ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Δύσκολοι καιροί για φαβορί

Τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι πλέον όλα σε εξέλιξη και μύρισε για τα καλά… χειμώνας. Τα στοιχηματικά κουπόνια είναι έτσι όπως τα… αγαπήσαμε και οι επιλογές καλύπτουν όλα τα γούστα.


Εγώ, βέβαια, θα επιμείνω στην αγαπημένη μου Αγγλία και σε ένα σημερινό ματς που την τελευταία πενταετία επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις: το Εβερτον-Μάντσεστερ Σίτι στις 6 ώρα Ελλάδας.


Οσο και αν ακούγεται απίστευτο, η Μάντσεστερ Σίτι σε αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια της πρωταγωνιστικής της παρουσίας στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει μόνο μία νίκη και τέσσερις ήττες στο «Γκούντισον Παρκ»! Νίκησε μόνο στα τέλη της σεζόν 2013-14, όταν η Εβερτον ήταν βαθμολογικά αδιάφορη και η Σίτι πήγαινε για τίτλο, αλλά στα υπόλοιπα τέσσερα ματς από το 2010 και μετά, δεν πήρε ούτε ισοπαλία!


Αυτή τη φορά η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει μπει εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα, αλλά και η Εβερτον δείχνει καλή εικόνα. Η Σίτι πάει στο Λίβερπουλ με την ίδια ενδεκάδα που διέλυσε Γουέστ Μπρομ και Τσέλσι, ενώ και η Εβερτον δεν θα έχει σοβαρές απουσίες.


Σαφώς και το «διπλό» είναι το φαβορί και ίσως να μην μπορείς να το βρεις σε πολύ καλύτερη τιμή από το 1,73 του Stοiximan. Μόνο από αυτή την άποψη αξίζει να το εμπιστευθείς. Στην ίδια εταιρεία το Χ ημίχρονο – 2 τελικό δίνει 4,60 και, επειδή βλέπω να έρχεται δύσκολα η νίκη της Σίτι (αν έρθει) νομίζω ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι πολύ λογικό. Στα γκολ δε βλέπω να ξεφεύγει η «σούμα» από τα 2-3 και το 2.05 είναι καλή τιμή. Σημειωτέον ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχει οκτώ σερί νίκες στο πρωτάθλημα (6 περσινές και οι δύο εφετινές) και αν νικήσει σήμερα, ισοφαρίζει το 9/9 που είχε κάνει το 1902!


Μία ώρα (ή αν προτιμάτε, ένα ημίχρονο) αργότερα, η πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους μπαίνει στη μάχη του Καμπιονάτο φιλοξενώντας την Ουντινέζε. Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς τον Αντρέα Πίρλο, η «Κυρία» ξεκινά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της.


Θεωρητικά είναι το φαβορί, αλλά μην σπεύσετε να αγοράσετε τον άσο του 1,25. Εκτός του ότι οι πρεμιέρες προσφέρονται για εκπλήξεις, η Γιούβε πάει με πολλά προβλήματα σε αυτή την πρώτη δοκιμασία της. Οι Κεντίρα, Ασαμόα, Μαρκίζιο και Μοράτα είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον λείπουν οι Πίρλο και Τέβες που ενίσχυαν την ομάδα με κλάση και εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, ο Πολ Πογκμπά απασχολείται αυτές τις μέρες με το αν θα πάει στην Τσέλσι, η οποία ετοιμάζεται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα για χατίρι του. Οι Μάντζουκιτς και Ντιμπάλα έδειξαν στο 2-0 επί της Λάτσιο στο Σούπερ Καπ ότι θα δώσουν μεγάλες βοήθειες, αλλά ας τους δούμε και σε συνθήκες… κανονικού αγώνα.


Η Ουντινέζε (που έχει μόνο ήττες στο Τορίνο σε αυτή την τετραετία των συνεχόμενων τίτλων της Γιουβέντους) πάει στοJuventusArena χωρίς σοβαρές απουσίες, χωρίς την… υποχρέωση να πάρει αποτέλεσμα και θεωρώ ότι αξίζει να ποντάρουμε στην ισοπαλία στοStoiximan με απόδοση 5,85. Δε βλέπω πάνω από δύο γκολ (2.05 τοunder) ενώ θα πόνταρα στον άσο μόνο αν τον συνδύαζα με την ισοπαλία στο ημίχρονο (3.85).


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ