ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Ισπανικό σαββατοκύριακο

Την περασμένη εβδομάδα μίλησα… ιταλικά (καλά πήγαμε το Σάββατο, προβλέποντας ακόμα και το «σενάριο» της νίκης της Νάπολι επί της Γιούβε, αλλά δεν… βρήκαμε πουθενά την παρέλαση της Φιορεντίνα στο Μιλάνο) και αυτή τη βδομάδα επιλέγω τις ματσάρες της Ισπανίας: Σεβίλη-Μπαρτσελόνα σήμερα στις 5 ώρα Ελλάδας στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και Ατλέτικο-Ρεάλ αύριο στις εννιάμιση.


Τα φαβορί είναι σε κίνδυνο και θα εκπλαγώ πολύ αν τελικά επιστρέψουν με «διπλά» από τις αποστολές τους και η Μπάρτσα και η Ρεάλ. Με όλο το σεβασμό στα ποδοσφαιρικά θαύματα που μας έχει προσφέρει η πρώτη, είμαι πολύ επιφυλακτικός αν θα είναι η ομάδα που ξέρουμε στο προσεχές δίμηνο, οπότε θα στερηθεί τον τραυματία Λιονέλ Μέσι. Αλλά και η δεύτερη θα πρέπει να ιδρώσει πολύ για να γίνει η δεύτερη ομάδα που θα φύγει με «διπλό» από το Βιθέντε Καλντερόν μέσα σε πέντε μέρες -μετά την Μπενφίκα στο μεσοβδόμαδο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.


Από την Μπάρτσα δε λείπει μόνο ο Μέσι. Ίσως δεν προλάβει ούτε ο Αντρές Ινιέστα, επομένως καλό είναι να μην ποντάρουμε πριν μάθουμε τα τελευταία νέα -αν δηλαδή ο Ινιέστα είναι έστω στον πάγκο. Απόντες θα είναι και οι Ραφίνια, Βερμάλεν, αλλά θα επιστρέψει ο τερματοφύλακας Κλαούντιο Μπράβο στη θέση του Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν.


Στην ομάδα της Σεβίλης που δεν έχει νικήσει την Μπάρτσα εντός έδρας μετά το 2007, επιστρέφουν οι Βιτόλο και Φερνάντο Γιορέντε. Ο Ουνάι Έμερι ελπίζει ότι σήμερα θα έρθει το πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα της σεζόν (πρώτη νίκη ήταν το 3-2 επί της Ράγιο Βαγεκάνο στην 6η αγωνιστική το περασμένο Σάββατο) αλλά και ο Λουίς Ενρίκε θέλει να δει την ομάδα του να παίρνει το «διπλό» και να ανεβαίνει στην κορυφή -όσο και αν αυτό φαίνεται απίθανο, από τη στιγμή που η πρωτοπόρος Βιγιαρεάλ είναι το φαβορί στην έδρα της προτελευταίας Λεβάντε, στο κυριακάτικο γειτονικό ντέρμπι.


Η Σεβίλη δε με πείθει ότι μπορεί τον «άσο», όσο και αν αυτός είναι ελκυστικός (4,00 στην Sportingbet Sportingbet) και της δίνω δυνατότητα μέχρι την ισοπαλία (επίσης 4,00). Και για μικρότερο ρίσκο, ισοπαλία στο ημίχρονο στο 2,40. Βλέπω πάντως να κερδίζει η Μπαρτσελόνα, έστω και αν η απουσία του Μέσι (και ίσως του Ινιέστα) σημαίνει ότι τα γκολ δεν θα είναι (για τα δεδομένα της Μπάρτσα) πολλά. Και τοunder3,50 (1,50) λίγο είναι…


Στο ντέρμπι της Μαδρίτης δε νομίζω ότι μπορεί να ξαναδούμε το περσινό 4-0 υπέρ της Ατλέτικο. Αλλά και νομίζω ότι είναι …too much για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να υποστεί τρίτη ήττα στη σειρά μέσα σε μια βδομάδα, μετά το 1-0 τη Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα και το 1-2 από την Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Όπως όλα τα τοπικά ντέρμπι (και μάλιστα ανάμεσα σε ομάδες τόσο παραπλήσιες σε δυναμικότητα και ισχύ) αρχίζει κι αυτό από την ισοπαλία. Η Ρεάλ, βέβαια, είναι σε καλό «φεγγάρι» και σε… εμπνέει ακόμα και για διπλό και, εδώ που τα λέμε, δε θα βρεις πολλές φορές τη «Βασίλισσα» να «πληρώνει» καλύτερα από αυτό το 2,375 της Sportingbet–εκτός και αν έρθει η ώρα να βρεις μπροστά της την Μπαρτσελόνα ή την Μπάγερν.


Επιμένω, όμως, ότι η αποστολή της σε αυτό το ταξίδι των οκτώ χιλιομέτρων μέχρι τις όχθες του ποταμού Μανθανάρες είναι πολύ επικίνδυνη. Στα θετικά είναι οι επιστροφές των Σέρχιο Ράμος και Γκάρεθ Μπέιλ, αλλά δεν προπονήθηκαν σήμερα οι Ντανίλο, Πέπε και Χάμες Ροντρίγκες που μάλλον δεν προλαβαίνουν. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα περιμένει ως το τέλος τον τραυματία Κόκε, αλλά θα του λείψει ο τιμωρημένος Γκάμπι.


Μόνο μία νίκη έχει η Ρεάλ στα τελευταία οκτώ ματς με την Ατλέτικο και αυτή ήταν η ρεβάνς στον περσινό προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Και η προηγούμενη ήταν το 4-1 στην παράταση του προπέρσινου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισαβόνα. Όσο για την τελευταία νίκη της στο πρωτάθλημα, απέχει δυόμιση χρόνια και είναι το 1-3 της σεζόν 2012-13 στο «Βιθέντε Καλντερόν».


Βλέπω πολύ ισοπαλία (3,25 στην Sportingbet) βλέπω 2-3 γκολ (2,00) βλέπω γκολ εκατέρωθεν (1,80) και αν συνδυαστούν όλα αυτά, σημαίνει ότι πάμε για… σκορ 1-1 (5,75). Καλές επενδύσεις εύχομαι.



Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ