οι «κόκκινοι», βέβαια έχουν καλές εκτός έδρας επιδόσεις στο πρωτάθλημα είτε με Ρότζερς είτε με Κλοπ , αλλά αυτή η μία ήττα που έχουν σε έξι αγώνες, έγινε στο… Μάντσεστερ από τη Γιουνάιτεντ.


Μέχρι, όμως, να… καταλάβουμε αν έφερε κάτι καλύτερο ο Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, ας μην είμαστε και πολύ σίγουροι μαζί της: ούτε ότι θα κερδίζει την κάθε Κρίσταλ Πάλας στο Ανφιλντ, ούτε ότι θα χάνει ντε και καλά στην έδρα της κάθε Μάντσεστερ Σίτι ή της κάθε Τσέλσι. Επειδή, λοιπόν, το 1.65 είναι (λογικό βάσει διαφοράς δυναμικότητας, αλλά) μικρό για ματς με χαρακτήρα ντέρμπι, ας μη βασιστούμε σε αυτό…


Ο Κουν Αγουέρο επιστρέφει μετά από επτά αγώνες, όμως οι Νταβίντ Σίλβα, Βίλφρεντ Μπονί και Βενσάν Κομπανί δεν είναι ακόμα έτοιμοι. Την ίδια στιγμή, ο Κλοπ αμφιβάλλει αν πρέπει να ξεκινήσει τον Ντάνιελ Στάριτζ και αναζητά λύση για την απουσία του Μαμαντού Σακό στην άμυνα (μάλλον ο Ντέγιαν Λόβρεν). Δεν υπολογίζει ούτε στον Τζόρνταν Χέντερσον.


Ακόμα και το ιατρικό δελτίο, λοιπόν, είναι… μπερδεμένο. Και οι μεν και οι δε έχουν τις πληγές τους. Αν επιμένετε να ποντάρετε σε νίκη της Σίτι, αγοράστε την «πακέτο» με ένα αποτέλεσμα ημιχρόνου. Προσωπικά, θεωρώ ότι θα νικήσει μόνο αν το ματς της πάει «πρίμα» από την αρχή, άρα άσο από ημίχρονο στο 2,375 (πάντα στηSportingbet).



Αν πάλι βλέπετε ότι η Λίβερπουλ θα κάνει κάτι καλό, το 4,00 της ισοπαλίας είναι (ως πολύ πιο εφικτός στόχος) καλύτερο από το 5,20 του διπλού. Τέτοια τιμή στο Χ σε αγώνα με «άρωμα» ντέρμπι, δεν το βρίσκεις εύκολα. Για να επιβιώσει, ωστόσο η Λίβερπουλ –δεδομένου ότι δεν σκοράρει εύκολα- θα πρέπει να «κατεβάσει» τα στάνταρ ποιότητας του αγώνα. Μου αρέσει η τιμή 2,05 στα 0-2 γκολ, όπως μου αρέσει και το 2,00 στοno goal. Προτείμνω Κουτίνιο γιαanytime scorer (4,00) και για…fun bet τα 4-5 γκολ στο 3,50, αφού ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι μπορεί να συμβεί αν… απασφαλίσει η Μάντσεστερ Σίτι


Μία μέρα μετά, στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» της Σεβίλης, η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοδοξεί να κάνει και πάλι ό,τι κάνει εδώ και δέκα χρόνια (από τον Ιανουάριο του 2006) στο γήπεδο αυτό: να μη χάσει από την Μπέτις. Ειδικά η νίκη θα είναι πολύ σημαντική και θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στις ανώτερες θέσεις, αφού το αποψινό «κλάσικο» δεδομένα προεξοφλεί βαθμολογική απώλεια για κάποια από τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ή και για τις δύο.


Η Ατλέτικο δεν ήταν και πολύ στα καλά της πριν τη διακοπή. Δεν έχανε, αλλά κέρδιζε δύσκολα ή έφερνε ισοπαλίες και βασικά δεν σκόραρε πολύ. Βασίζεται πιο πολύ στην καλή της άμυνα, την καλύτερη στη La Liga με 6 γκολ, και σε αυτή θα βασιστεί και αύριο. Αν καταφέρει να κρατήσει μακριά από την εστία της την επίθεση της Μπέτις η οποία έχει σκοράρει στα 11 από τα τελευταία παιχνίδια της, θα έχει την πρώτη τύχη. Εξάλλου η Μπέτις προέρχεται από τρεις σερί εντός έδρας ήττες και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σκοράρει μεν συχνά, αλλά δέχεται γκολ συχνότερα.


Οι Χοσέ Μανουέλ Βάργκας και ο Αλφρεντ Ν’ Ντιαγιέ θα λείψουν από τους γηπεδούχους ενώ ενδέχεται να δούμε και από την Ατλέτι εκτός ενδεκάδας τους Χουανφράν και Τζάκσον Μαρτίνεζ. Οι Χεσούς Γκάμες και Φερνάντο Τόρες είναι σε ετοιμότητα.


Βλέπω Ατλέτικο και μάλλον από ημίχρονο (2,40 στηνSportingbet). Επίσης, όσο και αν η Ρεάλ Μπέτις έχει ικανότητα στο σκοράρισμα, δε βλέπω πώς θα σκοράρει αύριο.No goal λοιπόν στο 1,70, γκολ από 0 έως 2 γκολ (1,70), επομένως το σκορ που μπορεί να έρθει υπέρ της ομάδας του Σιμεόνε θα είναι κάπου εκεί στο 0-1 (5,50) ή 0-2 (6,50). Λέω να βάλουμε και κάτι λίγα στον Φερνάντο Τόρες να σκοράρει πρώτος (5.00).


Καλό ποδοσφαιρικό σαββατοκύριακο!



Για τα σχόλιά σας αλλά και την ενημέρωσή σας για νέα, στήλες και διαγωνισμούς, στηρίξτε τη σελίδα μας στο facebook με ένα κλικ εδώ. Θα με βρείτε και στο προφίλ μου!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ;