ANTI-BOOKER SPECIALIST
Γιάννης Μπίλιος

Ο Γιάννης Μπίλιος έχει περάσει τη ζωή του ως φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης μέσα στον (εξαιρετικά μολυσμένο πια) «υδροβιότοπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και από μικρός επεδίωκε να παίρνει ανάσες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όχι ότι και εκεί είναι όλα αγγελικά πλασμένα, αλλά το τοπίο είναι πολύ πιο υγιές.


Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ασχολείται και επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το www.anti-booker.com θεώρησε ότι η γνώμη του έχει αξία και βαρύτητα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα ρίχνει τη ματιά του σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και θα καταθέτει την άποψή του. Μην περιμένετε μαντεψιές και «σίγουρα». Για μπάλα θα μιλάει, όχι για στοίχημα. Καλώς μας ήρθε!

Εισιτήρια έτοιμα για τσεκάρισμα

Η ποδοσφαιρική σεζόν τελειώνει για την Ευρώπη σε αυτό το τριήμερο με τους αγώνες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά τουEURO 2016 και σε κάποια γήπεδα μπορεί να έχουμε… προεγκρίσεις εισιτηρίων πρόκρισης. Πουθενά δεν μπορεί να υπάρξει μαθηματική πρόκριση, όμως κάποιοι από τους πρωτοπόρους είναι σε θέση, αν προχωρήσουν με νίκες σε αυτή την 6η αγωνιστική των ομίλων (5η για το 9ο γκρουπ με τις πέντε ομάδες) να δημιουργήσουν τέτοιες διαφορές, που θα είναι πρακτικά αδύνατο να ανατραπούν στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές του φθινοπώρου.


Μία από αυτές είναι και η Ρουμανία στον όμιλό μας, τον έκτο. Αν κάνει το διπλό αύριο στο Μπέλφαστ και παράλληλα δεν νικήσει η Ουγγαρία στη Φινλανδία, η ομάδα του Ανγκελ Ιορντανέσκου θα μπορεί πια να νιώθει πολύ άνετα.


Δεν θα είναι, βέβαια, καθόλου εύκολο κάτι τέτοιο. Οι «απόγονοι» του Τζορτζ Μπεστ παίζουν το πιο σημαντικό τους ματς εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια, από τότε δηλαδή που πήγαιναν στα Παγκόσμια Κύπελλα της δεκαετίας του ’80 με την τελευταία καλή φουρνιά τους. Στο Γουίντσορ Παρκ έγιναν κάποιες τελευταίες απαραίτητες επισκευές και είναι έτοιμο να ντυθεί στα πράσινα για μία νίκη που θα σημαίνει προσπέραση της Ρουμανίας στην κορυφή και παρακαταθήκη πρόκρισης για πρώτη φορά σε EURO.


Οι Βρετανοί δεν έχουν σοβαρά προβλήματα, σε αντίθεση με τους Ρουμάνους που θα περιμένουν τους «δικούς μας» Ρατς και Σανμαρτεάν, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμούς. Η ισοπαλία δείχνει να είναι βολική και για τους δύο, ειδικά αν δεν έχει νικήσει η Ουγγαρία νωρίτερα (19.00 Ελλάδας) στο Ελσίνκι. Η ισοπαλία από ημίχρονο δίνει 4.40, και τα 2-3 γκολ 1,70. Κάπως έτσι το βλέπω…


Παρόμοια περίπτωση είναι και το σημερινό (21.45) Ουαλία-Βέλγιο: φαβορί (σαφώς πιο ισχυρό) οι φιλοξενούμενοι, αλλά και μία πάντα απρόβλεπτη βρετανική έδρα. Θα τιμούσαμε το «διπλό» αν ήταν πάνω από 2,00 (είναι στο 1,70 στον ΟΠΑΠ) και αν δεν έλειπαν από τη βελγική αποστολή ο τιμωρημένος Βενσάν Κομπανί και ο τραυματίας Μαρουάν Φελαϊνί.


Χωρίς αυτά τα δύο «νταμάρια», οι Βέλγοι θα έχουν πρόβλημα απέναντι σε μια βρετανική ομάδα που θα σηκώσει την μπάλα σε πολλές περιπτώσεις και που θα βασιστεί και στα στημένα. Θα της λείψουν οι βασικοί αμυντικοί Τζέιμς Κόλινς και Μπεν Ντέιβις, αλλά οι Τσέστερ, Ντούμετ και Μάθιους είναι σε ετοιμότητα να τους αντικαταστήσουν.


Η Ουαλία παίζει το κατά Ααρον Ράμσεϊ «μεγαλύτερο ματς αυτής της φουρνιάς παικτών» και φιλοξενεί μια ομάδα σαφώς ποιοτικότερη, αλλά ισόβαθμή της μετά από τις μισές αγωνιστικές του προγράμματος. Θα εμπιστευθώ το 2,50 του over, θα τολμήσω άσο ημίχρονο στο 4.50 και θα πάω στη… σίγουρη επιλογή του Μπέιλ για πρώτο γκολ, αν και επαναλαμβάνω ότι δεν βλέπω τελικά την Ουαλία να νικάει.


Για τα σχόλιά σας αλλά και την ενημέρωσή σας για νέα, στήλες και διαγωνισμούς, στηρίξτε τη σελίδα μας στο facebook με ένα κλικ εδώ. Θα με βρείτε και στο προφίλ μου!


Notice: Undefined index: articles in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49

Notice: Undefined index: pattern in /home/www/antibook/anti-booker.com/www/r/modules/articles/main.php on line 49
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ